Rosa og rødt

Rosa og rødt er en av mine favorittkombinasjoner. Da jeg var liten lærte jeg at noen farger skulle man aldri-aldri sette sammen! Rosa og rødt var en av disse.  Det er mulig det er derfor jeg liker det så godt. Det er en frekk kombo!:)

 

In the bathroom

Tiden jeg tilbringer på det nye badet morgen og kveld bringer uten tvil litt mer hverdagslykke inn i livet mitt. Det er nesten litt komisk at en så dagligdags ting som å gå på badet kan bety så mye. Om morgene står jeg her med en kaffe i hånden mens jeg sminker meg og om kvelden pusser jeg tennene med radioen på.

Og som alle andre, hangler jeg for tiden, så her om dagen da jeg var tung i hodet og febersyk kombinerte jeg to av mine favoritting: bading og tv-titting! Med ipaden på en krakk la jeg meg i badekaret og kjente at formen steg 10 hakk! Luksus!:)

Med hvitmalte vegger og betongplate er det de små detaljene som dominerer.

 

10 tips Scandinavian style!

Starter dagen med en liten get the look scandinavian style. Det er ikke alltid så lett å vite hvor man skal begynne og hvordan man skal få det til, og så er det lett for å tro at man må ha en tykk lommebok for å få det til- det stemmer ikke. Det er hvordan du setter sammen tingene som avgjør om det blir bra og her er noen tips til hvordan det kan gjøres.

1. Start med en hvit base. Hvite vegger, hvite tak og lister skaper den perfekte rammen for en skandinavisk look. Parkett- eller tregulv er det beste til denne looken men om du ikke har fine gulv kan du vurdere å male de hvite, grå eller svart om du er skikkelig modig.

2. Bøker enten i hardcover, pocket eller blader gir en lun følelse. Og har du ikke stabler med dette kan du ta en tur på Fretex hvor gamle interørblader selges billig eller gå på loppemarke de siste timene på søndag- da er det ofte posesalg av bøker.

3. Bilder i rammer. Her er det litt økonomien og interessen som styrer. Jeg er optatt av kunst og invisterer av og til i noe som jeg har tenkt å ha livet ut, men det finnes en rekke andre måter å gjøre dette på. A) Kjøp billige rammer på Clas Ohlson og klipp ut svart/hvitt fotografier fra blader (se her) , B) Kjøp gamle rammer på Fretex, bruktbutikker og loppemarkeder. Ofte er det fine gamle fotografier inni de fra før, eller så kan du putte inn egne fotografier, eller klippe ut fra blader. C) Kjøp trendy svart/hvitt postere (se her).

4. Lune materialer som saueskinn, lin og skinn. Helst en kombinasjon av flere materialer.

5. Grønne planter. Dette passer stilen godt og er veldig i tiden. Ha de i terakotta-potter, papir- eller gummipotter (se her og her) eller ha de i en glasspotte. Å se jorden gjennom potten gir en organisk følelse.

6. Invister i en eller to designstoler. Dette gir en eksklusiv følelse og sammen med billige bruktstoler blir det utrolig kult. Prøv å få tak i de billige stolene på Finn eller Fretex. Sjekk også ut “gis bort” på Finn. Du vil ikke tro hva folk gir bort! Rimelige designstoler kan du også finne på Finn. Den hvite Eames-stolen har vært i vinden i flere år nå, og flere begynner å bli lei den og selger den dermed rimelig på Finn. Jeg synes fortsatt den er en vakker klassiker og jeg har ikke tenkt å kvitte med med mine. Her er eksempler på salg på finn: her, her og her. Det er en del som selger kopier av møblene så sjekk at de har originalmerke under setet. Om det er en bestemt stol du er ute etter anbefaler jeg å legge inn autosøk på Finn og smøre deg med tålmodighet:)

7. Levende lys. Enkle hvite lys gir en god stemning.

8. Rotting, hamp, bambus, kork og treverk er et fint innslag. Her kan du velge hva du kjøper: kurver, treskåler, fjøler eller min favoritt: Sinnerligbordet i kork fra Ikea (her), som ikke er så ulik i stilen til benken du ser over.


9. Hold fargepaletten rolig. Hvitt, grått, svart, brunt og innslag av grønne planter, gull og sølv. Miks materialer for den perfekte looken.

10. Invester i en designlampe. Jeg mener at hvis det er noe man kan bruke penger på så er det lamper og så kan annet være rimelig, arvet eller brukt. Med en fin lampe vil alt annet rundt komme til sin rett.

Og da gjenstår det bare å ønske lykke til og en riktig fin start på helgen!:)
 

Bilder fra Avhemmakleri.se

 

 

Ikea VIKTIG

I mai lanseres Ikea sin nye kolleksjon VIKTIG. Kolleksjonen er et samarbeid mellom Ingegerd Råmann, som er en av Skandinavias mest kjente glassdesignere og keramikere, og IKEAs designere Nike karlsson og Wibeke Braasch. Utgangspunktet for kolleksjonen har vært håndverk, energi og naturlig skjønnhet.

Resultatet er produkter litt utenom det man vanligvis forbinder med Ikea. Hvert enkelt produkt er håndlaget og unikt og så langt unna standardisert design som du kommer. Intensjonen har vært å skape hverdagsprodukter som er vakre men uten unødvendige detaljer.

Flere av produktene er i bambus og naturfiber som gir et luftig og lunt utrykk.


Hvis du vil se mer kan du gjøre det på Ikea sine nettsider og så får vi bare vente i spenning til mai kommer og vi kan kjenner og ta på disse fine tingene. Jeg har allerede flere favoritter som jeg vil titte mer på.
 

Tid for tulipaner

Ny onsdag, noe som betyr en ny dag i blomsterbutikken. Etter jeg startet der i begynnelsen av januar har ukene bare flydd avgårde. Både helg og onsdag kommer like overraskende på hver gang! Det er ingen tvil om at denne onsdagen er et friskt pust i hverdagen. Midt inni høysesong for tulipaner er dette noe av det som venter meg i dag.

 

Home sweet home

Min andre halvdel klager litt (mye) over at jeg flytter rundt på møbler hele tiden, men slik som dette blir det nok stående, i alle fall en stund:) Småting blir sikkert flyttet på men løsningen er jeg rimelig fornøyd med. Slik det ser ut nå oppsummerer mye hvordan jeg liker å ha det: maskulint med innslag av myke detaljer, designklassikere, gode materialer, godt håndtverk og litt farge. Og så liker jeg at kunst og bilder får mye plass. Lyse vegger og en relativt rolig base gjør at bildene kommer til sin rett.  

Samlingen av bilder har vokst med årene og er blitt til en bildevegg fylt med litografiere, postere, aqvareller og fotografier. Andre bilder i huset flyttes på jevnlig, disse får henge i fred. Delvis fordi veggens sammensetningen fungerer fint, men også fordi jeg må stå for alle hullene jeg har laget i veggen da de ble hengt opp:)

Skjenken har fått den funksjonen den var tiltenkt da vi kjøpte den, nemlig media-benk. Jeg synes tv, tv-reol og tv-møbler ofte er skjemmende. Ved å kombinere tv, dekoder, forsterker og høytaler med et kult møbel fra 60-tallet understrekes disse tingene, men på en god måte! Ettersom de er satt inn i en sammenheng er de blitt en del av innredningen og ikke noe jeg har lyst å gjemme bort lengre.

 

En første titt på mitt drømmebad

Badet er ikke helt ferdig ennå, men så ferdig at dere fortjener en første titt. Jeg tror noen av dere har vært like spent som meg på å se benkeplaten ferdig og her er den! Jeg var på nippet flere ganger til å kjøre på å ikea og kjøpe en benkeplate bare for å få badet fort ferdig, men så klarte jeg ikke slippe tanken på betongplaten. Det har tatt tid, mannen min måtte støpe den i to versjon (den første ble ikke vellykket), det har vært frost og snø og frost igjen (som er uegnet støpevær) og mannen min måtte ha hjelp til å få den 100kg tunge platen inn. Men nå som den er her er den verdt all ventingen. Den ble akkurat slik jeg så for meg og i går kveld brukte jeg badet for første gang. Og med radioen på og en stund for meg selv var det rett og slett terapi for sjelen:)

Og hvis noen lurer heter vasken Batcho og er kjøpt hos Bademiljø. Jeg bladde i utallige interiørmagasiner, pinterestsider og baderomsmagasiner før jeg klarte å bestemme meg for vask og blandebatteri. Form, materiale og ikke minst størrelse måtte være perfekt. Benkeplaten kunne nemlig ikke være for dyp og flere vasker var dermed uaktuelle.  Denne er 39×39 cm og dermed perfekt for et bad med begrenset plass.
 

Tips billig blomsterpotte

Hvis du ikke vil la økonomien gå på bekostning av fornying av hjemmet er her et lite tips. I mangel på blomsterpotter fungerer gråpapir helt fint! Dette er en stil som kan passe hjemme hos de fleste, for eksempel som en kontrast til en ellers stram og minimalistisk stil eller som en del av et indistruelt hjem, Jeg har prøvd dette ut med boksider fra en gammel bok også, og det funker også. Og ønsker du å understreke din egen stil kan du også gjøre det! her er det bare å bruke fantasien, men her er noen forslag: hamptau eller fløyelsbånd rundt potten eller tekst av dymo-maskin (labelmaker) som du fester på gråpapiret.

Det er selvfølgelig mulig å bruke andre materialer også som filt eller en striesekk. 

 

Ny vri på blomsterpotte

Da jeg var på bruktbutikken Ottogarden på onsdag kjøpte jeg med meg denne gamle striesekken. Jeg har en stund vurdert å kjøpe en striesekk for å bruke som potteskjuler og da jeg fant denne ble jeg kjempeglad. At den er gammel, lurvete og full av historie gjør den enda bedre:)

For et par uker siden pusset jeg ned og oljet gulvet på nytt og her ser dere resultatet. Med en nyanse lysere og hvite lister ser alt litt freshere ut her hjemme. Et lite tips om du ønsker nytt gulv men ikke har råd til å bytte det ut. Det tok tre dager fra jeg startet til jeg tok tredje og siste strøket med olje, og så måtte vi vente et døgn før vi kunne bruke gulvet igjen, så det gikk rimelig raskt fra start til slutt. Det skal sies at jeg jeg ikke gjorde så mye annet disse tre dagene. Nå skal jeg ikke påstå at alt vi hadde i skuffer og skap er kommet på plass igjen ennå men det er en helt annen sak:)