Hverdagsminner

Det ble et litt lengre avbrekk fra bloggen enn planlagt denne gangen. Keisersnittet førte til komplikasjoner jeg aldri hadde tenkt over og prosedyrer som jeg aldri hadde hørt om og barseltiden endte opp med like mange netter på sykehuset som her hjemme. Men en ting er sikkert, når du har vært syk i ni måneder og deretter syk i uker etter fødselen er det ingenting som føles bedre enn å være frisk! I graviditeten orket jeg knapt å være ute, mat og lukter var mine verste fiender og jeg følte meg helt elendig. Nå nyter jeg hver solstråle som treffer nesetippen, kaffen har aldri smakt bedre og selv om jeg ikke har trent på aldri så lenge så har jeg aldri følt meg lettere, sunnere og friskere! Jeg setter så uendelig stor pris på de små tingene jeg vanligvis tar for gitt og jeg nyter hvert øyeblikk og jeg gleder meg til alt som kommer. At det blir travelt det kommende året er det ingen tvil om, men jeg gleder meg sånn!

Før sommeren startet jeg så smått å samle på servise til hytta og i løpet av sommeren har det vokst seg enda litt større. Serviset er fra House of Rym og kan mikses i ulike farger og mønstre og det er nettopp det jeg har tenkt å gjøre. Håpet er at samlingen er komlett når hytta står klar.

På disse skal vi servere kaffe og nystekte vaffler på terrassen på varme sommerdager, spise lange frokoster med gode venner og drikke te foran peisen på julaften. De skal være del av alle våre små og store hverdagsminner som vi skal skape på hytta i årene fremover og gleder meg fryktelig til å fylle den første kaffekoppen. Noe sier meg at den kommer til å smake ekstra godt:)

 

Ting jeg liker akkurat nå

Materialer og farger i kontraster er noe av det jeg synes gir mest liv i interiøret, og det er nesten sånn at jo større kontrasten er jo finere blir det! Akkurat nå er jeg spesielt glad i messing i kontrast med- ja det meste. Mot oksiderte metaller, kritthvite harde flater, varme persiske tepper og sarte rosatoner. Kombinasjonene og kontrastene gjør liksom at hvert enkeltobjekt blir litt mer spennende.

Rosa mot rødt har lenge vært en favoritt hos meg og det siste året har det blitt helt stuerent å bruke det både i interiørverden og i moteverden. Jeg liker slike rare og litt frekke kombinasjoner som gjør ting litt mer spennende og hakket mer lekent. Hvorfor kjøre safe når man kan gå for litt gøyale kombinasjoner?

Jeg nyter den korte tiden peonene er i butikken og blomstrer i hagen. Det finnes ikke vakrere blomster enn nettopp disse med sine skjøre blader og intense farger i deilige rosatoner…

 

Babyboble

Så var han her endelig, han som gjorde meg så uendelig dårlig i ni måneder, og som fikk meg til å glemme det hele fra det øyeblikket han kom ut. Jeg hadde glemt hvor mye jeg elsker denne første tiden, når alt dreier seg om kos og nærhet. Hud mot hud, hjerte mot hjerte, undrende blikk og deilige lukter. Jeg kjenner at jeg er helt fortapt i denne lille bylten, nyforelsket i mannen min som deler denne fantastiske opplevelsen med meg og så uendelig stolt og rørt over 5-åringen som koser, klemmer og synger til sin nye lillebror. Jeg vet at det blir travlere tider etter hvert når hverdagen og rutinene innhenter oss men enn så lenge så nyter jeg denne fine og lykkelige tiden sammen med mine fineste. At det går an å være så heldig… 

 

Stable seg på bena

De siste ukene har jeg bedrevet mye med belønning etter et langt svangerskap. Skapet er fylt opp med nye lekre plagg som jeg gleder meg til å bruke når magen er borte. Ah, den materielle lykken! Jeg føler virkelig jeg fortjener det:) Men denne gangen tror jeg nok de nye tingene symboliserer mer det å se frem til å stable seg på bena igjen. Ordne hår og sminke og ta på noen freshe klær og rett og slett føle at jeg er meg selv igjen.

Jeg gleder meg fryktelig til å se denne lille fyren som snur og vender på seg inne i magen men jeg må innrømme at jeg gleder meg fryktelig til å få kroppen tilbake også. Jeg føler jeg har vært anorektisk i 9 måneder og det er noe jeg aldri trodde jeg skulle føle. Jeg er et matvrak av dimensjoner og elsker (med trykk på elsker) mat, men i graviditeten skjer det noe med denne kroppen som gjør at bare tanken på mat får meg til å ville grine. Samtidig skriker kroppen etter mat til enhver tid, og kombinasjonen blir en følelse av å være på konstant slankekur. Resultatet er at jeg er helt uten krefter, muskler og ledd har tatt seg en lang ferie og bare det å stå oppreist er ufattelig krevende. Det er jammen ikke lite man må gjennom for å få disse små, men så er det jo så uendelig verdt det når de først er her. Den kjærligheten og omtanken som jeg har fått av 5-åringen disse 9 månedene gjør meg helt rørt. Han kommer med små tegninger for å muntre meg opp, gir meg en tyggis så jeg skal være mindre kvalm og kryper opp i sofaen og gir meg verdens beste koser mens han snakker med magen og lurer på om lillebror har tenkt å komme ut snart. At han blir verdens beste storebror er det ingen tvil om.

Men nå går det virkelig mot slutten. Vi snakker faktisk dager! Og når fødsel, barsel, sjokket, barseltårer og gleden har fått nok plass, da skal kroppen prioriteres for det trenger den. Dette beltet fra Cala & Jade hang jeg tilbake da jeg så det i butikkkene i fjor sommer, i år ble det med hjem. Jeg tror det blir råfint til lange og korte sommerkjoler og jeans og tykke gensere når høsten kommer. Det er bare et belte men for meg er det et lite første steg mot det å stable seg på bena igjen:)