Olivedalsgatan 16

Helgen er over og det er på tide å ta fatt på en ny uke. Jeg vet ikke om det er høsten eller det at vi har begynt en ny sesong men jeg kjenner på ønsket om å gjøre små forandringer hjemme. Jeg føler for å rydde i skuffer og skap, bytte ut gamle ting med nye ting eller hente frem gamle ting som ikke har vært i bruk på stund. Natt til lørdag var kjæresten min bortreist og fredagskvelden omøblerte jeg. Kvelden avsluttet jeg med at jeg møblerte tilbake igjen. Når jeg holder på med sånne ting er det like greit at kjæresten min ikke er der. Slike utprøvinger ser han ikke helt poenget med;).

Så jeg starter like gjerne mandagen med å finne inspirasjon fra andre. Innredningen i denne leiligheten ser så uanstrengt og naturlig ut. Og det beste med den er at det ser ikke ut som en kostbar innredning. Et og annet designobjekt i kombinasjon med bruktfunn og møbler fra Ikea. Og i tillegg til å ha trendelementer som terrakotta og grønne planter har de også små quirky detaljene, som en skulptur av en kvinne med turkis hår på veggen og en lilla gepard oppå kjøkkenskapet. Sånne ting liker jeg. Det gjør interiøret morsommere og litt mindre høytidelig.

Hvor genial er ikke denne løsningen med et minikontor bak en gardin?

 kilde Alvhemmakleri

Nagel candle holder

Akkurat nå er jeg smått besatt av denne lysestaken fra 60-tallet. Den heter nagel og er en stake som kan bygges i ulike fasonger og størrelser. Den kan kombineres med så mange staker du ønsker og bygges i uendelige varianter og jeg synes den ligner mer på en skulptur enn en lysestake.

Keiserne nye selger en reproduksjon av denne i krom og jeg vurderer sterk å kjøpe 3-4 (eller 6!) staker, men så klarer jeg ikke helt å slippe tanken på at den finnes i gull… At den i gull nesten er mulig å oppdrive (må kjøpes brukt) kan være en av grunnene til at jeg liker den så godt. Vil jo alltid ha det man ikke kan få:)


bilder fra pinterest

 

Butikkinteriør i Bologna

I en av klesbutikkene i Bologna var interiøret så gjennomtenkt og flott at jeg glemte helt å se på klærne. De rene fine flatene fremhevet både klær og de helt spesielle vintageobjektene, og jeg kjenner at jeg helst skulle hatt en kelimkledd trapp…

Jeg går hele tiden rundt med ideer om DIY prosjekter. Tiden strekker ikke til å gjennomføre halvparten men en av de er å samle kelim i ulike mønstre og varianter (gamle puter, løpere og tepper fra bruktbutikker) og sy om til et større gulvteppe. Hvor flott hadde ikke det vært?! Og ikke minst veldig morsomt å ha egenprodusert teppe på gulvet.

Dream loft in Amsterdam

Når jeg ser denne leiligheten innser jeg hvor kjedelig det er hjemme hos oss! Lyskastere, dyreskaller, huske og himmelseng er bare noen av detaljene som gjør denne leiligheten helt spesiell. Miks av stilarter, teksturer og materialer kan fort gi et rotete utrykk men med en rolig fargepalett som her virker leiligheten harmonisk og personlig. Jeg er veldig fan av eklektisk interiør nettopp fordi det gir rom for å bruke det du liker uavhengig av stil og trender. Det er jo så kjedelig å låse seg til en stil når det finnes så mye gøy der ute!:)

kilde homeadore

Elho inspo

For noen uker siden ble jeg som en av fire blogger med på elho sine nye nettside myelho.com. Det er veldig morsomt å se egne bilder dukke opp på siden, men det er vel så morsomt å se hvordan andre bruker elho-produktene. Her er noen av alle de fine inspirasjonsbildene som er lagt ut de siste ukene. 

Jeg har spesielt bitt meg merke i den store svarte skålen som Marit fra verknochtstyling har stylet. Rett og slett perfeksjon! Og jeg kjenner at jeg gjerne skulle hatt en sånn på bordet selv. Om du vil se mer kan du gjøre det her.

Bologna

Her er et lite bildedryss fra min helg i Bologna og etter tre dager kjenner jeg at det er et sted jeg vil dra tilbake til. Selv om byen er meget viktig i historisk sammenheng er det ikke en by med mange serverdigheter, ikke om en sammenligner med andre italienske byer som Roma, Venezia og Firenze. Men det Bologna har er en veldig god atmosfære med lite mas, og det er noe jeg setter stor pris på. Smale gater, hyggelige folk og små søte butikker på hvert et hjørne var rett og slett hyggelig.

Og som en av verdens matmekkaer så sier det seg selv at jeg har fått mye (og da mener jeg myyye) god mat. Og espressoen, slik du bare får den i Italia, savner jeg allerde. Akkurat nå prøver jeg å lande og komme inn i rutinene igjen og det er ikke helt lett. Men gi meg en dag eller to så er jeg der:)

Au revoir!

Jeg pakker kofferten og suser avgårde til Bologna med jobben i helga! At det går an å være å heldig! Foruten et og annet faglig opplegg er ikke ambisjonene så store: rødvin, pasta og rusle i gamle gater. Jeg tar med kamera og satser på å ta med mye inspirasjon hjem igjen. Er det noen som har vært i Bologna før? Dette er en helt ny by for meg og jeg kjenner at jeg er veldig spent.

Jeg håper dere får en fin-fin helg! Det er så hyggelig at dere titter innom, og til dere som legger igjen en kommentar fra tid til annen: det setter jeg fryktelig stor pris på:)