Tips for å holde orden på kjøkkenbenken

Enkelte ting er det bare umulig å holde unna kjøkkenbenken, samme hvor mye du prøver. Hos oss er det blandt annet brød og ostehøvel. Jeg har prøvd ut en rekke løsninger for oppbevaring men blir det for tungvindt så blir det ikke brukt, men endelig tror jeg at jeg har funnet en måte som både er praktisk og pen å se på. Vi har alltid brødet i en brødpose, og det sier seg selv at det ikke er så pent å ha det liggende fremme, så i det siste har vi begynt å ha brødet oppi en blomsterpotte i papir fra Uashmama. Det er superpraktisk, bare å slippe det oppi så er det borte! Disse finnes i flere farger og størrelser, og skulle du ikke finne akkurat disse vet jeg at flere butikker har lignende potter i butikken.

Ostehøvelen som er i bruk opp til flere ganger om dagen hos oss er bare nødt til å ligge fremme så i stedet for å bruke krefter på å gjemme den bort har den fått sin egen plass på et gammelt terrakotta fat. Dagens lille ryddetips der fra meg altså! Jeg håper dere nyter helgen og været! Det er nesten så jeg ikke tror det, men våren ser ut til å ha kommet til Bergen, og skal vi tro værvarselet skal den bre seg over hele landet i løpet av helgen. Ikke et sekund for tidlig om du spør meg:) God helg!

 

Minidrivhus

Et minidrivhus gjør hagestell tilgjengelig for alle, uansett hvor stor eller liten plass du skulle ha. Du kan ha de på terrassen, balkongen eller på kjøkkenbenken og på den måten høste friske urter og grønnsaker hver dag. Og for sånne som meg som ikke liker hagearbeid men liker at det vokser og gror rundt meg er dette helt perfekt! Minidrivhus finner du hos en rekke butikker som Ikea, Søstrene Grene og Clas Ohlson. Kvaliteten varierer litt fra sted til sted men dette er en av de bedre, og den kostet 249,- hos Plantasjen om du skulle lure:)

 

Spilevegg

Riving av huset på hyttetomten fikk det til å gå opp for oss at det faktisk er mulig å starte byggeprosessen. Og da vi i helgen booket snekker til å starte bygging på nyåret innså vi at nå begynner hytteeventyret!:) Det er mye som må gjøres før den tid, grunnarbeidet må ordnes, grunnmur, fylling, kloaksystem etc etc. I tillegg må vi detaljere byggetegningene, noe som betyr at vi ikke kan ha visjoner lengre men håndfaste planer. Toalett og dusj må plasseres, vindustørrelsene som jeg har vært litt usikker på må jeg finne ut av og vi må konkludere med veggtykkelse.

Det er hovedsaklig en vegg i stuen jeg ønsker skal gå ut over normal veggtykkelse. Jeg har nemlig lyst å lage et hull hvor tven kan plasseres i, slik at den ikke stikker ut i rommet, og så kan ledningene gå på innsiden av veggen slik at de ikke synes. I tillegg vurderer jeg å ha en sittekarm i det store vinduet på denne veggen. Med en tykkere vegg er det også mulig å ha noen “usynlige” skap som går i ett med veggen. Det er skråtak og høyt under taket noe som betyr at denne veggen er ganske dominerende, og en av løsningene jeg vurderer er å utforme den med spiler. Jeg tror det kan gi en lun og fin følelse i rommet, og siden jeg ikke har planer om å innrede med kunst blir veggen et slags kunststykke i seg selv.  Hva tror dere?

Bilder Op designstudio og pinterest

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hageglede (eller mangel på den)

Hver vår så skulle jeg ønske at jeg hadde arvet litt av mamma og pappas iver etter hagearbeid. Hagearbeid er noe jeg husker så godt fra da jeg vokste opp. De simpelten elsket det! De plantet fruktrær, hadde grønnsakshage, drivhus og utallige blomsterbed og krukker som ble plantet hvert år. Vi hadde så mange agurker og tomater at vi forsynte hele nabolaget en periode og jeg knasket reddiker og sukkererter sommeren gjennom.

Men med denne hagen så fulgte også luking, trimming av trær, plenklipping og annet stell og vedlikehold- hver dag gjennom hele vekstsesongen! Dette hagegenet har forsvunnet en eller annen plass på veien for bare tanken på å luke så mye som en løvetann får det til å gå kaldt nedover ryggen på meg. Jeg kan rett og slett ikke fordra det. Jeg elsker også hagen og jeg springer ut så snart solen titter frem, men jeg vil nyte en kopp kaffe på trappen, lese et blad i en solstol, eller hoppe på trampolinen med småen. Hagen er for meg nytetid ikke jobbetid og dermed gikk vi for en vedlikeholdsfri hage (om du ser bort fra plenklipping og litt vårrengjøring). Men at det nydelig med en for seg gjort hage, det er det ingen tvil om! Det er få steder jeg liker meg bedre enn i en fin hage eller park- men det får bli på besøk hos andre. Om det finnes flere med manglende hagegen der ute så er her litt deilig inspirasjon- kun ment til å nytes.


Bilder fra pinterest

   

Almost there

Slik er den nye stuen blitt! Med unntak av lampen er alt møblert med ting vi hadde fra før. Ting er blitt flyttet hit og dit og har gjort at det vi hadde gått litt lei av er blitt spennende igjen i nye settinger. Den nye sofakroken er blitt et favorittsted for middagshvilen, litt skjult fra resten av stuen og med utsikt ut over terrassen. Og når solen titter frem da blir man vekket av solstrålene som kiler på leggen. Vårlykke og hverdagslykke.  

Her er tacoen i magen og vi har dermed startet helgen. Jeg håper dere nyter fridagene, selv om våren lar vente på seg og snøen laver ned.

 

Utsikten

Vi hadde et mål for påsken og det var å rive dagens hus på hyttetomten og vi er i mål! Første del av byggeprosessen er dermed i gang og vi må for alvor i vurdere hvordan ting skal gjøres og ikke minst når. Pri en er tross alt småen som skal komme i juli og vi vil for alt i verden unngå at travle byggeperioder skal gå ut over familieharmonien. 

For familie og venner har det har vært litt vemodig å si farvel med det gamle huset men tilstanden var såpass dårlig at dette var den eneste løsningen. Men minnene og historien som er her på tomten den skal vi ta med oss, og ikke minst skal vi skape nye minner.  Jeg synes det er så fint å tenke på at det fortsatt skal det være liv og røre på denne eiendommen. Og hvis du lurer på hvorfor vi liker oss så godt her er her et lite knippe bilder.


Utsikt mot nord

Utsikt mot sør

Naust med kai


Den gamle løa
 

 

Kjølige gråtoner

Det ser fortsatt ganske kaotisk ut i “biblioteket”. Den nye veggen ble ferdig for et par uker siden men vi har fortsatt ikke fått ryddet og møblert på nytt. Vi har en ganske god formening om hvordan det skal gjøres men siden jeg ikke er i form og det ikke er noe hast så stresser vi ikke med det. Planen er at det skal være kombinert lekerom, kontor og gjesterom og med så mange funksjoner er jeg litt opptatt av at det gjøres riktig sånn at det ikke blir helt kaotisk. Enn så lenge nyter jeg de slette veggene og de nye listene og når vi ser hvor fint det er så tror jeg at vi begge kjenner litt på at alle veggene i stuen skulle vært like fine…

 

Ranunkler

Om du liker å ha friske blomster på bordet er et lite budsjettips å kjøpe sesongens blomster. Noen av favorittene mine er ranunkler. Disse kan være fryktelig dyre ellers i året men akkurat nå når det er sesong kan du få de billig. Så om du følger litt med kan du gjøre noen gode blomsterkupp. Og så er det bare å glede seg over at nå som våren er her er det høysesong for en rekke snittblomster!

 

Påskedekorasjoner

Om du ikke har rukket å pynte til påske ennå er det fortsatt ikke for sent. Her er noen dekorative ideer som du fikser i en fei!

Fyll tomme egg med blomster! Vakrere blir det ikke. Kjøp de du liker best eller plukk inn vårens første markblomster.

Enklerer enn dette blir det ikke! Dekorer en gren med hvite egg. Dekorativt, stilrent, enkelt og skandinavisk.

Gi tulipanene en påskevri med egg i bunnen av vasen!

Dypp eggene i gull og gi påskedekorasjonen et luksuriøst preg! Alt som trengs er egg, glitter og noen grener fra skogen.


Bilder fra pinterest