Loungestemning

I samarbeid med Chili.no

Selv om det er bitende kaldt ute kjenner jeg at våren nærmer seg. Solen er her lengre og lengre for hver dag og jeg begynner virkelig å lengte etter vår og sommer. Hver dag titter jeg ut på terrassen og gleder meg til skyvedørene skal dras fra og ute og inne ska bli en ting.

Jeg er ikke av den typen som koser meg med vårrengjøring av hage og uteplass og hvert år er jeg like glad for at vi har gått for tilnærmet vedlikeholdsfrie løsninger. I oppkjørselen har vi granitt, asfalt, dekorstein og skifermurer og de grønne innslagene har vi i potter med lettstelte vintergrønne planter. I hagen har vi fjernet alle bed til fordel for plen og et lite badebasseng, og på terrassen har vi vedlikeholdsfrie rottingmøbler som står ute hele året. Når solen kommer er det dermed bare å fylle putekassen, vaske over møblene med en klut og starte sommeren!

Da vi pusset opp huset hadde vi mange diskusjoner angående løsninger men uteplassen, den var vi helt enige om. Vi ville skape en avslappet loungestemning og helst gjenskape følelsen fra Thailandturen året før, der vi satt med solbrente neser under palmene i hotellets loungebar med hver vår milkshake og spilte kort. Så dermed gikk vi for en loungelook på terrassen med store svarte rottingmøbler omgitt av grønne planter. Stor nok til å fylles med mange gjester og superdigg å slenge seg nedpå med en god bok. Det er ikke feil å skape litt feriestemning her hjemme også. Jeg kjenner at jeg gleder meg skikkelig til det blir litt varmere i været og jeg kan dra på hagesenteret og kjøpe inn årets planter! For å understreke stemningen går jeg ofte for tropiske og sydlige planter som sitrustrær, bambus, oliven, banantrær og vinranker.

Rottingmøbler i svart fra Chili ligner veldig på de vi har og leveres både modulvis og i hele loungegrupper. De finnes i flere farger men den svarte med hvite puter er min favoritt. Er det en ting jeg angrer på så er det at vi gikk for beige puter og ikke hvite. Det er gjerne ikke så praktisk med hvite puter og klissete barnefingre, men akk så fint det er med det hvite mot det svarte!

Om du lengter mot sommer og er på utkikk etter møbler til uteplassen kan du ta en titt på Chili sine nettsider. Der kan du også lese mer om fordelene med rottingmøbler.

Håper du fikk litt inspirasjon og at du får en nydelig dag!

 

 

 

Vår hos søstrene Grene

Hei! Har dere hatt en fin helg? Jeg har vært alene hjemme denne helgen med minstemann. Det er sånn vi gjør det for tiden. Vi blir hjemme i helgene mens mannen og 5-åringen drar til besteforeldrene hvor det bygges grunnmurer til hytta. Og det skjer virkelig mye i kulissene om dagen. Vi er jevnlig i kontakt med snekkeren og entrepenøren, vi har fått priser på vinduer og materialer som skal leveres før bygging og vi har fått tidspunkt for byggestart! Herregud, nå skjer det! Det kjennes helt uvirkelig og jeg tror det nok ikke helt før jeg faktisk ser at den første veggen reises. Det er litt sånn knipe seg i armen følelse og hver gang mannen sender bilde fra tomten for å spørre om noe får jeg sommerfugler i magen. Skal det der virkelig være utsikten vår? Er det der vi skal slenge ut kajaken for å ta en treningsøkt om morgenen? Er det der vi skal skape minner i livene våre med våre små? Verdens beste følelse:) 

Uansett den 1 mars lanserer Søstrene Grene vårkolleksjonen sin i butikk og som alltid klarer de å fange essensenn av trendbildet akkurat nå. Organiske former, pasteller, glass, keramikk og treverk er gjennomgående. Min favoritt er nok de store runde putene. De kan brukes alene som en sittepute, eller stables to og tre i høyden og brukes som bord, puff eller som ekstra sitteplass. Og den fargepalettene er jo til å spise opp!

Et møbel du vil ha resten av livet

Du kan gjøre mye med Ikea sine hylle- og reolsystemer, du kan tilpasse de til ditt behov, lage egne hacks ved å male og gjøre nye vrier på standardversjonen og ikke minst er de lett tilgjengelig. Men har du flyttet inn i boligen du skal bo resten av livet er det gjerne ikke Ikea du bør gå for. Vi har hatt flere moduler selv og min efaring er at hver enkelt del ikke er så dyr (for det er jo billig og lettvint vi forbinder med Ikea) men den samlede summen kan bli fryktelig høy. Jeg har flere ganger fått hakeslepp i kassen. Og selv om mye er av god kvalitet på Ikea så er det langt fra alt som er det og skal jeg være helt ærlig så synes jeg de plaine løsningene kan være litt kjedelig, spesielt med tanke på at ALLE har de hjemme hos seg.

Så er du kommet dit at du skal kjøpe den reolen som skal fylles med bøker, minner og dine fineste ting de neste 10-20 årene er her noen alternativer. Ja, de koster en god del mer, men så vil du heller aldri bytte de ut.

 

Poise av Anders Hermansen

Et nytt modulsystem som er elegant, tidløst og luftig i utrykket. Reloene kan modeleres i den høyde og bredde du ønsker og finnes også med hjørneløsninger. Det at hyllene ikke har en bakvegg gjør mulighetene uendelige og kan like gjerne brukes som romdeler som hylle.

 

Reol av Mogens Koch

Møbelet ble designet første gang i 1928 og det enkle og funksjonelle i kombinasjon med den gode kvalitene gjør den like aktuell i dag.

 

String hyllen av Nisse Strinning

Hyllesystemet ble designet på 60 tallet og selv om det hele tiden har vært aktuelt har det blitt enormt populært de siste årene. Fleksibiliteten, alle fargemulighetene og den kule looken er nok noe av grunnen til at den har blitt så populært. Dette er et møbel å bli glad i.

Bilder fra pinterest

Vårens vaser

Noe av det heteste denne sesongen er vaser i glass i alle former og farger. De fleste butikker og forhandlere har noen slik i sortimentet sitt akkurat nå men disse kan du fint finne på loppemarkeder til en billig penge. Miks ulike størrelser, høyder og farger for et mer spennende utrykk og dekorer med med vårens fargerike blomster, grønne blader eller en gren fra hagens fruktte. Her er det egentlig bare å leke seg med det du liker best!

 

bilder fra pinterest

Beni Ourain

I samarbeid med Sukhi

Den klassiske nordiske stilen, den vi er kjent for i det store utland, den gjør seg best sammen med ekte tekstiler i dempede farger. Berber teppene som vi har lange tradisjoner for å bruke her hjemme er like aktuelle i dag som de var på 50 og 60-tallet. De har faktisk vært med oss så lenge at vi nærmest regner de som en del av den nordiske stilen. Det de færreste tenker over er at disse teppene faktisk er fra Marokko!

 

Beni Ourain stammen holder til høyt oppe i Atlasfjellene i nord Afrika og i dette fjellområdet lever en helt spesiell sauerase med ull av enestående kvalitet. Av denne ullen veves de nydeligste tepper med naturlige farger og unike mønstre. Mønstrene har ofte referanser til dagliglivet fra fødsel, fruktbarhet, natur og femininitet, men det de er mest kjent for er nok det rutemønstrede berber teppe.

Når hytta vår en gang blir ferdig tenker jeg at vi skal ha et slikt i stua. Et teppe som vi vil ha glede av i 10-20-30 og 40 år. For dette er et teppe for generasjoner. Selv om jeg synes det er spennende med trendene som endrer seg fra år til år ønsker jeg at hytta vår skal være tidløs. Vi skal ha late dager med bena på bordet og rødvinsglasset i hånda og vi ønsker derfor ikke å bruke tid på oppussing. Vi kommer derfor til å gå for den tradisjonelle nordiske looken med varmt treverk, glass, skinn og varme tekstiler.

Men disse teppene er ikke bare tidløs design, de siste årene har de blitt mer populær enn noen gang. Fokuset på det ekte, de gode materialene og en personlig innredning er nok litt av grunnen til at interiørmagasiner, moteblader og fashionistaer verden over har lagt sin elsk på teppene.  I tillegg gjør den gode kvaliteten, det eksklusive utrykket og de dempede fargene at de harmonerer med det meste. Det gir varme i et minimalistisk hjem, det poengterer den sofistikerte looken i et mer luksuriøst hjem og det binder sammen elementene i et fargerikt hjem. Hvor kult er det ikke med en knall gul sofa på et mykt teppe i svart og hvit? Eller harde materialer som grønn marmor og messingdetaljer mot den fine ullen? Uansett hvilken stil man har passer det inn, og ikke bare passer det inn, det fremhever møblene og gir en helt spesiell lunhet.

Om du vil lese mer om Beni Ourain teppene kan du ta en titt på Sukhi sin hjemmeside. Under er en video av hvordan de produseres fra bestilling til ferdig produkt. 

227033913

 

 

Frédéric Forests vakre strek

Kunst trenger ikke være så mye, det må bare føles riktig. Jeg finner mye glede i den gode streken. Du vet, den streken som noen har og som gjør at hver eneste pennestrøk blir vakker? Den franske kunstneren Frédéric Forest har en slik strek. Verkene er kun trykt i 100 eksemplarer og med et slikt hjemme i stua kan du være sikker på at din vegg skiller seg fra naboens. Disse står på min ønskeliste akkurat nå.

bilder Grammatical-Paris

Island of Vega

5 åringen blir nok litt påvirket av å ha en far som daglig snakker om fundamentering og en mor som snakker om planløsninger og fargepaletter. Plantegninger, inspirasjonsbøker, skisser og ideer ligger alltid fremme og småen kommer titt og ofte med innspill. Akkurat nå mener han at vi kan få en hytte som dette, og det hadde vi vel ikke hatt noe i mot noen av oss. Det beste av norsk natur og skandinavisk arkitektur, Island of Vega av Kolman Boye Architects.

Bilder Kolman Boye Architects

Pannekaker

Som regel går vi for den tradisjonelle norske varianten med blåbærsyltetøy og bacon men innimellom liker jeg å variere pannekakene. Denne gangen gikk jeg for tilbehør som flinke Camilla Phil tipset om for litt siden, nemlig temperert smør med kanel og vanilje. Og det skal jeg love dere var godt! Sammen med sirup og litt friske bær har du verdens beste helgefrokost!

God søndag alle sammen og god morsdag!

 

Benken i vinduet

Det er ikke satt så mye i spiker i hytta men likevel må vi være helt på detaljeringsnivå. Snekkeren foretrekker nemlig at materialene prekuttes og det betyr at vi må ta stilling til alt før vi sender bestillingen. Og vi som trodde vi hadde goood tid til å tenke på eksakte mål av vinduer, plassering av pipeløp og hvor vaksemaskinen skulle stå!

Jeg har hele tiden hatt en ide om å ha en sittenisje i en av vinduene i stua. Jeg har sikkert hatt 10 ulike løsninger og først i dag landet jeg løsning (at jeg har landet på endelig løsning tror jeg imidlertid hver gang!). Jeg skulle gjerne vist dere hvordan det skal bli men foreløpig er det kun på matpapirstadie. Akkurat nok til at jeg klarer å se det for meg og hvis mannen ligger godviljen til så tror han ser det for seg også. Selv har han ikke vært supergiret på ideen om en sitte/liggenisje i vinduet. Han påstår at han ikke er en ligge i vinduet kind of guy. Akkurat det tror jeg ikke før jeg ser det. Jeg spår at dette blir plassen alle kommer til å sloss om.

Selv om det ikke blir helt enkelt så kan jeg jo prøve å forklare hvordan jeg ser det for meg. Veggen hvor det skal være mulig å sitte i vinduet er kortveggen i stua (der det står lengde 6 750). Det er her høyt under taket og på midten er det nesten 4,5m om jeg ikke tar helt feil. Veggen skal kles med trespiler, om det blir eik eller noe annet vet jeg ikke ennå. Forslag? På denne veggen blir det to store vinduer, ikke et slik det er vist her. Det blir et ved sofagruppen og et ved spisegruppen. Langs hele veggen lager vi en benk. Ikke slik at du kan sitte i den hele veien, men nok til at du kan ha en lampe eller legge en bok og en kaffekopp på den. Benken, karmen og dybden på vinduene gjør at vi faktisk kan sitte i begge vinduene! I enden blir det en murt peis med vindu i begge hjørnene. Den oppmurte peisen gjør at det er mulig å ligge/støtte ryggen i vinduet ved sofakroken.

Selv om det ikke blir helt som dette, er her litt deilig inspo fra pinterest. Så hva tror dere? Er vi inne på noe eller skal vi se på skisseløsning nummer 11?:)

 

Her ser dere litt slik jeg har tenkt. Du bygger en benk litt ut og sammen med dybden i vinduet blir det bredt nok til en kosekrok.

bilder fra pinterest

One to follow

Om du liker den nordiske stilen vil jeg anbefale å ta en titt på Elisabeth sin instagramkonto. Hun er interiørdesigner og deler bilder fra prosjekter hun jobber med og hjemmet hun bor i fra 1969. Det gir meg lyst til å rydde bort alle skarpe farger og gå tilbake til det klassiske, rolige og harmoniske utrykket. Vakkert rett og slett! Du finner henne på @styled_by_elisabeth