5 gode grunner til å velge farger

Jeg foretrekker å ha en base som er relativ nøytral hjemme og så klinker jeg til med en og annen knæsj farge innimellom. Mitt tips når du skal bruke farge i interiøret er å velge farger du liker i teksturer og materialer du er glad i. Her er fem gode grunner til å tilføre litt farge i interiøret:

1. Det skaper mer spill i interiøret. Kombiner gjerne flere farger eller flere nyanser av den samme fargen.

2. Det gjør noe med humøret! Den røde eames-stolen vår får meg rett og slett til å smile litt hver dag.

3. Det skiller ditt hjem fra naboens.

4. Det gir karakter og personlighet.

5. Det gir et mer lekent hjem!

 

De perfekte bryllupsgavene denne sommeren

Det er ikke alltid så lett å kjøpe bryllupsgave. De fleste ( i alle fall de jeg kjenner) gifter seg etter at de er godt etablert med hus og alt det skal inneholde. Dersom paret har lagt ut en bryllupsliste en eller annen plass er det nok det safeste å holde seg til denne. Dersom de ikke har det, har jeg imidlertid noen gode tips:

1. Bowl fra By Lassen

Dette er en klassiker som vil følge paret gjennom hele livet. Den finnes i svart, hvitt, krom, messing og kobber.

2. Forkle i skinn

Dette er det perfekte gaven for paret som elsker å lage mat. Eller der den ene elsker å lage mater og den andre elsker å spise den:)

3. Spaweekend

En ekstra god ide er å inkludere deg selv og din bedre halvdel i denne planen. Dra bort sammen og nyt tid sammen. Eller gjør som mine venninner gjorde- inviter kun din venninne og reis bort på jentetur sammen. Verden beste gave!

4. Tre

Kjøp et magnoliatre eller et japansk kirsebærtre til det heldig paret. Sørg for å finne ut om det er noe de har plass (og lyst) til å ha i hagen sin. Et fint minne om deres vennskap og så vil treet bare vokse seg større og vakrere for hvert år.

Bilder fra pinterest

 

3 tips for å få en industriell hage

En av de fineste og luneste hagetrendene som har vært de siste årene er den industrielle looken. Dette er en stil som ikke nødvendigvis trenger koste så mye, men da krever den en del egeninnsats. Du kan nemlig bruke eller bygge om gamle ting og utstyr som ikke lengre er i bruk. Har du tilgang på en rotegarasje eller en gammel løe er du heldig. Der finnes garantert mye som kan brukes til en slik hage. Så om du drømmer om en industriell hage er det bare å begynne å lete i rotet:)

1. Heng plantene opp i armeringsjern.

Her kan du bruke armeringsrør eller armeringsnett. Og skulle du ikke har tilgang til dette så kan du også få den samme looken ved å kjøpe de fra feks ikea.

Og er du litt handy så kan du bygge en blomsterkasse sammen med armeringsjernene.

2. Kjøp eller bygg blomsterpotter i betong

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det skal vistnok være fullt mulig å støpe sine egne betonkasser, og om du ikke er så handy så finnes det en rekke fine på markedet akkurat nå.


3. Møbler i jern, stål og gammel treverk

Her gjelder nesten jo mer slitt jo bedre. Finner du en gammel stol som er rustet er den perfekt! Miks gjerne flere stoler i jern og treverk for å få den rette stemningen. Topp det hele med grønne planter, levende lys, et glass rødvin og lune pledd så er du der. Håper du fikk litt inspirasjon før du går ut og starter hagearbeidet:)


Bilder fra pinterest

 

News in the kitchen

Jeg innså ikke hvor uendelig lei jeg var av vårt gamle kjøkkenbord før det nye var på plass. Litt mindre og nettere enn det gamle og mye mer passende for et lite kjøkken. Gode gamle finn- hentet ferdig montert “nytt” bord ene dagen og så ble det gamle hentet dagen etter. Fin-fin sirkulasjon av møbler. Og det beste av alt- ingen blakker seg og alle blir fornøyd!

håper dere får en strålende helg og at dere nyter det gode været! 

 

The design cover

Inneholder sponset produkt

Når det gjelder innpakning og estetikk henger tannkrem-industrien etter. Dette har The design cover funnet en løsning på ved å designe et cover til tannkremtuben. Så enkelt og så fint!

Coverene finne i to størrelser og to farger- lys grå og mørk grå og er i det fineste linmateriale. Det er gjerne ikke den mest nødvendige ting her i verden men det gjør virkelig underverker til et fint bad. Og er det en ting jeg verdsetter så er det litt hverdagsluksus:)

Frem til nå har jeg pakket bort colgate-tuben morgen og kveld, fra nå av skal den få stå fremme. Elsker slike fiffige, fine løsninger:)

Strandnellik

Jeg kjenner at jeg er helt fasinert over alt som blomstrer for tiden og på hver lille tur ser jeg meg om etter nye ting å ta med hjem. Og jeg ser ikke utelukkende etter de klassiske markblomstene, de er liksom pene men ikke spennende nok lengre. Store grønne strå, blader og grener er vel så dekorative og hakket mer interessante.

I regnværet på søndag dro vi til stranda og plukket skjell og snegler. Alt langs sjøkanten ble snudd og vendt på før vi begynte å snu og vende på trær og busker. Denne grenen er perfekt i den nye vasen og disse strandnellikene er kanskje min favoritt sommerblomst. De minner om sol og sommer og måkeskrik. Jeg plukket de med rot og det hele og til min overraskelse står de like fint etter tre dager på stuebordet. Det er med andre ord sommerfølelse både ute og inne for tiden.

 

Dype toner og vakkert lys

Jeg liker å drømme meg bort i andres hjem og kanskje spesielt de som viser en personlig stil utenom de typiske trendene. De som har innredet med hjertet slik at stedet reflekterer hvem de er. Denne leiligheten er innredet i dype toner med kontraster i finer, marmor og hvitt, og at taket er malt sort understreker de dype tonene. Her bor fotograf Pia Ulin sammen med sin mann og rundt omkring i leiligheten henger egne og andres fotografier. For Pia er det lyset som er viktigst og hvordan det strømmer gjennom rommene- det er ikke vanskelig å forstå.

For meg er dette drømmeteppet. Mørke farger, godt brukt og godt håndverk.

Jeg er svak for burgunder for tiden. Burgunder i ny innpakning, helst sammen med sarte pasteller.


Kilde Remodelista
 

Sommer make over

Inneholder sponsede produkter

En av mine absolutte favorittleverandører,Broste Copenhagen, har vært så snill å sponse meg med noen produkter og resultatet er at stuen har fått seg en aldri så liten sommer make over. Det er rart hvor lite som skal til før alt ser annerledes ut. Bare ved å bytte ut puter, vaser og små detaljer (og en ny puff) er stuen blitt helt ny.

Og om jeg ikke hadde hang up på nude rosa fra før så har jeg det i alle fall nå. Denne vasen er bare nydelig! Krakkeleringen i den gjør det rene utrykket hakket mindre rent og det liker jeg! Jeg har fylt den med grener fra skogen men ut over våren og sommeren skal jeg fylle den med Magnoliagrener. Og når jeg har prøvd det skal jeg ha tistler i den! De taggete blå-grønne tistlene tror jeg blir utrolig kul mot det rosa.

Jeg synes ofte er det er vanskelig å finne puter som klaffer helt. De skal liksom stemme med alt som er rundt, fra møbler, til tepper, til gardiner til kunsten på veggen. Et lite triks er å velge puter i samme farge som sofaen. Det er lett for å tro at det kan bli kjedelig, men ved å velge puter med annet mønster, tekstur og stoff enn sofaen blir det alt annet enn kjedelig. Utrykket blir faktisk ganske harmonisk og eksklusivt! Eller hva synes du? 

Om du har lyst å se mer av Broste Copenhagen sine produkter anbefaler jeg å ta en titt i katalogen som ligger her. Ønskelisten min er blitt fryktelig lang etter at jeg bladde gjennom den:)


 

En litt mer edgy pariserflette

Hvis jeg skal komme med et flettetips denne våren må det være denne. Den er superenkel og perfekt uansett hvilken dag eller anledning det er. Jeg bruker den ofte når jeg har en dårlig hårdag, og det er faktisk en fordel om håret ikke er glatt og nyvasket når du lager den.

Klarer du å lage en pariserflette klarer du fint å lage denne, det er nemlig en omvendt pariserflette! Du starter helt fremme ved pannen ved å dele i tre deler og deretter fletter du bakover slik du ville gjort med en vanlig pariserflette med å plukke med deg litt og litt hår. Men i stedet for å flette håret fra oversiden fletter du hver del under de andre delene. Når du kommer ned til naken fester du med en tynn strikk og stikker resten av håret opp under fletten. Fest med et par hårnåler om noen hårstrå er på avveie:)