Døråpning med plassbygde bokhyller

I den innerste delen av stuen vår bygde mannen min en plassbygd bokhylle for 6 år siden og jeg elsker den! Så da mannen min gang på gang har nevnt at han har lyst å sette opp en vegg og lukke denne delen av stuen har jeg nektet. Helt frem til nå… For rommet trenger ikke nødvendigvis å lukkes helt men holdes åpent med skyvedører (slik at rommet og bokhyllen synes) og lukkes ved behov. Og på denne måten kan vi faktisk se den vakre bokhyller  som det er i dag, pluss at vi får et ekstra rom. Og selv om jeg mener vi har nok rom så ser jeg behovet for et ekstra rom som kan brukes til lekerom, kontor eller gjesterom. Og vet dere… mannen sier seg også villig til å bygge plassbygd bokhylle rundt døråpningen.

Slik ser det ut i dag. Det er ikke så lett å se men der som sofen står var det en vegg da huset var nytt. Veggen er fjernet av tidligere eiere. Jeg klarer ikke helt å bestemme meg for hvordan jeg vil ha det så jeg håper dere kan gi meg noen råd på veien. Her er noen ulike varianter:

Enkel døråning med bokhyller rundt (hos oss vil det da være bokhylle på denne veggen og på veggen innenfor)

Doble dører med glassfelt og bokhyller rundt. (Jeg er litt i stuss om slike dører vil stå i stil med huset vårt…)

Bred åpning (doble skyvedører som går inn i veggen) uten bokhylle på ny vegg men bokhylle på veggen innenfor som i dag.

Doble skyvedører som går inn i veggen med bokhylle rundt.

 

Så hva synes dere? Noen tips og råd?

God jul

Julaften og første dag er unnagjort, finstasen har vært på og av flere ganger og nå tusler vi rundt i silongsen. Vi bygger lego og spiller spill til den stor gullmedaljen og det er bare å innrømme- småens gaver er morsommere enn våre:) Vi har og skal treffe familiene vår gjennom romjulen men vi har også så smått startet våre egne juletradisjoner og julaften feiret vi sammen bare vi tre. Hverdagen er ofte så travel så det å senke skuldrene og være sammen bare vi tre er utrolig hyggelig. Stille og rolig, store forventninger, julestrømper, god mat og julefred i huset.

Juletreet pyntet vi lille-lille julaften og i år er det faktisk for stort for kameralinsen. Med selvhogt juletre blir det sånn- ingen trær er like og det er like spennende hvert år. Litt gøy å bruke den gode takhøyden når vi først har den også.


Det var ikke all julepynten som kom ned fra loftet i år så i år ble det gullpyntet tre, og faktisk kjenner jeg at det er helt greit å droppe julerødt i år. Det vakre gullhjertet fikk jeg i julegave og disse kjenner jeg at jeg vil ha flere av…

Jeg håper du nyter fine dager med familie og venner og tusen, tusen takk for at du titter innom!:) God jul!

Gleden ved julen

Som voksen er det lett for å bli oppkavet over alt julestyret, med hus som skal vaskes og pyntes og pakker som skal kjøpes, pakkes og sendes. Jeg var en liten  tur på kjøpesenteret i går for å kjøpe juleklær til småen og det var tydelig at for de voksne var det mer kav enn kos. Kjøpesenteret stod på hodet, det var folk overalt, det var køer i alle butikkene, kortterminalene ble overbelastet og det tok 25 minutter å komme seg ut av parkeringshuset. Det virker som alle er så opptatt av å gjøre julen perfekt ved å kjøpe inn mest mulig slik at det glemmes litt hva som er viktig.

Da jeg hentet småen i barnehagen like etterpå var det som å gå inn i en helt annen verden, en verden av livlige 4-åringer  (som for øvrig lekte en moderne versjon av mor, far og barn- batman mor, batman far og kattunger) som var supergiret over at de i dag hadde de vært ute og gitt pepperkaker til folk. 4-åringen vår er selvfølgelig kjempespent på alle gavene han skal få på julaften, men for han dreier julen seg om så mye mer enn pakker. Det er spenning, julemusikk, være sammen med små søskenbarn, pepperkakebaking, de fine stjernene i alle vinduene, lage julegaver til alle han kjenner, julestrømper og det å treffe nissen. Det sitrer nesten i han hver morgen når han skal opp for å åpne julekalenderen. Det er ikke store tingene som ligger inni men for han er det like spennende hver gang. Og hver dag teller han eskene som er igjen for å finne ut hvor mange dager det er igjen til jul. Og da vi prøvde på juledressen i går ville han ikke ta den av igjen. Denne julen kjenner jeg meg fryktelig heldig, for jeg skal feire den sammen med denne lille fyren og forhåpentligvis smitter litt av den barnlige julegleden over på meg også.

 

Hvilke juletretype er du?

Julen er tiden for å klinke skikkelig til med dekoren og de finnes utallige måter å pynte juletreet. Enkelt, stilrent, overdådig eller nostaligst. Hvilke type er du? Hos oss varierer selve treet fra år til år, rett og slett fordi vi hogger det i egen skog og da må man ta det man finner. Noen ganger det bredt, andre ganger smalt og det er stort sett alltid litt glissent, i alle fall på ene siden noe som betyr at det må stå inntil en vegg eller vindu for å skjule det verste. Og siden dette er det jeg har vokst opp med er det dette som er juletre for meg- å gjøre det skakke, glisne treet om til noe sjarmerende og vakkert. Og om du lurer på hvordan fjordårets tre så ut (som faktisk var en einebærbusk!) så kan du se det her.

Den fineste julepynten finner du på de mer eksklusive interiørbutikkene og blomsterbutikkene, og du- et lite tips er ta en titt innom blomsterbutikkene akkurat nå. Flere av de har nemlig begynt å prise ned julevarene.


Bilder fra pinterest
 

Stylingtips til festbordet

Julen er like om hjørnet og da er det hygelig å gjør det litt ekstra koselig under måltidene, om det er til julefrokosten eller til julemiddagen, og her en enkel og lekker måte å pynte bordet på. Bruk kopper og skåler du allerede har i skapet (om du velger kopper i like farger eller i samme fargetoner blir utrykket mer harmonisk), fyll de med mose, pynt med kongler og kvister og sett et lys i! Ulik størrelse og høyde på koppene gjør utrykket hakket med spennende og om du ikke har passende kopper for hånden så funker nok glass i ulike størrelse også. Kvister, kongler og mose finner du i skogen, men om tiden blir knapp frem mot jul finner du også dette i de fleste blomsterbutikkene. Og et lite tips- konglene i skogen er lukket akkurat nå, men legg de på baderomsgulvet over natten så åpner de seg og får den fine looken!

 

Ni dager til jul

Med vinter så hører også sykdom med og denne gangen var det jeg som ble slått ut. Så slått ut at jeg ikke har orket å oppdatere hverken blogg eller hjem og julepynting og gaveinnkjøp er blitt overlatt til mannen- det sier seg selv at det har stått dårlig til. Men i dag, for første gang på det som føles som en evighet, så kjenner jeg på verdens beste følelse- jeg har litt energi!

Så mens jeg venter på at jeg skal få nok energi til å starte julebaksten så deler jeg litt borddekkingsinspirasjon til den store dagen. Jeg er fan av å bruke det du har i skapet og mikse sammen med noen kvister eller grønt (gjerne fra skogen). Det skal ikke så mye til før du har et superhyggelig bord til jul. Jeg håper dere alle nyter en deilig førjulstid sammen med de fineste menneskene dere vet om:)


Bilder fra pinterest
 

Den beste julestemningen

Om du lurer på hvor du kan finne den beste julestemning har jeg et tips: stikk innom din lokale blomsterbutikk! Og da mener jeg ikke de som ligger på kjøpesenteret men de små, koselige som drives av blomsterdekoratører med lidenskap for faget og butikken sin. De siste ukene har de jobbet knallhard for julen er virkelig høydepunktet for blomsterbutikkene. Med julemusikk fra høytalerne, tente lys, pyntede trær og lukt av granbar er du bare nødt å komme i stemning:)


Bilder fra pinterest
 

Legg en duk på!

I anledning adventstiden har vi lagt duk på stuebordet, noe som dere som følger meg her vet ikke er hverdagskost, og som også ble bekreftet da sønnen vår spurte “hva er dette for noe?”. En deilig og enkel forandring for å gjør det litt lunere nå som julen nærmer seg. Og hvis du lurer på hvor du får tak i en duk av denne størrelsen: dette er et bomullslaken i stor størrelse!:)

 

Pannekaker

Vi har en kresen liten fyr i hus men en ting han elsker er pannekaker! For at det ikke skal bli for mye dessert og for lite middag har vi litt havregryn i røren og masse bacon ved siden av og vips er det blitt en middag som er helt innafor på en vanlig hverdag. Og så har vi selvfølgelig hjemmelaget blåbærsyltetøy ved siden av- laget av min snille mamma:)