Det nye rommet

Dette har jeg lovet å vise dere fryktelig lenge! Selv om det har vært ferdig i mange måneder har svangerskap, fødsel og barseltid gjort at siste finishingen, nemlig ryddingen ikke har blitt gjort før denne uken. Men sånn ser det altså ut. Arealet som tidligere bare var en lekekrok bak en sofa har blitt et multifunksjonelt rom!

Vi har satt opp en vegg med dobbel skyvedør. Til vanlig står dørene åpne slik at dette blir en del av resten av stuen som ligger utenfor. Det store arbeidsbordet er laget av bordbein og en 2,30 kjøkkenbenkeplate (som vi har fått på mål) fra Ikea.

 

På den andre siden har vi en sovesofa slik at rommet kan brukes til gjesterom når vi har besøk. Og det har allerede vært i bruk!:)

At bokhyllen fortsatt vises er jeg veldig fornøyd med. Den er altfor fin til å gjemmes bort!

Ellers i stuen er veggene hvite men vi valgte å male denne grå. Fargen heter indistruell grå og er fra Jotun.

Planen er at mannen min tidvis skal jobbe her og at jeg skal blogge, hente inspirasjon og tegne på hytta her, men den som først fant seg til rette var 5-åringen. Her er det stooor plass til alle tegnesakene.

Etterhvert blir nok dette også et slags lekerom for minstemann. For en du må følge ekstra med er det fint å ha lekerommet i tilknytning til stuen.

Hvis du ser bort fra den nye veggen og arbeidsbenken er alt gjenbruk av ting vi hadde fra før. Det henger muligens sammen med at alt dette ble gjort mens jeg lå på sofaen og var dårlig i svangerskapet så jeg hadde rett og slett ikke krefter til å surfe nettet etter noe nytt:) Men jeg må innrømme at jeg er ganske så fornøyd med resultatet. Mulig jeg må gi mannen frie tøyler litt oftere, for dette prosjektet har jeg sagt nei til i 6 år før han fikk viljen sin…

plantegning baderom

Jeg begynte så smått å forklare plantegning sist uke og her kommer fortsettelsen. Rekkefølgen på rom og tema vil komme i litt tilfeldig rekkefølge alt etter hvor jeg er i prosessen. Akkurat nå holder vi på å hente inn priser på vinduer på hytta og det betyr at jeg faktisk må finne ut hvilke vinduer vi skal ha i de ulike rommene. Dette er nemlig ikke avklart ennå. Vi prøver hele tiden å ha fokus på pris. Vi vil ikke at hytta skal bli for dyr, men vi vil også ivareta ideene våre. Og optimistisk som jeg er tror jeg at dette kan forenes:) Vi er klar over at noen ting blir dyrere og det er dermed desto viktigere å ha fokus på det vi kan få ned prisen på.

Her er en idekollage for badet. Vi snakker store mørkegrå fliser på gulvet, mindre mørkegrå fliser i dusjsonen, grå vegger og detaljer i grått, svart og hvitt. Jeg drømmer om å ha svarte armaturer på dusj og vask og et svart frittstående badekar hadde vært rålekkert, men igjen pris er viktig og vi ender gjerne opp med armaturer i krom (som er mye billigere) og hvitt badekar slik som vi har på badet her hjemme. Jeg liker det kjempegodt og det har en ganske grei pris.

Badakar fra Westerberg. Hos oss vil dette stå fritt på gulvet inntil vinduet som går fra gulv til tak med svarte karmer. Vinduet vender mot en helt fantastisk sjøutsikt. Kan dere tenke dere noen bedre plass å tilbringe late feriedager?? Hvordan vi skal hindre innsyn på badet når vi feks bruker toalettet har vært mitt største hodebry, for det er jo unektelig finest med et stort vindu uten persienner, gardiner eller annet. Det jeg tror jeg har endt opp med er at det blir et felt til venstre for vinduet hvor en gardin kan trekkes til sides. På den måten vil hele vinduet synes når gardinen er trekt fra. Jeg vil at gardinen skal gå fra tak til (nesten) gulv og være av solid kvalitet, ikke slik som en normalt finner på et bad. Jeg ser for meg en tung grå gardin. Ettersom den er plassert borte fra dusj, vask og toalett vil den ikke utsettes for direkte fukt. I tillegg er det viktig at den monteres på en skinne som gjør at den er superenkelt å dra for og igjen. Dette betyr at det må være gangpasasje mellom vindu og badekar. Jeg vil nemlig ikke at det blir så tungvindt å dra den for og igjen at den blir permanent igjen. Vi vil jo ha glede av utsikten:)

Selv om prisen presses ned på det meste ønsker jeg noen designobjekter. Jeg ser for meg en Montana servant i grått som harmonerer med den grå veggen og de grå flisene på gulvet, og en Vipp lampe ved siden av speilet. Denne er svart og vil dermed være en av de svarte detaljene på badet.

Baderomsmøbel fra Monana. Vår vil ikke være så stor som denne, antagelig bare en skuff som er litt lengre enn de som er vist her.

Og her er plantegningen en gang til. Ser dere for dere hvordan det blir? Jeg tipper det er mange valg som fortsatt må tas med tanke på nøyaktig størrelse på vindu, type fliser, fargekoder og armaturer men jeg føler også at mye er gjort, og jeg tror faktisk at dette er et baderom som vi vil være fornøyd med det i lang tid fremover. Hva tror dere?

Bilder fra pinterest og leverandører

 

Ukens budsjett tips koster bare 50 kroner

Jeg har lenge hatt en rund glassvase på ønskelisten men ettersom jeg har flust av vaser fra før har jeg ikke fått meg til å bruke penger på det. Men en 50-lapp det kunne jeg avse! Denne plukket jeg med meg på tilbud på Nille sist uke. En butikk jeg sjelden går inn i men som jeg har besøkt jevnlig de siste månedene. De selger nemlig pokemon kort som er 5-åringens nye besettelse. De har pokemon kamp og bytting av kort hver eneste dag i barnehagen og når han står med en ny pakke kort i hånden så stråler øynene opp. Omtrent som sin mor når hun står mer en ny vase i hånden;)

Fin til noe enkelt grønt som dette men jeg tror den blir råfin med tulipaner eller en miks av fargerike blomster i også.

Plantegninger hytta

Endelig er plantegningen kommet så langt at jeg kan vise de til dere! Vi kommer nok helt sikkert til å oppdage ting underveis som gjør at vi må gjøre justeringer, men hovedprinsippet er på plass. Å forklare alle ideene tror jeg blir for omfattende i et innlegg men jeg tenkte jeg kunne dele det opp i flere innlegg, rom for rom eller tema for tema.

Først av alt kan jeg gjerne starte med å forklare planløsningen. Vi bygger på eksisterende grunnmur som er på tomten, men vi ha forlenget den i ene enden slik at den blir ganske langstrakt med saltak. I delen med stue og kjøkken beholder vi takhøyden slik at det blir 4,5 meter på det meste. Det er her vi kommer til å være mest og som blir hjertet i hytta. Spisebordet skal ha plass til mange! Vi vil gjerne ha med oss folk på hyttetur og så har vi mange venner og familie som bor i nærområdet og når de kommer for å drikke kaffe skal det være plass til alle♥ I soveromsdelen er det normal takhøyde slik at vi kan ha en hems med soverom og bod over.

Det er på nordsiden den mest spektakulære utsikten er og etter å ha knadd plantegningene mange ganger synes jeg vi har klart å utnytte det slik at vi får mye glede av den. I stua er det 4 meter lange vinduer/skyvedører på nordsiden og på sørsiden slik at vi kan se utsikten fra hele stua og fra terrassen som ligger i sør.

Det største soverommet som blir vårt får store vinduer slik at at utsikten er det første som møter oss om morgenen og det siste vi ser før vi legger oss. Og den store drømmen min om å ligge i badekaret og se ut over sjøen ser ut til å gå i oppfyllelse! Noen justeringer gjorde at badet ble større og vi får plass både til dusjsone og badekar.

I tillegg til vårt soverom er det to mindre soverom med 140 senger til guttene våre. Grunnen til at sengene er så store er at når vi har vennerpar med oss har vi store nok soverom. Og har guttene venner med seg så har de plass på rommene sine. Og skal vi tenke skikkelig langt frem så får de seg kanskje kjærester når de blir voksne:) Dette er tross alt en hytte vi skal bruke resten av livet. På hemsen er det plass til flere, men takhøyden gjør at den er mest egnet for barn.

Ved siden av trappen har vi lagt inn et lite vaskerom. Vi er sånne rotehoder at vi ikke kan ha klesvasken på badet, og så er det fint å ha en plass å henge inn skitne arbeidsklær og sånt som vi ikke vil ha hengende fremme.

Ved inngangspartiet blir det flatt tak som knyttes sammen med en pergola. Det regner såpass mye på Vestlandet at en plass å sitte under måtte vi nesten tegne inn. Mellom Pergola og innganspartiet har jeg tegnet inn en nisje til ved og en ørliten bod til ting som vi ikke trenger å ha inne (feks uteputer og pledd?).

Jeg kjenner at jeg bobler over av ideer, det er jo så gøy å tegne sin egen hytte! Og om dere er interessert så deler jeg gjerne mer etterhvert? Jeg har laget en masse innlegg allerede så om du vil lese mer kan du gjøre det her. Her er link til hvordan det ser ut på tomten. Jeg kan nesten ikke tro hvor heldige vi er som skal få bygge her!:)

 

En dato verdt å merke seg

Ikea har en rekke designsamarbeid bak seg og hver gang er det like spennende å se hvilke designere de knytter til seg. I år er det ingen ringere enn danske Hay og dette kjenner jeg at jeg gleder meg til! Kolleksjonen heter YPPERLIG og skal være tilpasset behovene i det moderne hjem. Møblene, formutrykket og fargene er akkurat slik vi kjenner det fra Hays design. YPPERLIG lanseres 6 oktober og det er bare å merke seg datoen med en gang. Ikea sine samarbeidskolleksjoner pleier være kortvarig og vil du ha tak i produktene må du dermed være om deg. Mine favoritter er sovesofaen, stålampen og de lekre salongbordene. En moderne sovesofa i god kvalitet og design er noe jeg har ventet lenge på. Det finnes nemlig ikke mange av de på markedet i dag.

Smal hyttetrapp

Vi knar og knar plantegningene til hytta for tiden og hver gang vi tror vi er i mål så ser vi ting vi har lyst å endre. Kunne sikkert ha jobbet med løsninger i det uendelig men en gang må vi si stopp og bare gå for en løsning. Vi har faktisk snudd på ganske masse i soveromsdelen av hytta og det er blitt mye bedre enn før. jeg lover å vise dere snart. Uansett, noe av de vi har tegnet inn er område hvor vi kan ha en smal trapp opp til hemsen og jeg har fått mannen min med på at vi skal designe den selv. Den må nemlig være brattere og smalere enn en vanlig trapp og jeg liker ikke så godt de som finnes på markedet. Her er ideer til trappa. Den må nok være brattere enn disse men konseptet med en “svevende trapp” synes jeg er så fin!

 

 

 

 

Bilder pinterest

Objekto

Innimellom det nordiske designet kan det være greit å bli minnet på at det finnes så mange andre gode design der ute. Som jeg ble da jeg tok turen innom en av Bergens fineste interiørbutikker Hjem her om dagen. Franske Objekto for eksempel- fører en rekke designikoner, nye som gamle.

Stolen Peglev og bordet Kaeko

Stolen Paulistano

Bordet Tipi fra 2016

Lampene eclipse og bordet Moebius

 

Bilder fra pinterest og archiproducts.com

 

Vipp kjøkken

Det er sikkert flere enn meg som har omfavnet det svarte i interiøret det siste året? I løpet av kort tid malte vi lister,vegger og dører, før vi til slutt malte vårt utdaterte kjøkken svart (se her og her). Og når jeg tenker meg om så er alle møbler vi har kjøpt inn den siste tiden svarte også. Min nye obsession er Vipp sitt nye tilskudd, nemlig kjøkken! Det er svart, stilrent, stramt og vakkert og det er ingen detaljer som er overlatt til tilfeldighetene. Som alle andre Vipp produkter så oser det kvalitet av kjøkkenet og jeg simpelten elsker benkeplaten i rustfritt stål som gir assosiasjoner til et storkjøkken! Et bruksmøbel i perfekt design. Noe sier meg at prislappen ikke spiller helt på lag med vårt budsjett men det er lov å drømme, er det ikke?♥ 

Bilder fra Vipp og pinterest

Veien til et personlig interiør

Det å finne sin unike stil og ikke ende opp med samme innredning som naboen er ikke alltid lett. Det krever nemlig mer av deg enn å bestille utstillingen på Ikea eller Bolia. Her er noen tips på veien til et personlig interiør:

  • Du bør like alt du kjøper. Har du håndplukket hver ting føles det mer personlig.
  • Kjøp fra forskjellige leverandører da blir utrykket mer unikt.
  • Miks sammen ulike stiler.
  • Kombiner gammelt og nytt.
  • Sett frem pyntegjenstander og ting som sier noe om hvem du er. Er du hobbyfotograf? Sett frem objektiver, stativer og heng opp egne bilder. Driver du med surfing kan surfebrettet få plass i stua (bedre skulptur får du ikke!). Er du glad i å reise kan minner fra reisene få plass i bokhyllen.

  • Finn frem arvegods fra en gammel tante, dette skaper god stemning og gode minner♥
  • Dra på loppemarked eller bruktmarkeder og kjøp unike ting som du føler passer deg og din stil.
  • Vær modig! Bruk ting som ikke alle andre har. Om andre reagerer på det du har stående fremme gjør det hjemmet ditt bare mer spennende.
  • Gi møblene en annen funksjon enn det de opprinnelig var ment til.
  • Vær kreativ.

Hvem sier at leker er bare for barn?

Bilder fra kontoen medisterkake på instagram

Favorittsted

Den plassen jeg trives best i stua er denne kroken her. Her strekker sola seg inn gjennom hele dagen, sommer som vinter, og best av alt- det er ingen tv her. Vi er over gjennomsnittet glad i å se filmer og serier og det å ha en krok hvor vi ikke automatisk finner fjernkontrollen er godt. Her kan vi hvile hodet litt. Vi bor i et hus fra 70-tallet med bittesmå soverom men med masser av plass til stue og spisestue, og selv om det kanskje ikke er nødvendig med så mye areal til akkurat dette så er det veldig fint å ha flere soner i stuen. Her setter vi oss ned når vi har besøk, her hviler vi middag, drikker kaffe eller leser en bok.

Og så er det fint å se at 5-åringen legger seg på sofaen innimellom og leker, ser på pokemonkort eller kikker i et blad. Et digitalt fristed rett og slett, og det tenker jeg kan være greit av og til.