Ohla

September er den måneden i året hvor jeg alltid reiser utenlands. Det er noe utrolig deilig med å dra dit det er varmere sånn like før kulden slår til for fullt her hjemme. Litt brunere legger, påfyll av D-vitaminer og andre impulser så er jeg klar for vinteren. Så denne gangen kommer det en hotellanbefaling.

På korte weekendturer er hotellopplevelsen neste like viktig som byen i seg selv. Kanskje spesielt etter at jeg fikk barn hvor en get away er synonymt med å lade batteriene. Barcelona er en by jeg har vært i mange ganger og hotellet jeg bodde på for noen uker siden er rykket opp på topp 3 listen over de beste hotellene jeg har bodd på. Ohla Eixample er et lite boutique hotell i den mer trendye delen av byen. Det er gode restauranter og butikker like utenfor døren og serverdigheter som Gaudi-parken og Sagrada de familia en liten rusletur unna. 

Hotellprisene i Barcelona minner mye om norske priser og Ohla ligger i øvre sjikt men det er det vel verdt. Fra det øyeblikket du går inn døren merker du at de setter kvalitet og service høyt. Her kan du faktisk forhåndsbestille hvilke hodepute du vil ha og hvilke lukt du vil ha på sengetøyet. Og har du aldri hørt om en bade-butler før? Det har de på dette hotellet:) På taket er det loungbar som serverer drinker og deilig tapas og infinitypool med den kuleste utsikten over byen. Rett og slett et fantastisk hotell for de gangene du vil unne deg litt ekstra. 

 

Arne Jacobsen i svart

Har du fått med deg at Arne Jacobsen letter koppene nå også kommer i svart? De hvite har vært flittig i bruk hos oss de siste årene og nå tenker jeg at vi må ha noen svarte også. For disse er ikke bare dekorative, de er også supre når de små skal lære seg bokstavene. Ettersom de er i daglig bruk blir de små ofte minnet på bokstavene og det er gull når de skal i gang med å lære seg alfabetet. Vi har en samling melaminkopper som brukes som drikkeglass (disse knuser ikke så det er helt perfekt!) og så har vi skåler og kopper rundt omkring i huset som brukes til alt fra fargestifter til små legobiter. Og om du som oss har en vinduskarm på kjøkkenet som er litt for liten til vanlige blomsterpotter så er det superlekkert å ha 3-4 kopper stående på rekke og rad med små grønne planter i. Gå for kaktuser og sukkulenter om du vil at de skal stå lenge eller plant urter om du vil ha glede av de i matlagingen. Det er kun fantasien som setter grenser for hva disse koppen kan brukes til. Bilder fra ting.no

Tett hytte

Endelig kan jeg viser dere litt mer av hytta. Som dere ser er den langt fra ferdig og det skal gjøres mye med underetasjen, altan og tilpasning til omgivelsene men jeg synes likevel vi har kommet så langt! Hytta er tett, vi har fått tak, første laget med isolasjon er på plass og vi har malt (nesten) tre fasader. Da jeg var oppe med min beste venninne for to uker siden utnyttet jeg det faktum at hun er landskapsarkitekt og fikk laget en hageplan. Og hvis dere lurer på hvor hagen er så ligger den bak hytta og til høyre for hytta i bildet.

Jeg har fått klare instrukser om hvilke trær som må bevares og hvilke som må ned og i tillegg viste hun meg vakre hageplanter på tomten som det er verdt å ta vare på. Disse kan vi grave opp og plante steder som er mer egnet. Vi kommer ikke til å ha det største hagebudsjettet så å få tips om løsninger som er helt gratis, det er supert. Et annet tips hun kom med var å mikse inn stedegen vegetasjon som for eksempel furu. Det vil bidra til et mer naturlig preg, tilpasset omgivelsene. I løpet av en befaring, en kveld og et par flasker vin jobbet vi oss gjennom ideene mine for utomhus og nå henger liksom alt sammen. Om det blir som vi ser for oss blir det både bålpanne, utedusj og pergola. Blant annet:) Med ønske om en ute-innehytte kjenner jeg at jeg gleder meg skikkelig til å ta fatt på denne delene av hyttebyggingen også. Men aller først har vi rikelig med arbeid foran oss inni hytta.

Håper du har en fin start på uken. Takk for at du titter innom.