Lilla

Lilla har som en overraskelse dukket opp som en av årets hotteste trendfarger. Skal jeg være ærlig er det en farge jeg alltid har styrt unna, prinsesselilla har liksom ikke vært meg. Men motene og trendene har tydeligvis påvirket meg for nylig gikk jeg til innkjøp av mitt første lilla plagg. Og da snakker vi ikke et lite plagg som et par sokker eller en ny bh, men en lys lilla og iøyenfallende kimono! Og jeg elsker den! Om det dukker opp noe lilla her hjemme er jeg ennå ikke helt overbevist om men om du er klar for å hive deg på lillatrenden er her litt inspirasjon fra pinterest. Og du trenger jo ikke gå for lilla fra gulv til tak, noe rosa eller grått med litt lilla i seg eller en pute kan være nok. Sammen med dype blå-grønne toner og duse pasteller kan det være riktig så fint.

Bilder fra pinterest

Ernst

Jeg har boden full av blomsterpotter men er hele tiden på jakt etter den perfekte. Denne fra Ernst kommer høyt opp på listen. Finnes i ulike varianter i grå, svart, hvit og glass. Hele serien fra Ernst Kirchsteiger er forresten verdt en titt! Du finner den blandt annet her.

Bilde fra inreda.com

Lake cabin

Kun det mest nødvendige er på plass i denne enkle og utrolig vakre hytten som er tegnet av FAM Architeckti. Smarte løsninger og gode materialer gjør den til noe helt spesielt. Av og til er virkelig det enkle det beste. Den store vindusfasaden visker ut overgangen mellom ute og inne og skogen og innsjøen blir nærmest en del av oppholdsarealet. Nærmere naturen kommer du ikke. Bilder fra archdaily.

 

 

Triks for single blomster

Jeg synes ofte det er fint å bare ha en eller to blomster i vasen. Det gir et litt mer laid back utrykk enn en diger bukett. Men å få blomstene (eller i dette tilfelle bladene) til å stå rett, det er jammen ikke lett! De fleste vasene har en stor åpning som gjør at de blir hengende over kanten og da ser det ikke like pent ut lengre. Vet dere hva trikset er for å få de til å stå rett og fint? Ha en liten vase opp i den store! Jeg har brukt en liten osteklokke men her kan du bruke en vase et vannglass eller noe annet lite. På den måten får du samlet stilkene mer mot midten av bunnen og de vil stå rettere. Ganske lurt, ikke sant?;)

Velourtips

Har du lyst å hive deg på velourbølgen men ikke klar for å gå helt banans i velourverden er en puff en fin plass å begynne. Det er passe diskret, det passer inn hos de fleste og den kan byttes ut når du går lei. I tillegg fungerer den fint som et ekstra sidebord, sitteplass eller til å hvile føttene på! De fleste interiør og møbelbutikkene har slike puffer inne nå så det er bare å lete etter den som passer deg best.

Bilde fra pinterest

Hotelbedroom uten at det koster skjorta

Soverommet som i mange år ble nedprioritert og glemt er blitt viktigere og viktigere. Selv om det er i sovende tilstand er det her vi bruker det meste av døgnet. Og bør ikke starten og slutten på dagen være en god opplevelse? Her er 5 tips på veien til å få hotellook på soverommet uten at det koster all verden. Og benytt deg av januarsalget! Nå får du sengetøy, gardiner, puter og pledd til en slikk og ingenting. Butikkene bytter ut varene flere ganger i året så selv om varene er på salg betyr ikke det at de er utrendy. Jeg kjøpte gardiner i fløyel på 70 eller 80% for mange år siden på Kid (Tror jeg betalte rett over 100 lappen for 4 lengder). Nå er de falmet og klar for utskiftning men de har holdt seg i 10 år. Så prøv å se mulighetene i det som er på salg, kanskje du må sy ting om litt eller gå for en litt annen look enn det du opprinnelig hadde tenkt men det trenger på ingen måte å bli dårligere av den grunn.

  1. Mal veggene. Dette tar ikke alt for lang tid og det har enorm effekt. Gå for en mørk og rolig farge for å få den eksklusive, dempede hotellfølelsen eller går for lyse farger og bruk mørkere farger på gardiner og tilbehør. Jotun har et stort utvalg i lekre farger akkurat nå.
  2. Selv om du har fine gulv, så ha et teppe på gulvet. Det gir en lun følelse og det er fantastisk for føttene å trå på et mykt underlag om morgenen.
  3. La gardinene gå fra gulv til tak, det gir en luksuriøs look. Velg gardiner i ull eller velour, dette er fint for å stenge ute sola på lyse sommernetter og det gir et eksklusivt utrykk. Ha gjerne doble gardiner med noen tynne, lyse gardiner bak de mørke for en ekstra sofistikert stil.
  4. Ikke velg mønster på sengetøyet. Gå for noe nøytralt som hvitt eller grått, da vil det alltid passe inn og se pent ut. Vi er ikke spesielt flinke til å re opp sengene her i huset men uredd seng med hvite sengetøy ser liksom ikke så “bråkete” ut som et fargerikt sengetøy.
  5. Sengegavl er veldig effektfullt. Du finner flere rimelige varianter hos feks Ikea og Jotex eller du kan lage den selv! Det gjorde vi på vårt soverom for et par år siden og det var ikke spesielt vanskelig å få til.

Håper du fikk noen gode tips. Lykke til!:)

Bilder fra pinterest

Drømmevilla

Vi bor fint her vi bor, med gode naboer, en hage med et lite basseng, god plass og et hus som ikke er helt A4. Jeg vil ikke flytte, det vil ingen av oss. Men innimellom må jeg titte innom Finn. For et steinkast unna her vi bor, er byens fineste strøk. Med store tomter, spennede hus tegnet av kjente bergensarkitekter og omgitt av frodig natur er det virkelig en fin plass. Akkurat nå er en av de mest erverdige gamle villaene til salgs, delt i to (for den er mer enn stor nok til to familier) til en litt mer overkommeig pris for en tradisjonell familie. Og hver gang jeg går forbi kjenner jeg på en liten drøm om å bo i akkurat dette huset, som er modernisert så pent men som fortsatt minner så mye om en annen tid.

Tveiteråsvegen 53:

Bilder fra Finn

De peneste gulvene

Hytta vår, den skal få noen skikkelig fine gulv. Planen er hvitoljede furugulv i heltre. Det blir varmt og lunt, og så er det så mykt å gå på! Hvert steg blir en påminner om at vi kan senke skuldrene, vi er på ferie. Perfekt til en hytte ment for kos og late dager. Men om vi skulle valgt fra øverste hylle da hadde vi valgt Douglas gran fra danske Dinesen. Brede, lange bord som er dyrere enn alt annet gulv, men også vakrere. De oser av eksklusivitet og kvalitet.  

Dette er fra en dansk bolig, av Emil Thorup for Kalmar- huse.  

Bilder fra Dinesen

Husdrømmer

Jeg sluker alle arkitekt- interiør og husbygggerprogrammer som er om dagen. Akkurat nå er det Husdrømmer på nrk, et svensk program om det å bygge drømmehuset. Ulike hus og ulike personligheter i hver episode. Jeg synes det er kjempespennende å se hva som er folks drømmebolig men akkurat nå er det kanskje det byggetekniske som er det mest spennende. Vi er jo snart midt oppi det selv! Det er vilt å tenke på.

Det jeg liker best med denne programserien er at den er så ærlige. Det er ikke bare et vakkert hus som blir bygget, det er også en krevende prosess for de involverte. Det er store summer som er i spill, det er mye man skal bli enige om og ikke minst er det tidkrevende. Det er ikke rart at slike byggeprosesser kan tære på forholdet. Nå er det ikke et hus vi skal bygge, men det er ikke langt i fra! Bruksarealet på hytten blir ikke så fryktelig mye mindre enn huset vårt, men fordelen er at det er en hytte. Vi MÅ ikke være ferdig innen en viss dato. Det går helt greit å ferdigstille den et halvår eller et år senere enn planlagt om det blir for travelt. Akkurat det å ha en realistisk tilnærming til fremdrift og ferdigstilling tror jeg er viktig. Vi bobler nesten over av lykke over tanken på at vi faktisk skal begynne å bruke hytten men enn så lenge prøver vi å glede oss over prosessen. Det er tross alt gøy å glede seg også:)

Nå er det straks helg og her står faktisk dåp for minsten på tapetet så nå må jeg løpe. Skal hente gode venner på flyplassen! God helg til deg! Hyggelig at du titter innom:)

 

Grønne planter

Som en motvekt til litt for mye pynt i jula er dette klassisk januar. Nøytralt og rolig. Og så har det sneket seg inn en grønn bokhylle her også  (som jeg tipset om her) og jeg kjenner at det grønne er fint å se på nå som det er helt hvitt utenfor. Jeg ser ikke bort fra at det blir puttet inn noen flere planter i hyllen etterhvert! Midtvinter er virkelig tiden for grønne planter. Ikke bare er de pene å se på, de produserer også oksygen og gir luften fuktighet og er det en ting vi trenger akkurat nå så er det ekstra energi. Og du- om du skulle ha lyst på noe grønt så selger Mester grønn store planter til halv pris akkurat nå! Jeg tittet innom en av butikkene på mandag og de hadde noen fantastiske bonsai- og fikentrær.