Fordel med vinterpermisjon

At det er deilig med barselpermisjon på våren og sommeren er helt sikkert men permisjon på vinteren er jammen ikke så verst det heller. Det er liksom en helt annen ro på denne tiden. En ro jeg setter stor pris på sammen med den lille. Det er ikke så mange forstyrrelser rundt en. Pulsen er gått ned, stearinlysene er tent og vi har det ikke travelt. Sammen har vi lange morgener med fyr i peisen og frokost på bordet og det er helt greit å legge seg nedpå etterpå for en liten cowboystrekk. Det er ingen bikinisesong som truer utenfor døren så det er sjokolade til kaffen… hver dag. Og dagslyset, som er her bare en kort, kort stund, det kan vi nyte hvert minutt av. Om det er via solstrålene som strekker seg inn gjennom vinduet eller om det er på lange trilleturer i frostig, gnistrende vintervær. Vi koser oss♥

 

 

 

 

 

Hytten i bilder

Det er virkelig ikke lenge til vi kan tenke på å få reist hytten (!!) og jeg har jobbet på spreng den siste tiden med å få ferdig tegningene. Tegneprogrammet fra studietiden er virkelig ikke det mest fancye men det gjør jobben, og fra tanker og skisser har vi nå tegnet plan- fasade og modell. Dere som har fulgt med en stund har sikkert et godt inntrykk av hvordan den vil se ut, men her er i alle fall de siste illustrasjonene.

Mellom bygningen og pergolaen på høyre side vil inngangsdøren komme. Taket strekker seg over pergolaen og sikrer et tørt inngangsparti og i “søylen” kan vi lagre ved. Bak vinduet i første etasje er et av soverommene og over er hemsen med kombinert sove-, tv- og lekeområde. Til venstre skrår terrenget og her har vi lagt inn en altan med glassrekkverk. Langs rekkverket er vårt soverom med skyvedører ut mot altanen, dør inn til stuen/kjøkkenet og badet (som skal ha badekar og store vinduer mot fjorden♥) ,.

De store skyvedørene i midten av bildet fører ut til en stor uteplass som er knyttet sammen med pergolaen til venstre. I det lange, liggende vinduet skal vi muligens ha en plassbygd benk.

Vinduene i stuen/kjøkkenet (til høyre i bildet) er parallelle slik at vi får mye lys inn i hytta og vi kan se utsikten på nordsiden også når vi sitter på sørsiden.

Det er fortsatt mange små og store avgjørelser som skal tas i tiden fremover men de store linjene er i alle fall på plass, og jeg kjenner at jeg må knipe meg litt i armen for å forstå at dette skal bli til virkelighet!

Vinter

Over natten er det blitt vinter her i Bergen, og med fyr i peisen, plogen som suser forbi på utsiden og en liten, rund baby sovende på armen er det deilig å være i permisjon. Og med snøen kom også julestemningen, og jeg kjenner at jeg kribler litt etter å pynte til jul. Men for at ikke ventetiden skal bli så uendelig lang for 5-åringen så holder jeg litt igjen. En liten stuegran har imidlertid sneket seg inn. En frisk og grønn måte å snike inn litt jul, sånn før det hele starter.  

 

 

5 adventsstaker du kan ha fremme hele året

Selv om julen virker som den blir lengre og lengre for hvert år ( i år fant jeg de første pepperkakene i butikken en dag det var 20 grader og sol og jeg fortsatt gikk i sommerklær), så er jeg fan av ting som kan ha mer enn en funksjon. Disse lysestakene er like fine på bordet i adventstiden som ellers i året.

Lysestaken By wirth med plass til fire lys

Lysestake fra Georg Jensen

Lysestake fra House doctor

Lysestake fra Normann copenhagen

Lysestaken Stoff

 

Bilder fra pinterest

De første møblene

Vi er fortsatt ikke kommet lengre enn grunnmuren på hytta, med andre ord det haster strengt tatt ikke med å kjøpe inn kaffekopper og annet, men det er jo så gøy! Og for noen uker siden ble de første møblene kjøpt inn. På tre nydelige 7èrn stoler i svart skinn skal vi spise lange frokoster, deilige middager og spille kort og brettspill på kvelden. Dette er uten tvil noen av de fineste stolene jeg vet om og å ha de stående rundt om i huset er som å ha fått fine skulpturer i hus. Og så er de bare helt fantastiske å sitte på! Vi vil ha plass til alle som kommer på besøk så vi skal ha mange stoler rundt bordet (jeg tenker minst 10-12) og disse vil jeg kombinere med en miks av ulike stoler i svart. Det tror jeg blir superfint!

Om du har noen tips til svarte stoler som vil ta seg bra ut sammen med disse så gi meg gjerne en lyd.

 

Høst i interiøret

Om du kjenner på lysten til å omfavne årstiden, hyggetiden og kanskje så smått se litt mot jul uten å ta helt av, er her et lite knippe inspirasjonsbilder fra Broste Copenhagen. Lekkert og sofistikert med pynt som dempet glir inn i interiøret. Jordtoner og fløyel som er helt riktig denne sesongen gjør det hele ekstra koselig. 

Ruskevær

Det har sluddet, haglet, regnet og blåst i dag og selv på disse dagene synes jeg dette er verdens deiligste plass. Å se at det skjer ting på hyttetomten er bare så fryktelig gøy! Vi er så heldige å få hjelp av hendige familiemedlemmer med grovarbeidet som gjøres om dagen. Jeg har ikke så god peiling på denne fasen av prosjektet men jeg er fullstendig klar over at det dreier seg om mye arbeid. Det er gravd ut, støpt nye murer og fylt i stein. Det er gjort så mye siden sist jeg var her! 

Akkurat her skal badekaret stå:)

Gaver til far

Med bare få dager igjen til farsdagen har jeg funnet frem til noen små oppmerksomheter til alle fine fedre der ute. Pappaen til mine små fikk karamellene under for et par uker siden og de var i alle fall en vinner. Kanskje de beste karamellene jeg har smakt.

1. Til utstyrsfreaken. Peleg lampe til mobilen 139,-

2. Til kokken. Vinagrette fra Nicolas Vahe kr 89,-

3. Til godtegrisen. Karameller fra Nicolas Vahe kr 79,-.

4. Til den forfengelige. Barberkrem fra  La bruket 189,-

5. Til den reiseglade: Reisesett fra La bruket 239,-

Du finner alt hos ting.no

Badekar på hytta

Innlegg i samarbeid med Trademax.no

Da tanken om å rive det opprinnelige huset på hyttetomten og bygge nytt var det to ideer som umiddelbart datt i hodet på meg. Den første var store vinduer på motstående fasader slik at vi ville få gjennomgående lys og maks ut av utsikten. Den andre, og kanskje den som fikk det til å kile mest i magen, var å få badekar med utsikt! Jeg kan ikke tenke meg en bedre måte å starte eller avslutte en deilig feriedag på enn med et varmt bad med utsikt over fjorden.

Det så lenge ut til at denne luksusen måtte vike for andre og mer praktiske ting, men den siste gangen vi justerte plantegningene ble det plutselig plass til badekar likevel. Og ikke bare plass, det ble plass til et frittstående badekar! Planen er å ha et stort vindu med svarte karmer som går fra gulv til tak og foran dette vinduet skal badekaret stå. Fargepaletten blir svarte og hvite detaljer på en grå base og midt i rommet skal et smykke av et badekar plasseres.

På badet vårt her hjemme installerte vi et hvitt, ovalt badekar i fjor og det synes jeg er så fint! Det er noe med det rene og enkle som gjør det ekstra delikat så jeg tenker vi gjentar suksessen på hytta. Og så tenker jeg at det moderne utrykket vil stå i fin kontrast til naturen utenfor der den skifter utrykk gjennom dagen og årstidene. At det blir deilig å senke seg ned i det varme vannet på fine sommerkvelder er det ingen tvil om men jeg tror faktisk det blir enda bedre etter en lang fjelltur på høsten, når høstregnet slår mot ruten, når det uler rundt hushjørnene og bølgene står hvitt på fjorden. Når naturkreftene viser seg på sitt verste og det er varmt og godt inne, da koser jeg meg.  

Trademax har et stort utvalg i budsjettvennlige badekar i den stilen vi er ute etter. Det blir vanskelig å bestemme seg for et, men jeg må innrømme at da jeg så badekaret i marmor på det øverste bildet så la jeg inn målene i plantegningen med en gang. Det er bare råfint! Om det blir akkurat det, vet jeg ikke, men det passer i alle fall perfekt.

Dette er bare et lite knippe av utvalget til Trademax så om du vil se mer kan du gjøre det her. Og om du vil lese mer om våre hytteplaner er her en lenke til kategorien “drømmen om en hytte”. Der står det forresten masse om mine tanker rundt baderomsløsninger.

 

 

 

 

November

Ukene har bare flydd avgårde den siste tiden. Det virker som dagene er over før vi har kommet skikkelig i gang og hver dag tenker jeg at bloggen har blitt glemt nok en gang. Jeg befinner meg langt inni babyboblen og denne gangen nyter jeg det skikkelig. Jeg er ikke så opptatt av å ha huset på stell eller være flinkismamma. Småen er fornøyd så lenge han får kos og ligge på armen. Og nettopp det får han lov til så mye han vil. Jeg vet nemlig at denne tiden er så kort. Så får jeg ikke satt på en vask eller gått på butikken. Eller gått på lunsjbesøk, ta den treningsøkten eller ha middagen klar til resten av familien kommer hjem. Småen og jeg vi prioriterer nemlig kos og late dager.

Og så har småen en veldig snill pappa som lot meg reise et par dager på venninnetur til Venezia. Et etterlengtet møte med en venninne som bor så altfor langt unna. Og selv om reisefølge ble syk undersveis rakk vi noen helt spesielle opplevelser på Venezia vis, som pub til pub med tapas og vin, båttur på kanalene og moderne kunst i den fantastiske samlingen til Gugenheim. Jeg vil tilbake.  

November er allerede her og desember og januar som virket så uendelig lenge til, nærmer seg med stormskritt. Hyttedrømmen er i ferd med å bli noe mer enn en drøm og tanken på at den kan være reist i løpet av våren er nesten ikke til å tro. Plantegningene justeres centimeter for centimeter. Ekstra plass på soverommet eller ekstra plass på kjøkkenet? Store vinduer eller enda større vinduer? Vi er faktisk nede på et sånt nivå at vi vet hvor knaggen til arbeidstøyet til mannen skal henge. Og han har trosset både vær, vind og mørke kvelder dette året og prioritert hardt arbeid fremfor late helger. Det er lenge siden jeg har vært på tomten men jeg vet at grunnen blir bygget bit for bit. Vi har holdt litt igjen med å starte å glede oss men nå må det vel snart være lov?:) 

Takk for at du titter innom!