Hverdag

Helgen er over og mandagen som vanligvis er den kjipeste dagen i uken er blitt en ny favoritt. Jeg trenger rett og slett å hente meg inn igjen etter å ha vært sosial i to dager. Frustrasjonen av å ikke orke så mye har for lengst gått over og jeg har akseptert at min jobb akkurat nå er å lage et lite menneske, og det er ikke en så rent liten jobb bare det! Og selv om jeg har vært gravid før så synes jeg det er helt absurd at det turner rundt en baby i miniatyr der inne. Helt fantastisk og helt uvirkelig.

Heldigvis er det ikke behov for de store prosjektene her hjemme om dagen, og de som pågår er det mannen som tar seg av. Veggen til biblioteket nærmer seg ferdig og etter litt listing og flikking kan det møbleres. Gleder meg veldig til å vise dere! For selv om jeg strittet i mot dette prosjektet må jeg innrømme at mannen har gjort en fin-fin jobb. Jeg håper dere har hatt en nydelig helg alle sammen og takk for at du titter innom!

 

Montana

Dagens inspo kommer fra Montana, som finnes i uendelig mange varianter og med den lekreste fargepalett. Planen er å holde bad, gang og soverom på hytta på lavbudsjett da jeg allerde har litt for ambisiøse planer for stue og kjøkken. Men vask må vi da ha! Jeg tenker at holder vi lav pris på resten av badet ved feks kun å flislegge deler av badet og med billig flis så kan vi koste på oss et par flotte objekter også her. Det er jammen deilig å legge planer som er så langt der fremme at det ikke har noe å gjøre med dagens lommebok;)

Og dette bildet beviser bare at et bad ikke trenger bestå utelukkende av flis. Å ha vegger, gulv, tak og interiør i en og samme farge gir virkelig en sofistikert look.

Bilde fra produsenten

 

Bathroom with a view

Å verdsette utsikten har vært det viktigste når jeg har planlagt hytten vi skal bygge (se kjøkkenutkast her) og for de aller fleste rom har jeg hatt møbleringsplan klar lenge. Badet derimot har rett og slett vært litt hodebry og jeg har ennå ikke klart å løse det. Så er det noen glupe hoder der ute som har fasiten så kom gjerne med den. Badet ligger nemlig vendt mot en helt nydelig sjøutsikt og jeg vil for alt i verden ta vare på denne kvaliteten. Tenk å stå og pusse tennene mens du ser på naturen som forandrer seg. Duggfriske morgener, solen som skinner i vannet, båter som tøffer forbi, sure høstkvelder og varme sommerdager… 

Jeg har hatt en drøm om å ligge i et badekar og nyte denne utsikten men jeg innser at det blir med drømmen. Det har seg nemlig slik at like utenfor vinduet vil det være en gangpasasje/altan som knytter hytten til uteområdet, og at venner, familie og svigers skal se meg, eller noen andre for den saks skyld, i nettoen frister ikke sånn kjempemye. Så hva gjør jeg da? Beholder jeg det store panoramavinduet jeg har planlagt og har vask mot utsikten og setter opp vegger som deler inne badet slik at dusj og toalett ikke vises fra vinduet? Eller planlegger jeg dusjsone med vinduer i ansiktshøyde mot utsikten? Planlegger jeg fritt slik at jeg kan bruke badet som jeg vil når jeg vet at ingen vil se inn, og så med mulighet for å lukke igjen med en gardin? Eller gir jeg blanke og så kjører vi en litt nudiststil på hytta?:) Uansett hvordan jeg vrir og vender på det blir det ikke optimalt. Skillevegger tar mye plass og det betyr ingen utsikt fra dusjen, mindre vindu er å fjerne en kjempekvalitet, en gardin vil bare bli til frustrasjon og jeg ser for meg at jeg vil dra den fra minst 5 ganger om dagen etter at andre har brukt badet. Så hva gjør jeg? Hvordan forene drømmene  med praktiske løsninger?

Her ser dere planløsningen for badet som er relativt stort (5,5m2) og med mulighet for en 2 meters vindusflate mot utsikten i nord.

Så nå vrir jeg hodet og prøver å finne ut av det men jeg tar gladelig i mot tips, for dette her, det er en nøtt.


Inspirasjonsbilder fra pinterest

 

5 tips til billig, vårlig bukett som varer

Det er nok på ingen måte slik en blomsterdekoratør ville satt sammen en bukett men det er slik jeg liker den. Spør du meg kan en pen, sammensatt bukett fort virke kjedelig og jeg synes blomstene kan få være litt ville og tilfeldige. I tillegg er jeg litt lei av blomster på bordet som visner etter noen dager så jeg har samlet noen tips til en tilfeldig bukett som varer:

1. Velg ut en og en blomst i butikken. Velg ulike sorter og farger og miks de du synes er fine. Det gjør ingenting om de har litt ulik høyde. Du må gjerne ha enda flere enn jeg har her og om de bøyer seg over kanten gjør det buketten enda villere og enda mer spennende.

2. Velg noen som “fyller” vasen litt, som for eksempel eucalyptus. Det gjør at buketten virker fyldigere og gir luft som igjen gjør buketten billigere enn om du har mange dyre blomster i vasen. I tillegg gir slike store grener støtte til de andre blomstene.

3. Husk å snitt blomstene før du setter de i vasen og etterfyll med vann.

4. Velger du en høy vase vil vasen i seg selv støtte opp blomstene men du må gjerne velge en litt lavere eller en med vid åpning. Bruk da en oasis som er gjennomtrukket med vann i bunn av vasen og stikk stilkene inn i den. På den måten vil ikke alle blomstene falle ut til kanten av vasen.

5. Du kan velge akkurat de blomstene du vil men om du velger noen innimellom som har lang varighet så vil buketten vare lengre. Noen av de som varer i flere uker er eucalyptus, strå, grener, germini og nellik. Husk å snitte de på nytt av og til slik at de klarer å trekke vann fra stilken.

6. Plukk ut de som visner og fyll på med nye ved behov. Nå som våren er her kan blomstrende grener være fine å spe på med.

Lykke til!:)

 

 

 

Richard Meier

Den tidløse funksjonalismene som dukker opp i ulik form fra tid til annen er på sitt beste her i denne boligen som er designet av arkitekt Richard Meier i 1965. Det enkle og rene gjør det funksjonelt og vakkert. Selv om bygget er omhyggelig plassert i terrenget står det i sterk kontrast til omgivelsene. Den vakre naturen mot det vakre menneskeskapte. Arkitekturen viser en tydelig intensjon om å finne glede i naturen, både fra utsiden og innsiden, og visker på et vis ut skillet mellom ute og inne med sine store glassflater. Arkitektur like inspirerende i 1965 som i dag.

Bilder RichardMeier.com

Billige og fine såper til badet

Noe jeg har savnet lenge er gode,fine og billig såper til bad og dusj. Jeg synes neutral, palmolive og andre billigmerker er helt ok til daglig bruk men jeg vil ikke ha de stående fremme på vasken. Så hver gang fyller jeg de over på andre beholdere slik at badet skal se fint ut, og hver gang irriterer jeg meg litt over at de gode gamle merkene ikke har gjort en innsats for å gjøre beholderne litt penere. Nå har det imidlertid kommet et nytt merke og det heter L′usine med en innpakning like delikat som Aesop, La bruket og Meraki! Og det beste av alt er prisen som er hhv 39,- og 49,-! Jeg har kjøpt inn både shampo, balsam, kropssåpe og håndsåpe. Jeg kjenner at jeg er litt skeptisk til shampoen og balsamen da jeg er litt kresen på dette området, men jeg har tatt i bruk håndsåpen og den lukter himmelsk av lemongras og sitron. Nå tenker jeg at de andre billigmerkene bør ta en liten runde med å oppdatere designet sitt for hyllen for L′usine håndsåpe var nesten tom da jeg plukket med meg den siste flasken på Meny her om dagen. Dagens lille budsjettips fra meg der altså:) God søndag!

 

Vårglede

Mens jeg nyter disse lyse dagene som vi nå har gått inn i så kjenner jeg at jeg gleder meg fryktelig til de første varme dagene. Du vet, disse dagene der solen virkelig steiker og du kan dra frem solstolen og kaste klærne. Den berusende lukten av solkrem og solhud og den enorme gleden over å få sol på kritthvite ben. Når du smiler av lykke ene og alene på grunn av solen og varmen. Når kaffen byttes ut med iskaffe og tunge middager byttes ut med lette salater. Muubs sommerkolleksjon vekker assosiasjoner til den deilige tiden vi er på vei inn i. Flere som gleder seg?

 

De fine drømmene

Jeg kjenner at jeg så gjerne skulle ønske at hytten vi planlegger var ferdig. At vi kunne pakket bilen fredags ettermiddag og om kvelden sunket ned i en god sofa og sett solen gå ned i havet. Våknet lørdags morgen uten en eneste annen plan enn å drikke kaffe og være sammen med familie og venner. Å nyte roen og stillheten og fraværet av hverdagslige plikter.

Samtidig vil jeg ikke være denne tiden foruten. Jeg nyter planleggingen, å ha noe å se frem til og bla meg gjennom hundrevis av inspirasjonsbilder på pinterest. Jeg nyter de små fremskrittene, som at vi har fått rivingstillatelse på huset som står på tomten, at vinduene ble montert ned i helgen, at skifertaket allerede er kjøpt og betalt. Det må bare plukkes av et hus først… At vi konkluderer med løsninger, og så ombestemmer oss i neste øyeblikk fordi vi kommer på noe mye smartere. At vi kan vurdere løsninger og materialer i det vide og brede.  At vi kan tenke stort og så heller forholde oss til virkeligheten senere. At vi kan drømme om varme sommerkvelder i hytteveggen med et rødvinsglass eller sene høstkvelder når det uler rundt hushjørnene og vi har det varmt og godt foran peisen. Om små (og litt større) føtter som tester ut badetemperaturen. Om å plukke bringebær og epler på den store eiendommen. Om de fine samtalene. Om å kjenne på feriestemningen. Om fremtiden og fine minner… Så i dag kjenner jeg på gleden over forventningene og drømmene som kanskje er vel så fine som resultatet i seg selv.


Bilder fra pinterest
 

1001

Det er gøy med nosk design som har fått en plass i historiebøkene og som fortsatt er like kule. Stolen 1001 ble designet i 1960 av Sven Ivar Dysthe og har fått flere utmerkelser internasjonalt. Stram, tidstypisk og klassisk.

 

Sofistikerte hagemøbler

Hagemøbler så langt unna min prisklasse som du kan få det, men av og til er det deilig å bare drømme seg bort i vakkert design og gode materialer, er det ikke? Og så kribler det ikke så rent lite i reisefoten når jeg ser disse bildene. God søndag alle sammen! Jeg håper dere nyter den:)


Kilde Gloster