Nye prosjekter

Jeg har ikke mer enn rukket å rydde siste rest etter jeg pusset ned gulvet i vinter før jeg er i gang med neste prosjekt! Alle overskapene på kjøkkenet er tatt ned og det var nesten så jeg hylte litt av glede da jeg malte første strøket i går. Her snakker vi forandring! Det er utrolig hva litt maling kan gjøre. Til min manns fortvilelse har jeg endevendt hele kjøkkenet (og halve stuen) og det tar gjerne et par uker før der er tilbake til normalen men at det er verdt der er jeg helt sikker på:) Når de er kommet på lover jeg å gi dere en sniktitt ved første anledning, akkurat nå ser det helt kaotisk ut. 


Jeg kjenner mer og mer på vårføleksen og disse muscariene gjør at våren kjennes her inne også. I går startet vi picknik-sesongen med kaffe, saft og frukt i hagen akkurat i tide til å nyte de siste solstrålene. Hvert år glemmer jeg hvor deilig det er med vår og hvert år blir jeg like overrasket når dagene blir lengre og solen begynner å varme. Jeg glemmer forresten også hvor fort det snur for i dag våknet vi opp til snø og vinter igjen, Hehe. Jeg satser på at det blir kortvarig for nå har jeg fått smaken på vår:)

 

Koordinert bokhylle

Jeg tenkte jeg kunne vise et bedre bilde av bokhyllen etter at jeg gjorde om på den. Som dere ser er det ikke alt som får lov å stå i hyllen lengre. Med en fargepalett på natur, hvitt, brunt og svart begrenser det seg selv. Heldigvis hadde jeg mer enn nok av disse tingene, og flere ting som bare har blitt flyttet hit og dit i huset har nå kommet mer til sin rett i denne hyllen. Svart/hvitt bilder som tidligere har blitt stuet bort i en skuff får nå stå fremme og apekatten fra Kay Bojesen trives godt i bokhyllen, selv om han må henge opp ned (armene datt av på et tidspunkt og er satt sammen på en litt provisorisk måte).

Jeg er tilbake i jobb etter en lang påskeferie, og selv om jeg ønsker hverdag og rutiner velkommen må jeg innrømme at det var tungt å stå opp i dag tidlig. Det var deilig med ferie, late dager og tid med venner og familie og jeg kjenne at jeg allerede gleder meg til neste ferie.

 

Visualisering av ideer

Når jeg skal gjøre forandringer i et rom starter jeg ofte med å sette sammen collager. Ofte blir det ikke seende slik ut til slutt og ofte lager jeg mange slike mens jeg holder på. For meg er det en fin måte å se om materialer, farger og former passer sammen. Og så er det er god måte å få visualisert ideene på.

Her er de første ideene til en evt makeover av kjøkkenet. Dette er ting vi har fra før eller som vi innenfor et snevert budsjett kan skaffe. Ved å sette sammen slike collager vil du se at tingene du har fra før kan få nytt liv i nye settinger.

Jeg har fått klarsignal fra min andre halvdel til å sette i gang så nå er det i grunnen bare opp til meg selv. Jeg innser at det kreves litt planlegging og tankevirksomhet før jeg setter i gang men det er halve moroa. På lørdag kjøpte jeg håndtak på Ikea, og bare en slik liten detalj kan utgjøre en stor forskjell!

 

Kitchen inspo

I det siste har jeg lekt med tanken om å gjøre en liten make over med kjøkkenet. Det hender ferien gjør det med meg. Med litt ekstra tid til å tenke på annet enn jobb går tankene fort til nye prosjekter her hjemme. Kjøkkenet vårt er ikke stort, det har gode løsninger og har innredning av god kvalitet. Det har derfor ikke vært aktuelt å bytte det ut. Stilen bærer imidlertidig preg av å være bygd tidlig på 2000-tallet så jeg har startet prosessen med å hente litt inspirasjon. Herregud, jeg blir så giret av disse bildene!:) Ettersom vi ikke har planer om å bytte ut så mye begrenser det seg men jeg tror mye kan gjøres med overflatebehandling og utskifting av detaljer. Et lite søk i arkivet og jeg ser at det finnes ikke så mange bilder av selve kjøkkenet, men her er i det minste spiseplassen om du lurer på hvordan det ser ut i dag.

Jeg synes svarte kjøkken er så lekre og rene og med detaljer som hvitt, marmor, tre og friske grønne planter blir stilen komplett.

De hvite eames-stolene våre er jeg så glad i men jeg lurer på om bordet vi har skal byttes med et som har levd en stund slik som dette.

Svart mot finert. Dette liker jeg!

wonen: mini studio foto: Lisa Van Damme
kilde Alvhemmakleriet og pinterest
 

Vintage krakk

Husker dere at jeg skrev om en liten vintage-krakk som jeg ønsket meg til badet (her)? Jeg har omsider fått tak i den!:) Det er ikke så lett å se det ut fra bildet men den er bitteliten- og helt utrolig søt! Og ikke minst er den akkurat passe for en som er litt for liten til å nå opp til vasken. Det gamle, varme treverket er en fin kontrast til de hvite flisene.

 

Topp 10 drømmedesign

Jeg har vært så heldig å få tak i noen designskatter med årene, enten ved at jeg har fått tak i gode bruktkupp eller ved at vi har spart og prioritert. For en som er opptatt av interiør er hodet fullt av drømmer. Mange av disse har vi verken plass eller økonomi til (noen gang) men disse tingene er slike som jeg aldri helt klarer å slutte å tenke på. Fra tid til annen dukker de opp i tankene mine og selv om jeg ikke har de selv, finner jeg stor glede i å bare se på de. For med sin perfekte design er de som små kunststykker å regne.


Sofa designet av Preben Fabricius & Jørgen Kastholm. I krom og cognaq-farget skinn er den rett og slett perfeksjon.

Liten Dor Maar skål designet av Jonathan Adler. Denne er absolutt oppnåelig men jeg kjenner at jeg holder litt igjen hver gang jeg står med den i hånden i butikken. Noen av tingene jeg har hjemme har jeg blitt lei av etter en stund fordi jeg ser de så ofte, og jeg vil ikke bli lei denne!

Jeg skulle gjerne bygget en hel vegg i String-hylle med skreddersydde løsninger. Praktisk og vakker!

Denne blåfargen er jeg så fryktelig glad i og to slike hadde passet perfekt hos oss!

Ah! Finnes det noe vakrere? Stramt, maskulint og mykt. Syvern-stolenene er fine i alle varianter, men spesielt i skinn og med armlener.

Fra jeg så denne rosa, fløyelsdekte stolen fra Fermob første gangen, har den vært i tankene mine. Jeg tror nesten jeg går så langt som å si at jeg er smått forelsket i denne stolen. Tenk å sitte i hagen med et glass vin og nyte sommeren på denne!

Konglen er en helt uoppnåelig drøm, men jeg elsker den! heldigvis henger den rundt på enkelte påkostede kontorer og hoteller slik at den kan nytes der den er.

En av mine nye crush er daybeden fra Handvârk. Jeg blir helt målløs av den.

Jada, dere har sikkert sett at jeg har en slik. Men de jeg har (en svart, og en hvit) er bittesmå. Jeg skulle gjerne hatt en stor en som kunne stått på en pidestal og vært et skikkelig blikkfang i rommet! Hest fra Jonathan Adler


Det finnes ingen over, ingen under, ingen ved siden av. Den ultimate loungestolen er Poul Kjærholms PK22. Denne skal jeg drømme om i natt:)

Påske i fjæra

Slik har deler av påsken vår sett ut. I månedsvis har sønnen vår spurt om vi kan dra til stranda, ikke for å bade, men for å se på småkryp. Så da snøen var forsvunnet var det bare å dra avgårde. I en alder av 3 år kan han ting jeg aldri har lært og han er helt vill av begeistring. Med små føtter har han løpt frem og tilbake på stranda på jakt etter nye skatter. Små reker, snegler og krepsdyr har blitt lagt i en bolle med vann og studert nøye. Han teller ned dagene til 4-års dagen og øverst på ønskelisten akkurat nå står forstørrelsesglass. Hadde vi barnetv som “Kråkeklubben” da vi var små? Føler virkelig ikke at vi lærte like mye av “Labbetuss”.

 

Å vanne kaktusene riktig

De fleste er sikkert klar over at kaktuser er ganske hardføre og trenger lite vann. Men vet du hvordan du skal vanne de? Jeg skal innrømme at jeg nylig lærte dette så da er det kanskje flere der ute som ikke er klar over det ennå.

Kaktusen (og sukkulentene for den saks skyld) liker nemlig å drikke vannet selv. Det vil si at du ikke skal helle vann opp i potten men la den stå og trekke i vann. Jeg pleier å ta alle jeg har på et brett samtidig og så får de stå slik å trekke i ca en halv time. Hvis du vil kontrollere om den har fått nok kan du lirke den ut av potten og se at den nederste halvdelen er fuktig. Den har da trekt vann gjennom røttene. Bare husk på at kaktusene liker ikke å bli vannet for ofte, da råtner de.

 

Muscari i potte

Dette er nok en litt overpriset blomsterpotte, men jeg synes den funker så fint til det! Heller muskari-løker enn suppe i denne bollen!

Disse bildene ble tatt for noen dager siden og de har vokst mye på noen dager. Hver dag under middagen oppdager vi nye blomster som er i ferd med å komme frem og det er like koselig hver gang. Små hverdagsgleder:)

 

Same, same but different

Noen av dere har kanskje fått med dere at vi har god takhøyde hos oss- faktisk dobbel takhøyde i nesten hele stuen. Slik ser altså den ene delen av stuen vår ut fra hemsen.


Jeg håper dere nyter noen deilige påskedager, om det er på fjellet, ved sjøen eller i byen. Det er noe unikt med denne tiden, du kan velge om du vil nyte de siste vinterdagene i solveggen på hytta eller starte våren med løker som spretter opp i hagene. Søsteren min erklærte for noen år siden at påsken var hennes favoritthøytid: ingen forpliktelsen, ingen forventninger, bare masse fri og godteri. Jeg kan være enig i det.