Mojito

Denne helgen har jeg hatt noe så luksuriøst som en hjemme alene helg. Jeg har slappet av, hatt mange naps, vært på shopping, drukket rødvin og vasket badet som skal pusses oss (i den rekkefølgen). Jeg var fryktelig ambisiøs på fredag og handlet inn både grunning og maling. Men den malingen blir nok stående en stund, for når fugene må vaskes med tannkost går det ikke akkurat unna. Men sakte men sikkert blir hver kvadratmeter (centimeter) gullende ren og det betyr at jeg er et steg nærmere et ferdig bad.

Akkurat nå pynter denne opp på kjøkkenet. Ut over høsten skal den bli til de deiligste mojito. I følge venninnen min skal nemlig denne avleggeren slå røtter og vokse til en stor og fin mynte-plante. Jeg gleder meg!

Hello silver

Spør du meg er det ingenting som fremhever et bilde mer enn en fin sølvramme. Dette bildet kjøpte jeg på Fretex i fjor. Den var rammet inn i en grell gullramme fra 90-tallet og jeg kunne rett og slett ikke leve med den. Tro meg- jeg prøvde. Men da jeg skjønte at jeg irriterte meg over den hver gang jeg gikk forbi (og denne plassen går vi forbi mange ganger for dagen) tok jeg den ned og leverte den til innramming. At rammen koster tre ganger som mye som bildet i seg selv gjør ikke noe. Nå synes jeg bildet passer perfekt på den blå veggen vår.

Eklektiskminimalisme on Elho

Jeg er så fryktelig stolt at jeg holder på å sprekke! I dag lanseres den nye siden til Elho: myelho. Og som en av fire bloggere er jeg med!! Jeg er i storfint selskap med blant annet nederlandske purestyling og franske urbanjungle bloggers.

Elho er en Nederlandsk blomsterpotteleverandør som leverer til hele verden og jeg har hagen full av de:)

I am so proud! Today Elho launch the new web page: myelho. And in company with three other bloggers I get to be part of it! I am so exited!

Mirror mirror on the wall

Etter noen mildt sagt travle uker håper jeg å få tid til oppussing av badet i helga. Superivrig kastet vi ut alle baderomsmøblene for 3 uker siden og der stoppet det opp. Så i en lengre periode har vi hatt gammelt badekar i hagen og nytt badekar utenfor inngangsdøra. Hadde vi ikke hatt et bad nr to så vet jeg ikke hvordan dette skulle gått (det hadde ikke gått). På gjesterommet står nyinnkjøpt lampe, dorulleholder, såper og you name it, så nå gjenstår kun det faktiske jobben. Fliser skal vaskes og skrubbes og males og males. Jeg blir helt matt av tanken, men så gleder jeg meg så fælt til det er ferdig at jeg er sikker på det er verdt innsatsen.

Jeg ser for meg et rundt speil over det nye badekaret. Jeg har fortsatt ikke funnet det jeg vil ha så om noen der ute har tips til hvor jeg skal lete blir jeg fryktelig glad!


bilde fra pinterest

Loving my light blue

Det tok et år men nå er den ferdig. Den stripete poppisgenseren fra i fjor strikket jeg først i mørk blå/hvit før jeg begynte på denne i isblå.  Den er strikket i størrelse s men med en liten justering. I stedet for å bruke garntype Farytale har jeg brukt Alpaca silk brushed fra Drops. Det har gjort den litt smalere og tynnere enn originalen men det synes jeg bare er fint. Lett og fin men samtidig god og varm. Perfekt nå som gradestokken kryper nedover!

Og så går jeg ut av komfortsonen og viser gensere med meg selv inni. Et av bildene skal vises i en annen sammenheng om ikke så lenge så da tester jeg ut grensene mine på dere først:)

Planten som tåler alt

Da jeg gjorde en mini makeover på gjestetoalettet i vinter kjøpte jeg en plante som kunne tåle å stå i mørket. Det er ikke vinduer på badet og planten får dermed ikke naturlig sollys. At den ikke får sol (eller vann for den saks skyld) plager den vistnok ikke for den har vokst seg dobbel så stor! Så med litt vannskjøting har jeg også fått grønne fingre:)

Lørdagsfavoritt

Jeg starter lørdagen med en av mine favoritter om dagen: terracotta, sukkulenter og kaktus!  

Bildene er tatt hos Florentes på Paradis og jeg forelsket meg helt  i denne delen av butikken. Grønne planter i kombinasjon med indistruelle og rustikke detaljer er right on denne høsten. Og den blå kommoden som de har kjøpt hos bruktbutikken Ottogarden på Unneland passer perfekt til oppbevare terrakottapottene i.