Januarsalg

Januar er den måneden i året jeg pleier å gjøre størst utskifting i garderoben. Det er lett for å kjøpe ting bare fordi det er en god deal så for å unngå å ende opp med ting jeg ikke kommer til å bruke pleier jeg ha en viss plan. Dette er det jeg kommer til å se spesielt etter på salget. 

Jeg må alltid ha masse basisplagg i skapet og januar er en fin tid å bytte ut det som er utslitt. 

Jeg er en storforbruker av strikkeklær i alle varianter. Jeg liker at det er god kvalitet på de slik at de holder form og ikke nupper, og ettersom kvalitet koster kjøper jeg gjerne 1-2 nye plagg på salget. 

Enkelte plagg som jeg har siklet på hele høsten men ikke unnet meg blir plutselig oppnåelig. Her er noen ting jeg kommer til å se ekstra etter. 

Late dager

De siste dagene har vi vært så heldig å få hvit jul. Til glede for liten og stor har vi akt akebrett, bygd borger, snømenn og baset i snøen. Like før snøen kom oppdagen vår lille at denne hang i klatrerosen utenfor huset. Vi kan vel trygt si at det har vært en mild høst når den siste rosen plukkes inn en av de siste dagene i året.

Jeg håper alle nyter late dager med Disney på tv og snop i skålen. Det gjør i alle fall vi:)

Erlend Helling-Larsen

En kunstner jeg synes er spesielt spennende om dagen er Erlend Helling-Larsen. I en årrekke nå har han brodert på sider fra erotiske blader. Kvinnene er “kledd på” med nål og tråd og kombinasjonen av det erotiske og litt vulgære og det tradisjonelle og litt trauste håndarbeidet gjør disse verkene interessante. Innholdet blir på en måte mer komplekst. Er utrykket snillere eller er det fortsatt erotisk. Noen mener at teknikken gjør bildene mer erotisk? Jeg tenker at de på et vis blir mer sofistikert. Ikke bare kropp men en vakker kropp med et annet utrykk og med et for seg gjort håndarbeid. På tide å begynne å brodere igjen?:)

Hvis du vil lese mer kan du gjøre det på kunstnerens nettside.

Simply adorable

Den fineste julegaven vi fikk i år er denne apekatten som naboen har heklet til han. Med bukseseler og N på brystet (hans bokstav) er den rett og slett bedårende. 

Sønnen vår er gjerne ikke som 3-åringer flest. Han setter umåtelig stor på pris på godt håndarbeid, og hvis noe er hjemmestrikket eller laget spesielt til han blir han fryktelig glad og stolt. Har han på seg en strikketrøye som er laget av besta så sørger han for at alle han møter får vite nettopp det. Og nå går han stolt rundt og forteller alle hvem som har laget denne søte apekatten til han. Og den får være med hvor enn han går; i selskap, i senga, i lekekroken og til frokostbordet. Da han våknet opp for litt siden lå apekatten godt plassert i armkroken og han passet godt på at armer og bein var under dynen så den ikke skulle fryse:)

Et juletre er ikke bare et juletre

Familien min lo godt da vi var på tur i går for å mate endene. Plutselig ropte sønnen vår ut: “se på alle juletrærne!!” Og med det mente han en skog full av einebærbusker! Så for han er det defenisjonen av juletre. De får le så mye de vil, vi synes fortsatt dette er det kuleste treet vi har hatt!:)

Det er ikke bare bare å ha en mor som er opptatt av interiør. Da småen oppdaget at jeg hadde stjålet all julepynten han hadde fått i kalenderen og hengte det på juletreet ble han mildt sagt sjokkert (“du kan ikke gjøre det, mamma!”). Jeg fikk grei beskjed om å plukke de av en etter en og henge de tilbake på hans lille tre. Jeg kan ikke annet enn å beklage. Fristelsen ble bare for stor!  

Julestemning

Tidligere år har vi kun hatt lyslenke i juletreet og i busker utendørs men det er jo en fryktelig enkel måte å skape stemning inne på også! For et par uker siden hengte vi opp denne og hver morgen blir vi møtt av skinnene lys i stuen når vi har gått opp trappen. Julestemning:)!

Jumpsuit

Denne jumpsuiten fra HM har allerede etter et par dager rukket å bli en favoritt. Den kan styles opp til et partyantrekk med dressjakke og pumps eller ned til sofa-antrekk med lodden strikkejakke og tøfler. Og med helt forskjellige utrykk passer den like godt til begge deler. Og så elsker jeg den frekke og freidige komboen svart velour og blonder:)

 

Hyggelige overraskelser

Ofte er det de overraskelsene man ikke venter skal komme som er de hyggeligste å få. I går var jeg innom Florentes (blomsterbutikken på Paradis) for å ønske god jul og av de fine jentene fikk jeg roser, denne svibelen i glass og sjokolade. Sånne ting får meg til å gå hoppende hjemover:)

Vi har allerde gjort unna julebesøk og julegrøt og mens guttene er i kirken har jeg satt på pinnekjøttet. Det gjelder å være tidlig ute på en dag som dette. Det er tross alt mye som skal gjøres før småen skal legge seg i åtte-tiden.

Og til de som venter på bilde av julepyntet tre- det kommer! Men kameraet ble glemt igjen i julebesøket så det må vente et par dager.

Jeg ønsker alle en nydelig dag med mye hygge!:)

 

Different x-mas tree

Heter det ikke “så går vi rundt om en enebærbusk” da? Dette treet var det jeg falt for da vi var i skogen i helga. Litt pjuskete, men smalt og tett og noe helt annet enn det vi pleier å ha. Jeg liker det!:) Helt ærlig synes jeg det ser finest ut slik det er, rett fra skogen og uten pynt eller lys, men med en liten en i hus er det obligatorisk å pynte treet. Så i kveld skal vi henge opp både sløyfer, sjerner og kuler. Og med det tror jeg julestemningen er komplett. Etter-bilder kommer i morgen.

Jeg ønsker alle en god kveld med hovmesteren og familiehygge. Jeg synes det er så utrolig hyggelig at dere tar dere tid til å titte innom her på bloggen fra tid til annen. Jeg setter utrolig stor pris på det! Dere er fine:)

På tide med paljetter?

Dagen før dagen!!:) Hurra!  Vi er i ferd med å komme i mål med alle forberedelser. Alle gavene er kjøpt inn, det er kommet lys i treet og jeg hadde tidenes handlerunde på matbutikken i går (de måtte tilkalle pakkehjelp! Er det mulig?:) ). I ettermiddag skal treet pyntes, pakkene under treet og julestrømpene opp. Og for å få opp julestemningen skikkelig kommer naboene på gløgg og pepperkaker. Lillejulaften er en av mine favorittdager!

Jeg vurderer om litt bling er på sin plass nå som julen er her. Jeg så denne på Kappahl i går og vurderer å dra tilbake etter den i dag. Med en oversized strikkejakke og jeans er man jo både pyntet og comfy på en gang!

God lille julaften alle sammen! Jeg håper dere nyter den:)