Handvàrk

Jeg er så begeistret for de nye bordene som er designet av Emil Thorup! Bordene heter handvàrk og finnes i ulike størrelser, i hvit marmor, i grønn marmor og med og uten messingdetaljer. Vi er på jakt etter nytt bord i stuen (i iveren sist måned solgte jeg det gamle på finn), og jeg skulle gjerne bestilt hjem et slikt bord om ikke det var så lang leveringstid. Jeg vet ikke om jeg klarer å vente 6-8 uker… Noen som vet hvor man kan få tak i det litt kjappere?

Jeg følger opp ukes tidligere innlegg med en collage med cognac, marmor og messing i fokus.   

Sofa/lysestake/pledd/bord/teppe/krukke

Enkel quick fix

Akkurat nå er det disse putene jeg hviler hodet på om ettermiddagen. De to i blått og skinn er gamle favoritter mens den grønne er ny. Røverkjøp til 80 kr hos TGR. Min kjære lurer på om vi har nok puter etter hvert- jeg tenker nei!:) Det er en sånn enkel måte å fornye stuen på!

Jeg kjenner i alle fall at jeg har behov for forandring av og til og det er ofte ikke så mye som skal til. Jeg flytter ofte rundt på ting og setter ting sammen på nye måter og med en og annen ny detalj så blir liksom stuen litt ny igjen.

Varme i interiøret

Jeg synes skinn i interiøret gir en lun varme, og brunt skinn er spesielt vakkert. Og det som er ekstra fint er at det bare blir penere jo mer det brukes. Slitasjen og fargevariasjonene gir møblene ekstra dybde og karakter. Enda en god grunn til å surfe på finn etter gamle møbler:)


bilder fra pinterest

 

Spa feeling

Tenkte jeg skulle vise dere at det går fremover med badet (hurra!). Badekaret er tatt inn og veggene er malt helt hvite. Å male flisene var på ingen måte en lett oppgave og jeg var nær ved å gi opp flere ganger (problemet var at det var ingen vei tilbake når jeg først hadde begynt), men nå som jobben er gjort kunne jeg ikke vært mer fornøyd. Badet virket større, renere og freshere, og de grå gulvflisene som virket kjedelig før er plutselig blitt pene mot alt det hvite. Nå gleder jeg meg til å fylle dette hvite lerrete med personlighet og spafølelse.

Jeg drømmer fortsatt om å støpe en benkeplate i betong (mellom lyskasteren og krakken) og jeg er veldig spent på om vi får det til. Jeg henter frem optimisten i meg: altså hvor vanskelig kan det være?;) 

Forum kino

Noen av dere husker kanskje at jeg kjøpte et bilde fra bildesamlingen til Universitetet i Bergen for litt siden. Nå er det kommet i ramme og opp på veggen og jeg er så fornøyd! Forum kino er en av de eldste kinosalene i Norge og har vært i bruk nesten frem til nå (nå brukes den til teaterforestillinger). Jeg har mange gode minner fra oppveksten da jeg dro på kino der: først med mamma og pappa og siden med vennegjengen. Og kvelden ble liksom ekstra magisk i den store historiske salen. Det er nesten så jeg kjenner stemningen og lukten av popcorn bare ved å se på det. Det føles dermed veldig fint å ha den på veggen. At bildet i seg selv er veldig kult er nesten bare en bonus:)

Hvis du har lyst på noe på veggen som ikke alle andre har vil jeg tipes om å titte innom bildesamlingen. De har en fryktelig stor samling og kvaliteten på bildene er så god at de kan skrives ut i store formater.

Meraki

Det gikk seg helt i lås med oppussing av badet tidligere i høst og en (god) stund nå har det stått dønn stille. Det som skulle til for å løsne floken var en god venninne som er giret på å se resultatet. Denne uken har jeg besøk av forloveren min og sønnen på 6 mnd, og selv om hun kommer rett fra tilbygg-prosjekt på eget hus og er midt i ammetåken insisterte hun på at vi skulle male badet i går. Så nå er første strøket tatt og andre skal tas i dag og nå begynner jeg faktisk å se enden på det! Gleder meg!

Og igjen kan jeg begynne å se på hva badet skal smykkes med til sist. I dag lar jeg meg inspirere av produkter fra Meraki.


Produkter fra Bolina

MENT

I helgen var jeg innom bolig- og interiørmessen i Bergen. En av standene som jeg la spesielt merke til var MENT. Vakker og annerledes keramikk og porselen i deilige pasteller.

På standen møtte jeg Ingvild Hemma som er en av de to søstrene bak MENT. Hun kunne fortelle at de holder til på Fåberg hvor de startet opp i 2012. De leverer nå til forhandlere i hele landet og har startet eksport til utlandet. Jeg synes det er veldig gøy når norske produsenter får det til og spesielt når produktene er så vakre som dette. Om du vil lese mer kan du gjøre det her, eller følge de på instagram under @mentforbilder.

It`s bluer than blue

Fordelen med et stort hus er at vi har en del møbler som vi kan flytte rundt på. Vi har lenge vært lei av sofaen vi hadde i stuen men vi hadde ikke et sofabudsjett å ta av, så da gjaldt det å være kreativ. Nå er den blå sofaen vi hadde i kjellerstuen flyttet opp og den gamle flyttet ned. Den er rett og slett noe av det lureste vi har gjort på interiørfronten på veldig lenge. Det er som å få ny stue, og det har ikke kostet oss en krone!

Det at den er blå gjør meg ekstra glad! Det er ikke noe jeg heller vil ha i stuen enn en blå sofa. At jeg ikke har tenkt på dette før!:)

 

I nøtteskogen

Hver høst dukker minner fra barndommen opp da jeg plukket nøtter sammen med farmoren min, og nå har jeg endelig fått ført denne tradisjonen videre til vår lille 3-åring. Han synes ikke de smaker så godt men han elsker å plukke de og hver ettermiddag vil han i “nøtteskogen”. Og når jeg drar ned en gren og han finner en nøtt blir han over seg av begeistring: du vet- sånn som bare 3-åringer kan bli. Og disse små øyeblikkene som bare han og jeg deler de håper jeg han vil huske, og kanskje han vil ha den sammen barnslige gleden over å plukke nøtter når han er 35:)

Jeg håper dere har en fin start på helgen og at dere nyter det deilige været. Foreløpig har vi ingen planer, men jeg tipper vi skal en tur eller to i “nøtteskogen”.

Nordisk rom

Tendens er ute med nytt nummer og jeg synes det er ekstra hyggelig at det er med en artikkel om Nordisk Rom på Os. Da jeg så butikken for første gang i vinter trodde jeg ikke mine egne øyne, for du venter virkelig ikke å finne en supertrendy interiørbutikk med internasjonal standard i Os sentrum.

Butikken drives av Katrine Heggland som opprinnelig er fra Landås (Bergen), og med å ha tro på seg selv og sine ideer har butikken blitt en suksess. I vår flyttet Nordisk Rom inn i nye store lokaler. Jeg har ennå ikke fått tid til å besøke den nye butikken men det står på to do listen den nærmeste fremtiden:)

kilde Tendensnett