Stemning ved bassenget

Inneholder sponset produkt

Begynner mannen min å dra vannslanger og styre litt ekstra nede i hagen så trenger jeg ikke sjekke værmeldingen, da vet jeg med sikkerhet at det er meldt godvær de neste dagene. Det tar nemlig et døgn før bassengpumpen får opp temperaturen til deilige 30 + så da gjelder det å fylle i bassenget før solen titter frem.

Av alle byggeprosjekter inne og utenfor huset et dette definitivt det beste. Det er ikke store bassenget men det tar oss rett ut av hverdagen og rett inn i feriestemning på 1-2-3. Tomten vår ligger omkranset av skog og med litt fantasi så er det faktisk tropestemning rundt bassengområdet fra mai til september.

Helt siden bassenget ble bygget (eller fra første spadetak ble tatt) har stemningslys stått på ønskelisten, og i år gikk ønsket i oppfyllelse! At lyset er en lekker blomsterpotte er en stor bonus. Like dekorativt på dagtid som nattestid. Det er nesten så jeg gleder meg til mørkere kvelder slik at jeg kan se hvordan den lyser opp, men bare nesten:). Lampen er kjøpt hos Deignbelysning.no  som er en av Norges største nettbutikker innen belysning, og den finnes i to størrelser. Vi har den største som er 40 cm. Du finner den her.

I tillegg til utendørsbelysning fører Designbelysning også mye fint innen taklamper, vegglamper, bordlamper og gulvlamper. Noen av produsente er kjente leverandører som Northern Lighting, Vita, House Doctor og Ferm Living. Og om du skulle trenge litt tips, veiledning eller bare litt inspirasjon så vil jeg anbefale å titte innom Lystips.no

Med en liten en som melder sin ankomst any day blir det ikke utenlandstur på oss denne sommeren så da jeg så denne planten på Hagesenteret måtte jeg bare ha den. Den minner meg sånn om Hellas og Santorini hvor vi var sist sommer! Grenene slynget seg rundt pergolaer, terrasser og døråpning hvor enn vi gikk og det var rosa blomster overalt. Det er ikke helt som å være i Hellas men disse blomstene gir meg i alle fall litt gresk stemning mens jeg går her og venter.

Jeg håper dere nyter fine dager, om det er her hjemme, på hytta eller i sydligere strøk. Hyggelig at dere titter innom.

 

Å sove utendørs

Jeg er muligens over gjennomsnittet glad i å sove, og noe av det beste jeg vet er å sove ute. Om det er på stranda, på terrassen eller i forbindelse med en lengre fjelltur, det er bare noe veldig friskt og beroligende med å sove utendørs. Og det høres kanskje for snålt ut til å være sant men de rareste og fineste naturopplevelsene har jeg faktisk hatt i forbindelse med disse utendørslurene. For mange år siden var jeg på fisketur og da jeg gikk lei av å fiske la jeg meg ned på et svaberg mens jeg hørte på fuglekvitter, vinden som raslet i trærne og ørreten som hoppet i vannet ved siden av. Jeg vet ikke hvor lenge jeg sov men etter en stund våknet jeg av at noe virket annerledes. Det var et dyr som rautet like ved. Jeg åpnet øynene og stirret rett inn i øynene på en reinsdyrskalv! Den stod helt rolig bare et par meter fra meg og studerte meg som om jeg var det rareste han noen gang hadde sett. Jeg satt meg opp, gnikket meg i øynene, og så så vi på hverandre en stund før han rolig snudde og tuslet avgårde. Du kommer ikke i mer kontakt med naturen enn det!

Bilde fra pinterest

Så dagens sommertips er å ta en lur utendørs! Heng opp en hengekøye i hagen, pakk den i sekken og ta den med til stranden eller ut i skogen og heng den i et tre. Jeg kan ikke love nærkontakt med et klovdyr men jeg kan love en fin opplevelse!
 

 

 

 

Heftige hus

Det blir roligere og roligere her på bloggen jo nærmere termin jeg kommer. Jeg har nok med å komme meg gjennom dagene og fullføre svangerskapet og akkurat nå er alt annet satt til side. Men det betyr ikke at bloggen forsvinner! Det blir bare litt lengre mellom hvert innlegg i en periode og jeg kan ikke få sagt hvor glad jeg er for alle dere som trofast titter innom selv om jeg ikke alltid leverer.

Bilde gluckplus.com

Har dere fått med dere den nye britiske serien “Heftige hus” på NRK? Hver gang det dukker opp et bra interiør- eller arkitektprogram så blir jeg så glad! For helt ærlig synes jeg det er mye dårlig som vises om dagen. I “heftige hus” reiser programlederne verden rundt og ser på spektakulære hus og hytter og felles for de alle er en litt utradisjonell tilnærming til hvordan en skal bygge. Naturen er alltid i fokus, om det er bygging i sårbart landskap, hardt klima eller hvordan nyte utsikten på best mulig måte, som i arkitekt Glucks familiehytte to timer utenfor New York. Hytten er bygd som et tårn og rager over tretoppene for å nå opp til den nydelige utsikten. Og for å ikke virke for dominerende er fasaden bygget i glass for å reflektere omgivelsene og på dagtid forsvinner huset nærmest mellom trærne. I episode 3 tar de faktisk turen til Norge og besøker en av mine favoritthytter, Lyngholmen av Lund Hagem Arkitekter. Jeg suger til meg inspirasjon og gleder meg allerede til neste episode legges ut. Anbefales!

 

 

 

Sommermote

Av en eller annen grunn så er lysten på nye klær størst nettopp når man ikke kan få noe, om det er på grunn av en slanten lommebok eller fordi kroppen huser en leieboer. Og aldri har vel butikkene vært fylt av mer fristende ting enn nettopp nå! Jeg elsker looken som er denne sommeren med blomstermønster, mønstermiks, striper og culottbukser. At trenden kombinerer feminint, edgy og sporty liker jeg spesielt godt og i dag tar jeg en titt på alle de hotte it jentene som nailer sommerens stil!

Processed with VSCO with g3 preset
Emili Sindlev i blomsterkjole fra Asos


Camilla Pihl  i vide blomsterbukser fra Zara
Processed with VSCO with m5 preset
Emili Sindlev i stripete skjorte fra Zara

Processed with VSCO with e5 preset
Camilla Pihl i den samme skjorten fra Zara
Processed with VSCO with c1 preset
Emili Sindlev i en av sommerens hotteste kjoler fra Ganni


Janka Polliani i sneakers, culotter og høyhalset genser
 

Drømmekjøkken på budsjett

Den siste langhelgen i mai er unnagjort og det er tilbake til hverdagen. Mannen min har sammen med småen tilbragt de to siste langhelgene hos svigers, hvor han samtidig har jobbet på hyttetomten. Det er mye grunnarbeid som må gjøres før snekkeren kan overta på nyåret og det gjelder å gjøre så mye som mulig før mini nummer to melder sin ankomst om 4 uker. Jeg kan ikke få sagt hvor glad jeg er for at jeg startet tidlig med kjøkkenplanene og i dag skal jeg i møte med Kvik for å sette opp den totale bestillingslisten. På den måten er det bare å plukke den frem til neste år når vi er kommet så langt at kjøkkenet skal inn. Akkurat det tror jeg vi kommer til å være sjeleglad for når vi går med søvnunderskudd etter et år med baby i hus! Om jeg ikke husker helt feil så vil kaffe og en time på øyet være pri en akkurat da.

Etter å ha kontaktet møbelsnekker for spesialtilpassede fronter, innså jeg at drømmekjøkkenet igjen var mulig og jeg ba om pris  på grove fronter noe ala det som er på bildene. Og vet dere hva den store bonusen er? Frontene blir faktisk billigere enn de vi opprinnelig hadde sett for oss hos Kvik.


Noen kompromier har jeg måttet inngå, og marmor eller corian benkeplate må vike for laminat. Heldigvis er ikke laminat det det engang var og mot spesialtilpassede fronter, heltre gulv, store vindusflater og vakker natur tror jeg faktisk det kan bli skikkelig fint.