Putebonanza

Den fine kosekroken på hemsen fortjente noen fine puter så i går tok jeg frem symaskinen og brukte opp noe stoff som jeg har hatt liggende. Og da jeg til slutt satt igjen med restebiter sydde jeg en quiltet variant i oransje og hvitt. Og da jeg holdt på med dette kom jeg plutselig på at jeg elsket å sy slike lappetepper da jeg var 11-12 år gammel! De var riktignok i “nydelig” 90-talls farger i rosa, lilla og turkis så det er ikke noe jeg ville funnet frem nå, hehe, men jeg husker jeg koste meg skikkelig da jeg laget de. Det er så gøy å ta opp igjen slike gamle hobbyer og det får meg til å lure på hvorfor jeg gjør det så sjelden…

 

Hvordan kombinere nytt og gammelt

Hvis du liker kombinasjonen av nytt og gammelt men ikke helt vet hvordan du skal få det til bør du ta en titt på denne freshe leiligheten! De slitte overflatene i møblene passer perfekt mot de rene, lyse flatene. Og en og annen designklassiker får leiligheten til å se kul og eksklusiv ut.

Og hvor rått er det ikke at de får den gamle stålampen (som mest minner om bestemor-hus) til å se så kul ut?

De grønne kaktusen og plantene gir rommene dybde og liv, og spør du meg er noe grønt et must i et hvert hjem.

Og denne kjøkkenkroken, som ikke bare passer perfekt men også ser rålekker ut, kostet antagelig en slikk og ingenting. Slike gamle stoler og bord kan du få tak i på finn eller loppemarkeder om du bare holder utkikk.

Bildeveggen med en miks av ulike svart/hvitt bilder ser nydelig ut over en gammel hvitmaltmalt skjenk.

Hvitoljede furugulv skaper den perfekte rammen for et interiør som mikser sammen nytt og gammelt. Slike fine gulv tror jeg faktisk står helt øverst på ønskelisten min. Det får liksom alt som blir plassert på det til å skinne!

At sofaen er så slitt av skinnet nesten er borte noen steder gjør den bare enda penere. Gammelt og slitt betyr nemlig ikke nødvendigvis at ting er klart for å søppeldynga. Kanskje trenger det bare å settes inn i en ny setting?

Bilder fra Alvhem

 

Persisk teppe på budsjett

En av tingene jeg alltid er på utkikk etter på finn, fretex og bruktbutikkene er persiske tepper. Jeg skulle gjerne hatt persiske tepper i alle rom men de fine og for seg gjorte er fryktelig dyre og langt utenfor mitt busjett. Selv de på Ikea er skrekkelig dyre!

Dette teppet fant jeg på Fretex for noen dager siden for 349,-! Med fine frynser, fine farger og akkurat passe slitt. Jeg synes nemlig de blir finere om de er litt rufsete i kanten! Men slitt betyr også brukt så i går leide jeg en tepperensemaskin og renset det 3 ganger. Det koster noen hundrelapper å leie en tepperenser så jeg renset fire andre tepper og bilen i samme slengen! Nå lukter det våt sau overalt, men det er en liten pris å betale for å ha rene og pene tepper:)


 

Drømmedetaljer til en hyttedrøm

Vi både tror og håper at drømmen om en hytte en gang skal bli virkelighet. Og når inspirasjonen tar meg tegner jeg den gjerne opp. Da jeg studerte tok jeg noen arkitektfag som gjør at jeg kan tegne opp skissene mine i plan og 3D. Akkurat det gjør jobben med å visualisere egne tanker for meg selv og mannen min mye lettere. Og vi er allerede på et ganske detaljert nivå.Er man opptatt av interiør så er man opptatt av interiør, eller hva?. Kjenner jeg meg selv rett så er nok spisebordsstolene kjøpt inn lenge før første vegg er kommet opp!

men uansett- over til planen: Jeg håper å få til et kjøkken med en stor øy midt i rommet. Fra denne kan vi stå og lage mat mens vi ser ut over den nydelige sjøutsikten utenfor. Hvor herlig høres ikke det ut?

Slike benkeplater som strekker seg ned til gulvet gir et utrolig lekkert utrykk og jeg drømmer om en i marmor… Delikat og eksklusivt.


Bilder fra pinterest
 

Bunadspleddet

Et pledd kan gjøre underverker for et rom og dette er kanskje det fineste av dem alle. Bunadspleddet designet av Andreas Engesvik har alt, i en moderne design i kombinasjon med tradisjonelle farger og mønstre. Og med så mange farger i et og samme pledd passer det inn nesten overalt for det vil alltid ta opp i seg en eller annen farge rundt i rommet.


Bilder fra pinterest
 

 

Tropestemning

Som ved et trylleslag kom sommeren til Bergen. Fra en dag til den neste gikk det fra øs-pøs til tropiske temperaturer. Og siden vi har hatt et lite håp om at dette skulle skje (eller i frykt for at det ikke kom til å skje) har mannen min installert en kraftig sirkulasjons-og varmepumpe til bassenget. Temperaturen uti: 29 grader! Og med det trenger vi strengt tatt ikke sommertemperaturer på land- det er bare å duppe seg uti der så er det sommer med en gang. Hurra!:)

 

Rødt på blått

Rødt og blått er en dristig og vågal fargekombinasjon og av en eller annen grunn blir jeg aldri lei av den! Når fargene brukes i flere nyanser og fargeforskjeller blir det hakket mer edgy. Og hvis man er hakket dristigere kan man bevege seg litt ut av fargene og over mot tilhørende farger, som rosa mot rødt og blågrønt mot blått. Hurra for farger!:)

 

Gleden ved en parasoll

Da jeg var 15 var det om å gjøre å svette i solen så mye som mulig. Etter som jeg har blitt eldre ser jeg mer og mer gleden ved å sitte i skyggen, for helt ærlig: det er mer komfortabelt der. I flere år har vi vurdert ulike løsninger, fra markise til segl til parasoll. Først i år har vi somlet oss til å få tak i en parasoll og montert den opp. Og for en befrielse det er! Ikke at solen er her så ofte, men når den er her så er den så sterk! Og å lese en bok her i stedet for midt i solsteiken- det gleder jeg meg til:)

.

Design+kvalitet=sant

En god kopp kaffe det står høyt oppe på hverdagsglede listen hos meg. Dagen blir rett og slett bedre om jeg kan starte den med god kaffe. Chemex-kaffekannen lager helt fantastisk kaffe og jeg har hatt den på ønskelisten lenge, da jeg var i Oslo sist uke kjøpte jeg den dermed med som bygave. At selve kannen ser helt nydelig ut gjør nesten at kaffen smaker enda bedre. Perfekt i designet på alle måter og en nydelig og praktisk detalj å pynte opp kjøkkenbenken med! Design og kvalitet i et og samme produkt. Og det er jo helst slik alle produkter bør være spør du meg.