Design letter cooking class

Smått om senn har designerne skjønt at interiøret det er ikke bare stue, kjøkken og bad, men også lekerom, lekestue og barnerom. Arne Jacobsen letter har kommet med et kjøkkensett for den stilbevisste lille kokken (eller i alle fall den stilbevisste lille kokkens mamma!). Det er kanskje litt tidlig å tenke på julegavene ennå men dette må være den perfekte lille gaven til de minste. Prisen på 249,- er heller ikke noe å si på! Selges blandt annet hos ting og illums.

Cooking class by Arne Jacobsen:

 

 

 

 

Bilder fra pinterest

plantegning soverommene

Til å være en hytte komme vi til å ha rikelig med soveplasser og i stedet for å bruke plass på store soverom har vi fått plass til 3 små soverom med doble senger på hvert av de. I tillegg har vi tegnet inn en hems med lav takhøyde hvor det også skal være en dobbel seng. Planen er at alle soverommen skal være like i utrykket. Under har jeg plukket ut et lite knippe inspirasjon for å gi dere et innblikk i hva jeg ser for meg. De kommer ikke til å bli spesielt for seg gjort men med gode kvaliteter og spesialbygde løsninger.

I stuen har vi planer om å ha en spilevegg montert på en mørk vegg, dette har jeg lyst å gjenta på soverommene. Ved å ha dette bak sengene vil det gi lunhet i et ellers enkelt rom. Mannen min mener ofte at jeg går vel langt i detaljeringen av hytta, men jeg ser at om vi skal få plass til feks en spilevegg så må dette tegnes inn nå. Her teller nemlig hver cenitmeter og tenker vi ikke på slike ting nå så blir det rett og slett ikke plass!

På vårt soverom er det en liten nisje på hver side av sengen hvor jeg har lyst å bygge opp plassbygde nattbord omtrent som her. På de små soverommene er dette kun på ene siden, men der er det til gjengjeld litt større plass. Der ser jeg for meg skuffemodul fra feks Bestå/Ikea slik at det blir litt oppbevaring for den som bruker rommet. Jeg tror de hvite eller grå frontene  fra Bestå kan passe bra inn.

Gulvene skal være i heltre furu slik som i resten av hytta. Sengene vil jeg bygge opp fra gulvet i samme materiale slik at de går i ett med gulvet.

Om vi får behov for det kan vi bygge oppbevaring under sengene. Jeg synes i prinsippet dette er en genial ide men dersom dette blir mer omfattende dropper vi det kanskje. Det blir MYE byggearbeid og skal vi komme i mål må vi prøve å ikke gjøre det for vanskelig. Og vi er faktisk så heldig at vi kommer til å få mye oppbevaringsplass rundt om i hytten så det er ikke sikkert vi får behov for å nytte plassen under sengene.

I hele hytta blir det svarte vinduskarmer. Vinduer er det jeg jobber mest med om dagen. Aller helst skulle jeg hatt digre spesialbygde vindusflatater over alt men jeg har skjønt at det blir for dyrt. Kanskje vi kan ha 2-3 mindre vinduer som settes sammen for å gi mye lys? Og så drømmer jeg om innfelte karmer, altså ikke slike som ligger utenpå veggen. Smale, smekre karmer er jo så lekkert! Og skal vi tro gjengen i Tid for hjem så skal visst det være en lett sak å få til.

På vårt soverom er det utsikt mot sjøen. Her bare MÅ vi ha store vinduer så nå jakter jeg på leverandører som leverer store standard vinduer slik at de ikke blir så dyre.

Over hver sengeplassene vil jeg montere svarte leselamper for å ta opp det svarte i karmene. Er det en ting jeg forbinder med hytte så er det å lese blader og bøker på sengekanten.

Og så vil jeg ha hvite, myke sengetøy som lukter av blomster og sommer, og som gjør nettene like fine og behagelige som de fine dagene vi skal ha på hytta i årene fremover.

 

Og hvis du ikke husker hvordan plantegningen for hytta ser ut så legger jeg den ved på nytt. Hemsen er plassert over badet og de to små soverommene.

 

Bilder fra pinterest

Uhøytidlig familievegg

Familiebilder er noe av det jeg synes er vanskeligst å henge opp. Jeg er rett og slett ikke komfortabel med å henge opp store bilder av meg selv og familien i glass og ramme. Spesielt bilder som er tatt hos fotografen synes jeg ofte blir så stive og formelle og de viser liksom ikke personene slik de virkelig er. Løsningen til nå har vært små svart/hvitt bilder som jeg har plassert i den store bokhyllen (se her). Små og diskret og veldig hyggelig:) De siste bildene jeg har hengt opp er er kun av den nærmeste familien, oss og våre to fine gutter. Og jeg synes veggen er blitt så fin!  Bildene er fremkalt i store formater og festet direkte på korktavlen på kjøkkenet og ettersom alle er i svart/hvitt skaper det et helhetlig utrykk.

Veggen har blitt en skikkelig hit her hjemme og det store samtaleemnet rundt middagsbordet og når jeg spiser frokost så kan jeg ikke annet enn å smile når jeg ser disse bildene. Jeg tenker at vi kan bytte ut bildene etterhvert eller fylle på med flere om vi vil det så kan den leve litt sammen med oss etterhvert som tiden går.

Minstemann og jeg er alene i helga og vi startet helgen tidlig med en tur på Ikea for å sjekke ut den nye Ypperlig serien som Ikea har produsert i samarbeid med Hay og den var så fin! Jeg hadde lyst på så mye men jeg klarte å begrense meg, men noe ble det da med hjem:) Gøy å handle kul design til en sånn pris! Så om du bor i nærheten av en Ikea butikk så er den verdt en titt. Du finner hele kolleksjonen på Ikeas nettsider.

 

Oppbevaring av barneleker

Er det flere som kjenner på at det er litt deilig med mørkere kvelder og litt ruskevære på utsiden? Høsten gir meg alltid en ny giv. Det er tid for kos og hygge og denne høsten koser jeg meg ekstra. Jeg elsker rett og slett livet som tobarns mor! At jeg liker det så godt kom faktisk som et lite sjokk på meg. Jeg så for meg minimalt med søvn, store poser under øynene, null egentid og et liv i joggebukse:)  Sånn er det altså ikke blitt- ennå i alle fall. Søvnen er ikke som før, men jeg får nok søvn. Jeg går muligens litt oftere i joggebukse enn før, men gjør det så mye? Og trenger jeg tid for meg selv så får jeg det. Nå skal det sies at jeg har verdens greieste sovebaby og en mann som har mer overskudd enn de fleste, men jeg tror også det har noe med innstilling å gjøre. Da vi fikk førstemann var det en enorm omveltning å gi slipp på den frie “ungdoms”tilværelsen og gå inn i voksenlivet ( ikke at vi var så fryktelig unge da vi fikk barn! Vi snakker godt over 30). Men nå som det har gått noen år er vi mer vant til livet med barn og da minstemann kom så var det i grunnen ikke noe sjokk, det var bare akkurat sånn som det skulle være. Vi ble bare enda mer en familie og det er jo så hyggelig! Jeg liker selvfølgelig fortsatt å dra på helgetur med venninnene og jeg klarer meg ikke uten litt tid for meg selv, men dette voksenlivet det er ikke så ille. Det er faktisk ganske så fint:)

Uansett- tilbake til overskriften. Er det noe vi aldri får nok av så er det oppbevaring til lekene. Det tar liksom ikke slutt på disse lekene og de som 5-åringen har vokst fra skal jo minstemann snart arve. 5-åringen har mer eller mindre overtatt hemsen og han har flyttet alle lekene sine opp der og dermed måtte vi på jakt etter oppbevaringsløsninger som kunne passe med innredningen. Etter tips fra min eldste søster gikk vi for skuffer denne gangen. Lett å slenge lekene oppi og lett og dra de ut igjen. Vi skulle nok aller helst hatt enda mer oppbevaring enn dette, men vi valgte å gå for en nettere skuffemodul med ikke fult så dype skuffer. Ved at vi har hengt den opp på veggen blir det lettere å rengjøre under og den fremstår mer som et møbel. Skuffemodulen er fra Ikea.

Over skuffene har vi montert 3 svarte kasser i metall fra Søstrene grene, som faktisk rommer en hel del! Disse kan løftes av spikrene slik at vi kan ta de ned når de skal brukes. Om du lurer på hvordan vi oppbevarte lekene tidligere kan du ta en titt her.

Ønsker en fin-fin mandag! Håper dere har en god start på uken!