Forny badet med 5 enkle grep

Det er ikke mye som skal til for å gjøre badet litt hyggeligere. Med små grep kan du få spafeeling på badet du også, og du trenger absolutt ikke ha et stort og fancy bad for å få det til. Jeg foretrekker å holde det i dempede farger med gode materialer for et litt mer eksklusivt utrykk.

badekåpe/håndsåpe/duftpinner/badematte/håndklær/kurver

1. Badkåpe og hvite håndklær gir en deilig hotellfølelse! Går du for hvite håndklær falmer de ikke i vask og de holder seg år etter år. Vi kjøpte våre for 7 år siden og de er fortsatt like fine.

2. For ekstra luksus kan du brette eller rulle sammen mange like vaskehåndkler og ha liggende fremme på benken eller i en korg. Bruk de i stedet for håndkle (sånn som de har på fine hoteller!) eller bruk de for å fjerne sminke om kvelden.

3. Gode velværeprodukter som også er fine å se på gir en eksklusiv look. Duftpinner eller duftlys er prikken over i`en.

4. Oppbevar ting og tang i kurver. Små kurver kan du ha stående fremme på benken og oppbevare det du bruker mest, som hårstrikk, fliseklemmer og hårbøster. Store kurver til skittentøy kan stå på gulvet. Praktisk og veldig dekorativt!

5. Og til slutt: Tilfør litt grønt. En plante frisker skikkelig opp. Har du ikke vinduer på badet kan det være et tips å gå for planter som tåler litt mer. Grønne planter med tykke blader er kjent for å være mer hardfør enn de med tynne blader, eller så kan du gå for den safe sorten, kaktus, de tåler det meste.

 

De perfekte vinduene

Reklame | Nordvestvinduet

Vet dere hva jeg gjorde sist helg? Jeg var på byggeplassen for første gang siden byggingen av hytta tok til. Å gå rundt i hytta rom for rom det var helt ubeskrivelig (ikke helt bokstavelig altså for det finnes ikke innervegger ennå). Jeg stilte meg opp bak «kjøkkenøya», tok en tur innom soverommene og så satte jeg meg ned i stua der sofaen skal stå. Den romslige følelsen i allrommet med natur, vær og vindt så tett på, det var akkurat slik jeg hadde sett for meg. Jeg kommer ikke helt over hvor heldige vi er som faktisk får realisert drømmen vår… Etterpå tok jeg en bok under armen og gikk ut i solveggen og bare kjente på følelsen. Følelsen av sommer og de mange dagene vi skal ha i nettopp i denne kroken, hvor ikke et vindpust slipper til og hvor solen etter hvert går ned bak tretoppene.

Det er så stas med alle disse milepælene vi går gjennom for tiden, som da stenderverket var oppe og vi kunne se konturene av en hytte, eller da veggene var kommet på og vi kunne ane hvordan den kom til å se ut eller som denne uken- når vinduene skal inn. Kanskje den mest spennende og nervepirrende milepælen av alle. For det er noen svære (og tunge) vinduer som skal inn!

Vinduene har nok vært det viktigste i hele planleggingen. Å fange utsikten og føle at vi er en del av naturen også når vi er inne, det var noe jeg bare måtte fange opp. Jeg begynte derfor tidlig å stresse over små detaljer som overganger, karmer, lister og finish på vinduene. Tradisjonelle vindusløsninger vil bare ikke passe inn i den hytta jeg ser for meg. For selv om det er en trend at folk vil ha rene linjer og et moderne utrykk får jeg følelsen av at mange leverandører fortsatt tenker veldig tradisjonelt. Jeg syntes faktisk det var kjempevanskelig å finne frem til noen som hadde looken jeg var ute etter.

For en stund siden ble jeg tipset om å sjekke ut Nordvestvinduet som er en av Norges ledende produsenter innen vinduer, vindusdører og fasadeelementer.  Og Nordvestvinduet de kan vinduer! Vinduene er lokalprodusert på Nord-Vestlandet og i utviklingen har det lagt stor vekt på estetikk. I samarbeid med norske arkitekter har de utviklet vinduer med rene linjer, uten unødige kanter, og resultatet er et moderne og mer eksklusivt utrykk.

Nordvestvinduet har tre satsningsområder: Volum, Rehabilitering og individual, og det er sistnevnte vi skal ha. Individuelt tilpassede spesialløsninger. Sammen med Nordvestvindu ble vi enig om materialer, farger, karmer, glasstyper, størrelser og en rekke andre ting som jeg ikke hadde tenkt på. Og det som var så fint var at de forsto akkurat hva jeg var ute etter før jeg i det hele tatt hadde sagt det. De forstår rett og slett god design.

Vi endte nesten opp med luksusproblemet at det var for mye fint å velge mellom. Det var for eksempel kjempefristende å gå for karmer i tre: i eik, bjørk eller ask… Det er bare råfint. Men etter noen runder med oss selv valgte vi å gå for den opprinnelige tanken med et stramt, moderne utrykk som skal stå i kontrast til de mykere elementer innenfor og utenfor. Det vi har landet på er en mørk, mørk gråfarge, både på utvendig og innvendig karm. Som stramme bilderammer mot alt det vakre utenfor. Jeg tror det kommer til å bli akkurat så stilrent som jeg ser for meg og jeg gleder meg skikkelig til å se det på plass.  

Dere som har fulgt bloggen en stund vet at jeg har snakket mye om romslige karmer som man kan sitte i, og det skal vi ha. Ikke bare i et vindu men i hele to store vinduer i stua. I sortimentet har Nordvestvinduet noe som heter fulldybdekarmer som er helt rene i utrykket og fullstendig uten unødige kanter og profiler, perfekt til slike sittekarmer eller andre steder der du vil ha et rent og delikat utrykk. I disse skal jeg sy (eller få sydd) noen fine puter som vil stå i stil til innredningen ellers i hytta.

Hvis du vil se resultatet er det bare å følge med fremover for jeg har planer om å legge ut bilder underveis og når vi er ved veis ende. Håper du vil følge prosessen videre.

Bilder fra Nordvestvinduet

Endelig Granit i Bergen

Granit er en butikk som jeg har fulgt gjennom blogger og interiørmagasiner i flere år men som uten shipping til Norge eller butikk i Bergen har vært helt utilgjengelig. Så da det ble åpnet ny butikk, i kjempefine lokaler midt i Bergen sentrum i går, var det feststemning! Det var tydeligvis ikke bare jeg som hadde ventet på dette. Da det åpnet var det mange folk der, da jeg gikk var det smekkfullt. Gode materialer, en dus fargepalett og smarte oppbevaringsløsninger er noe av det jeg liker best og jeg ser for meg at når jeg skal i gang med nye ordning og reda prosjekter er det hit jeg vil dra.

At de ikke bare selger innredning, potter og korger men også grønne planter til å ha i synes jeg er kjempegøy og det ble selvfølgelig en plante med hjem. Hver plante er pakket inn i poser av gråpapir og det gjør det hele ekstra lekkert.

I tillegg til asessories til uteplassen har de en del møbler også, som benker og stoler og denne drømmen av en hengestol. Den må være helt fantastisk å ha hengende på terrassen eller i et stort tre i hagen. 

Materialer som bambus, sjøgress, tre, kork, betong, sink, metall og bomull går igjen i sortimentet og gjør at alt virker helhetlig og passer sammen. Den nøytrale stilen gjør at tingene passer inn hos de fleste og det er kanskje derfor så mange liker Granit også.

Gleder meg til å følge butikken videre og endelig ha mulighet til å shoppe der også:)

Gotland sommerhus

Vi feiget ut. Vind, sjøsprøyt, solforhold, takutstikk og fare for rustflekker gjorde at vi ikke tok sjansen på vedlikeholdsfri kledning som gråner over tid. Så da gikk vi tilbake til den opprinnelige planen for hytta. Svart, stående kledning med smale bord. Og taket- det blir en nydelig dråpeskifer. Jeg tror ikke det blir feil det heller.

Så i dag tar jeg en titt på en annen langstrakt, svart hytte, som på mange måter har det samme utrykket som vår hytte, men som på den annen side er vidt forskjellig. Der vi kan dra skyvedørene fra og viske ut overgangene mellom stuen inne og uteplassen utenfor, drar de faktisk fra hele veggene, og rommet innenfor blir mer en utestue enn en innestue. En plass å være inne mens du er ute. Ute og inne er rett og slett blitt noe udefinerbart. Så enkelt og samtidig så  genialt. Designet av Jens Enflo og Morten Vedelsbøl.

Bilder fra pinterest

Drøm av en hage

Og så var jeg tilbake. For jeg tok meg ikke bare en fysisk ferie denne gangen men en digital ferie også. Ikke frivillig vel og merke.Toscana det har nemlig like dårlig nettilgang som det er vakkert. Meldinger, eposter og nettilgang kom og gikk som det passet. Så da var det bare å innfinne seg med situasjonen og logge av, så vi har badet, ruslet i olivenlunder, spist croissanter, drukket rødvin og espresso, og spist mye, mye gelato. Ja, alt man skal gjøre når man bor i en landsby i Italia. Vi har fylt opp minneboksen og fått med oss hjem en badeløve av en baby og en italiensk talende 6-åring. Familieliv har vært i fokus og kameraet ble ofte glemt men her er et lite bildedryss av hagen vår. En hage som var en planteelskers drøm. Grønn pergola, piletrær, buksbom og verdens største fikentre♥ Tenk å ha et sånt et i hagen da!

I morgen er det tilbake i jobb noen uker før den lange ferien starter. Det er nesten litt rart å tenke på at sommeren så vidt har startet. Vi har vært så bortskjemt med fint vær her hjemme og med en uke i Toscana på toppen av det hele er det mye mer sommer enn vi pleier å få tildelt i løpet av et helt år.

Jeg håper du også nyter årstiden der du er. Takk for at du titter innom.

Få sommerfølelsen inne

Det har vært helt fantastisk vær i store deler av landet de siste ukene og selv om de færreste har ferie, er feriefølelsen til å ta og føle på. Det er varmt hele tiden, både ute og inne, det lukter av is, jordbær og friske blomster, det er yrende liv i gatene og sengetid begynner å bli et fremmedord. Presset om at vi MÅ være ute fordi det er fint vær er borte, vi er ute når vi vil, inne når vi vil og livet under en parasoll er deilig. Selv om husarbeid og hagearbeid kanskje ikke er pri en om dagen er her litt inspirasjon til hvordan du kan få sommerlooken inne:

1. Kjøp klatreplanter og skap en jungel hjemme. Hjelp de på plass slik at de vokser der du vil ha de. Jeg har nettopp gått til innkjøp av to voksevillige Gullranker. Med dager med mye sollys (og vann) så dukker det opp flere blader i uken. 

 

2. Bytt ut noe av innredning, som et par puter, med lysere tekstiler. Sarte rosa-, blå- eller grønntoner gir deilige sommervibber. 

 

3. Tilføre noen lette naturmaterialer i feks bambus, bast eller sjøgress, gjerne i kontrast med hardere materialer og mørkere farger for å lande utrykket. 

 

4. Velour og støvete farger som rust og sennep er hot denne sesongen men for at det ikke skal bli for tungt er det fint å friske opp med lyse pasteller.Terrakotta, svart og rosa er fine farger sammen. Rødoransje mot isblått gir også en nydelig kontrast. 

 

5. For å få et litt mer bohemsk utrykk  er det fint å tilføre mønster i noe av innredningen. La deg inspirere av Østen, Sør-Amerika og Marokko. 

Håper du fikk litt inspirasjon. God sommer!:)

 

 

 

 

Carrer Antich 36

Jeg er i hyttemodus om dagen, men hytte det trenger ikke nødvendigvis være hytte ved sjøen eller på fjellet. Det kan like godt være på Mallorca! 

Loveliving.se utvikler boliger for kjøpere som er bevisst på detaljer og kvalitet. Carrer Antich 36 i Palma på Mallorca er deres siste prosjekt og det hadde vel ikke vært feil å tilbragt noen late dager i denne leilighet? På en nydelig måte forener den moderne skandinavisk stil med mykere og mer bohemsk innslag som iallefall gir meg assosiasjoner til beduiner, Tunisa og 1001 natt.

Bilder fra loveliving.se