Rustikk terracotta

Den ganske så anonyme kjellerstuen vår har fått seg et strøk maling og er på ingen måte anonym lengre! Malt i Jotuns Rustikk terracotta er det blitt akkurat så lunt og koselig som jeg håpet på. Alle veggene er malt og forandringen er ganske så dramatisk! Nå oppleves faktisk rommet som en stue og ikke som en gang lengre (dørene inn til soverommene er fra dette rommet). Så nå må vi bare slutte å bruke sofaen som garderobestang og begynne å bruke den til hyggelige kvelder foran peisen.

Jeg er kanskje mest fornøyd med hvordan den grå sofaen fungerer mot den rød-brune veggen. Vi har hatt denne sofaen i nesten 10 år og jeg var så lei den at jeg ved flere anledninger vurderte å kvitte meg med den. Ikke fordi den var utslitt eller dårlig å sitte i (den er faktisk veldig god) men den var bare så kjedelig der den var omtullet med lyse vegger. Nå er den på en måte brand new igjen! Den måtte bare inn i nye omgivelser:)

 

Rene linjer

Denne sofaen er bare så vakker! Rene linjer, god design og røft materiale i vakker farge. Drømmen hadde vært å ha en slik i den fremtidige hytta… Og stylingen i dette bildet er bare helt rå. Jeg elsker det maskuline utrykket med betong, svart og cognac farget skinn og når fargene som understreker det hele er rødt og blått så blir det ikke bedre.


Sofa fra Muuto
 

Trend på budsjett

De store kjedebutikkene er kjappe med å hive seg på de siste trendene, noe som betyr at alle har mulighet til å gjøre små oppdateringer uten at det koster skjorta! H&M Home er en av de som har et bredt sortiment av fine materialer i lin og fløyel og tilbehør som vaser og tepper som minner mistenkelig om de adskillig dyrere merkene. Her er noe av det de har i butikken akkurat nå.


Putetrekk i vasket lin til 149,-


Sengesett i vasket sateng 499,-


Pledd 399,-


Vaser (som minner mye om vasene til &Tradition men til en tiendel av prisen!) fra 99,-


Gulvteppe i bomull 399,-
 

5 gode grunner til å velge kunst

For meg er kunst det absolutt viktigste når huset skal innredes. Det gir rommene karakter og personlighet og jeg synes bildene du velger gjenspeiler deg og ditt hjem. Og ved å ikke velge mainstream gjør du huset ditt unikt og til noe helt eget. Heng opp små eller store, foto, trykk, skisser eller oljemalerier, sammen i grupper eller hver for seg. Ved å velge kunst du liker kan du skape ditt helt egne utrykk. Her er 5 gode grunner til å velge kunst.


Bilder fra pinterest
 

 

De perfekte vannglassene

Oppvaskmaskinen hos oss går non stop og de siste årene har vi slitt ut vannglassene både fra Rosendahl og Eva Solo. Vi prøver å ikke bytte ut bruksting på kjøkkenet så ofte og i skuffer og skap er det en miks av bestikk, servise og glass i ulike fasonger og merker men etter å ha sett (bokstavelig talt) på at folien i Eva Solo glassene løsnet gikk jeg til den erkjennelsen at det var på tide å bytte de ut. Disse heter Bruk og er fra Kosta og er splitters nye! De har den samme fine størrelsen og sotingen som Eva Solo men spør du meg er de hakket kulere. Så nå krysser jeg fingrene for at disse skal vare en stund for disse liker jeg skikkelig godt!

 

Trillebord

En av de hotteste trendene denne sesongen er avlastningsbord på hjul. Bruk dem som bord, bokhylle eller med fin dekor. Bruksområdene er mange og de finnes i alle varianter og fasonger. Personlig synes jeg de gamle er de fineste, de har liksom litt mer sjel og personlighet. Søk på serveringsvogn, trillebord eller  avlastningsvogn med hjul på finn så finner du mange fine og unike bord. Her er for eksempel noen: Sarpsborg, Stavanger, Oslo, Lykke til!


Bilder fra pinterest
 

 

Dagens lille høydepunkt

Spør du mannen min så er middagen dagens høydepunkt. Han mener oppriktig at lunsjen ikke bør være for god for da gleder han seg ekstra mye til middagen. Her er vi helt uenig- jeg mener ALLE måltider er et høydepunkt:) En av reglene vi innførte da vi fikk barn var å spise middagen sammen på kjøkkenet, kanskje en selvsagt ting for mange men vi spiste faktisk hvert eneste måltid foran tven før han ble født.

Og dette måltidet er faktisk et lite høydepunkt, det er på ingen måte hver dag det serveres noe spektakulært (mer kjøttboller og fiskekaker) men det gir oss en liten stund sammen uten andre distraksjoner. Småen har et helt liv i barnehagen som vi ikke er en del av og det er fint å høre hvordan hans dag har vært, om han har lært seg en ny sang, vært i Ninjago kamp (hva nå enn det er) eller hva favorittdyret er akkurat nå. Han vokser så fort og han lærer nye ting hver eneste dag og jeg kjenner at det er vanskelig å holde tritt (var han ikke nettopp baby??) så i tillegg til å være en hyggelig stund er disse måltidene en fin måte å få en liten update.      

 

Blomsterpotte i marmor

Det har kommet flere og flere marmorskatter i hus det siste året og denne potten er siste tilskudd i samlingen. Jeg er like glad i marmor om den er hvit, sort eller grønn og selv om den hvite kanskje er mest varig er jeg fryktelig glad i den grønne. At potten bryter og myker litt opp det blå temaet i denne delen av stuen synes jeg er ekstra fint.

 

Den ultimate gaven

Dette tenker jeg er gaven som enhver person med interesse for design vil bli glad for! En bok med inspirerende interiør og arkitektur ville i alle fall blitt tatt godt i mot hos meg. En hyggelig gave å gi og en utrolig hyggelig ting å ha liggende fremme på stuebordet. Jeg har plukket ut noen av mine favoritter med midcentury interiør og funksjonalistisk og vakker arkitektur. De er ikke så dyre og er alle å få kjøpt hos Amazon så dette er mitt tips om du lurer på hva du skal gi i gave neste gang:)