Status i hytteprosjektet

God sommer! Uten at det var helt planen så tok bloggen, sammen med oss, en aldri så liten sommerferie. De varme sommerdagene, de fine ungene og vannet som lokket har vært prioritert fremfor pc og innetid. Og så hytta da, som tro det eller ei er så og si ferdig utvendig. Uten tvil den største milepælen i denne hyttereisen. Snekkerne har gjort en helt fantastisk jobb og klart å gjøre drømmene våre om til virkelighet. Godt håndverk, det er noe jeg virkelig setter pris på. Med små barn er det litt begrenset hvor mye vi har klart å bidra selv men i ledige stunder har mannen isolert innvendig mens jeg har sittet i stilaset med podkast på øret og pensel i hånden og malt hytteveggen. Det har vært jobbetid, egentid og nytetid på en og samme tid. De varme dagene har virkelig vist denne plassen fra sin beste side. Det har klukket fint fra bølgene i fjæra, båtene har tøffet forbi på fjorden og villbringebærene de har vært søte og gode. Om jeg var begeistret for denne plassen før, er jeg hodestups forelsket nå. 

Jeg håper du nyter den fine sommeren og at du har gode dager. Takk for at du titter innom:)

En ny plantefavoritt?

De siste årene har det dukket opp flere og flere trendplanter i de tusen hjem og instagram, interiørblader og influensere introduserer oss for nye hele tiden. Pilea, kokusnøttpalme, banantrær for ikke å snakke om Monstera er å se overalt. Nå er Monstera kommet i en ny variant med en litt annen type blader, så nå gjenstår det å se om interiørnorge tar den til sitt bryst og ønsker den velkommen. Jeg synes i alle fall den en kjempefin.

 

 

Hjemme hos arkitekten

Jeg tror mange har en formening om hvordan arkitektene har det hjemme hos seg selv, så da jeg før helgen skulle titte innom hjemmet til ikke bare en arkitekt, men to, så var det med en viss forventning. At det skulle se ut nøyaktig slik jeg så for meg ventet jeg imidlertid ikke. Uhøytidlig og intellektuelt med nøye utvalg kunst, noen designobjekter og skatter fra reiser rundt omkring i verden er det som fyller denne leiligheten. Når alt dette befinner seg i en gammel bygård hvor det er høyt under taket og vinduene fyller leiligheten med livet fra Bergen by, da er inntrykket komplett. Jeg drømmer om å bo akkurat slik som dette en gang. 

I et samfunn hvor det er blitt en dagligdags ting å style og imponere alle rundt oss gjennom sosiale medier, er det deilig å besøke et hjem med et helt annet fokus. Det er tydelig at de som bor her ikke er ute etter å imponere noen men omgir seg med ting de liker og som gir de glede. Og med øye for det vakre blir alt de tar i vakkert. Selv bøkene som ligger på bordet (og som ikke er der til pynt slik du kanskje skulle tro) ser helt perfekt ut. Og selvsagt er innholdet arkitektur og eksotiske reisemål. 

Vinduskarmene er fylt opp med figurer fra eksotiske reisemål og små skulpturer som trigger kreativiteten. 

I stuen har de ikke tv og det skjønner jeg godt. Det er mer enn nok å oppleve gjennom de store vinduene. 

Plantene er samlet sammen i et hjørne og det grønne blir dermed enda mer effektfullt enn om de står hver for seg. 

Siestastolene som ble designet av Ingmar Relling i 1965 er etter hvert blitt en designklassiker både i nasjonal og internasjonal sammenheng og den stramme, enkle formen passer perfekt inn. 

Kombinasjonen av kunst fra ulike tidsepoker og stilarter gir en utrolig fin effekt. Ulike motiver som overasker gir øyet noe å utforske i alle rom. 

Hjørneleiligheten slipper inn mye lys hele dagen og sol og dagslys er med på å skape stemning i stuen. 

Nye møbler og lamper blir enda mer interessante mot gamle antikviteter og varmt treverk. De vakre stolene er kjøpt hos Tit Bergen. 

Er det rart vi er glad i byen vår når den ser ut som dette? Frodig og vakker med bygninger som klamrer seg langs fjellsiden♥

 

Om du synes slike “hjemme-hos” innlegg er gøy så ta gjerne en titt her. Der ligger innlegg fra andre spennende hjem jeg har vært så heldig å besøke.