Ullfiltbananas

Dette skal (forhåpentligvis) bli til noe fint. Gikk bananas på Stoff og stil sist uke og kjøpte ullfilt i alle disse herlige fargene. Det hender jeg gjør det- går bananas. Jeg har skapene fulle av stoffer som skulle blitt til puffer eller garn som skulle blitt til en genser (eller ti!). Eller garn som er kjøpt helt uten en plan… kun fordi de er så gode å ta på eller har en fantastisk farge. Er det noen som kjenner seg igjen? Er det flere som gjør dette?

Just hanging around

For tiden bor apekatten fra Kay Bojesen i bokhyllen. Den blir flyttet rundt i huset hele tiden. Den er så fin at jeg helst vil ha den overalt. Opprinnelig ble den designet som en barneleke i 1951. Nå til dags tror jeg det er flere voksne enn barn som har den. Her i huset er det en ting som er sikker- småen har mange leker- denne er min:)

Danske hjem

For interiørinspirasjon vender jeg ofte blikket mot danskene. Rett og slett fordi de er så utrolig god både på estetikk og design. I bobedre.dk kom jeg over denne fantastiske leiligheten til kunstnerparet Ruth Campau og Michael Mørk. Leiligheten går over to etasjer og ligger i København. Sammen med arkitektfirmaet Spark har de totalrenovert den. Jeg blir bare så imponert (og er det lov å si litt misunnelig…) over resultatet. Alt er gjort på en så stilsikker måte og med vågale valg som funker så til de grader!

bilder fra bobedre.dk

Ïngrid sine Fretex skatter

I et sjarmerende hus i Bergen bor landskapsarkitekt Ingrid. Det er ikke så vanskelig å se hva hun jobber med, i hver ledig krok står en plante. Ingrid kjøpte leiligheten for et år siden og hun har innredet den med Fretex-skatter, arvede skatter og noen nye skatter.

I gangen har hun brukt en hylle fra Ikea som skohylle, en morsom og ikke minst en ryddig måte å oppbevare skoene på. Krakken har hun selv trukket om, både krakken og stoffet ble kjøpt på en bruktbutikk.

Kommoden i gangen kjøpte hun på Finn da hun var student. Den er håndlaget og oppi skuffene er det små rom som er spesialtilpasset. Den har fått noen skader og var strengt tatt altfor stor å ta med på flyttelasset, men hun bare måtte. Den var for fin til å la stå igjen.

Veggen i stuen malte Ingrid mange ganger før hun fant den perfekte fargen. Fargen er fra Jotun og heter sjøgløtt. På veggen har hun rammet inn bilder som hun har klippet ut fra ulike arkitektur- og interiørblader. På den måten er det blitt en helt unik bildevegg.

Kartverket.no er de historiske kartene digitalisert og lagt ut slik at de er tilgjengelig for alle. Ingrid har printet ut kart fra Bergensområdet og rammet de inn. Et lite tips om andre ønsker tilsvarende kart.

På veggen er grønne planter hengt opp på små grønne marmor knagger.

I stuen er små stilleben plassert i en hylle som ble funnet i billigkroken på Ikea. Selvportrettet på veggen har Ingrid malt selv. Med begrenset plass er det genialt å gjøre bruksting til dekor- som symaskinen i nederste hylle!

Kobberlampen er et bruktfunn fra Ramp42. En butikk som pusser opp og selger gamle møbler. Butikken ligger i Ingrid sitt nabolag, noe som i følge Ingrid selv er farlig for lommeboken.

 

På kommoden på soverommet pynter smykker og vesker opp, og blir en del av interiøret. Vesken er fra vintage-avdelingen på MagMalou i Oslo, som eies og drives av konen til Ingrid sin fetter.


Hvem sier at pop-pommer bare er til fest?:)

Kisten fra 1800-tallet og er arvegods fra Ingrid sin bestemor. Bestemoren kjøpte den i sin tid på bruktauksjon. Kjærlighet for bruktskatter ligger tydeligvis i familien:)

Både bord og stoler er fra finn. Spisestuestolene kjøpte Ingrid fra et firma som solgte 10 stykker. Selv om det bare er plass til 4 i leiligheten kjøpte hun like godt alle sammen. De er kjekke å ha når man skal ha fest- og det er Ingrid god på:)

Håndmalte søte små kopper fra japanske Osaka, kjøpt på Designtorget i Oslo.

Sofaen og teakbordet er også fra finn. Gustav Klimt bildet på veggen kjøpte hun på Ikea da hun bodde i Australia. Hun likte det så godt at hun monterte det av rammen da hun reiste til Norge og monterte det opp igjen da hun kom hjem.

I vinduskarmen på kjøkkenet er små planter plassert i glasskrukker med vann. Glasskrukkene er fra designtorget.

Grønne planter

På lørdag var jeg på besøk hos en landskapsarkitekt. Da jeg var hos henne skjønte jeg hvor lite grønne planter vi har hjemme hos oss. Plantene var en stor del av interiøret hennes og det var utrolig flott! Jeg skal vise dere bilder av leiligheten hennes etter hvert.

Jeg synes planter gjør så mye med et rom og jeg skulle gjerne hatt flere men jeg innser mine begrensninger. Plantene som vi har i hus må tåle å gå 14 dager (eller en måned!) uten vann. Jeg gjør det ikke med vilje, jeg bare glemmer at de eksisterer. Heldigvis har vi noen få som faktisk ser ut til å trives med denne behandlingen. De ser faktisk meget fornøyd ut med å bli vanskjøttet på denne måten. Flaks for meg:)

Grønne interiørbilder fra pinterest:

En bitteliten plante

Før helgen så 2-åringen på den store planten vi har på spisebordet og så så han på sitt eget lille bord før han kommenterte: “Meg lite bord- meg bitteliten bomst”. Enkel logikk, han burde også ha blomst på sitt bord. I utseende er han veldig lik pappaen sin, men som mamma sin er han veldig glad i små søte ting:) Så i helgen kjøpte jeg en bitteliten søt plante hos Florentes på Paradis. Han er borte i helgen men jeg tror han blir glad når han kommer hjem og ser denne.

Kreativitet

God lørdag! jeg er alene hjemme i helgen og det betyr at jeg har tid til å gjennomføre alle (eller noen i alle fall) kreative prosjekter. Akkurat nå ser stuen ut som sløydsalen på ungdomsskolen:)

Litt fargeinspirasjon fra pinterest:

Forum kino

På Danmarksplass i Bergen ligger Forum Kino. Da jeg var liten reiste vi ofte på kino dit og jeg syntes det var like magisk hver gang. Selvfølgelig på grunn av filmen vi skulle se men også på grunn av den flotte kinoen. Bygget ble tegnet av Ole Landmark på 30-tallet og regnes som en av hovedverkene i norsk funksjonalisme, men den kunne like gjerne vert kalt art-deco pga vektleggingen av dekorative elementer i fasaden. På grunn av krigen sto ikke Forum kino ferdig før i 1946, den hadde da 1140 sitteplasser og var den største frittstående kinoen i Norge.

Jeg er kanskje mest glad i interiøret i bygget. Det er så storslått og flott og vitner om annen tid.

Forum kino ble benyttet som offentlig kino frem til 2006, de siste årene er den brukt som teater.

(kilde UiB og Arkitekturvandring i Bergen)

Bildene er fra Universitetet i Bergen sin bildesamling. Jeg synes de er kjempefine og har ofte vurdert å kjøpe de. Du kan faktisk kjøpe bilder fra bildesamlingen til en ganske rimelig penge. Et lite tips for de som liker Bergen og arkitekturen i Bergen:). Du finne den HER.