Farmworth house

Farnsworth House ble designet som hytte av Mies van der Rohe i 1951. Ved å heve bygget og bruke glass i alle fasader kommer regelrett naturen inn i hytten. Og den stramme utformingen gir en nydelig kontrast til omgivelsene. Jeg har rett og slett en liten arkitektur crush på dette bygget (om det er noe som heter det?:) ).

Bilder fra pinterest

Rustikke blomsterpotter

Når man har bestemt seg for å finne en bestemt ting før shoppingrunden er det dømt til å mislykkes. På lørdag trålte jeg byens blomsterbutikker etter en skikkelig rustikk terrakottapotte. Det var ingen som hadde det jeg hadde sett for meg så det var bare å gi opp. I går derimot tok jeg turen innom Florentes på Pardis og der fant jeg disse, og de er helt perfekte! De ser ut som de har stått ute i vær og vind et par år og det er akkurat den lokken terrakottapotter bør ha. Og siden de er så fine kjøpte jeg like godt to.  

Disse kaktusene skal inn på det nyoppussede badet med tid og stunder. Tanken på det gjør meg så ivrig at jeg får lyst til å rive ut vask og badekar med en eneste gang.

Badekar

Hodet mitt er overfylt med ideer til fornyingen av badet. Dere får gi beskjed om det blir for mye av det gode.

I dag tenker jeg på badekar og jeg tror det står mellom en av disse. De er helt ulike, den ene stram og moderne den andre mer gammeldags. Som regel dras jeg mot det stramme og stilrene men jeg kjenner at jeg er svak for løveføtter også. Hvor god stemning gir ikke det på et bad? Noen som har en favoritt?

Med hvite vegger og grått gulv tror jeg det blir fint med tilhørende detaljer i tre, gull(eller bronse), noe svart, hvitt og grått. Og på shoppingrunden i går var jeg på utkikk etter en skikkelig rustikk terrakottapotte. Jeg klarte ikke å finne akkurat en slik jeg var ute etter så jeg må fortsette å lete. Med en grønn plante i tror jeg det blir en fin måte å tilføre litt farge.  

Badkar med løveføtter fra Hafa newport

Stilrent badekar fra Westerberg

 

Late feriedager

Når man skal ha ny innredning på badet bør man gjerne begynne med de store tingene som benker, badekar og toalett. Men siden jeg vet at det er de små tingene som skaper stemningen begynner jeg like godt der. Så på dagens shoppingtur håper jeg at noen små detaljer til vårt “nye bad” blir med hjem.

Jeg håper alle nyter late feriedager. Det gjør vi!:)


bilde fra pinterest

Vårt hvite nips

Vårt hvite nips er satt sammen på et gult brett. Sett den gulfargen før sier du?

Brettet kjøpte jeg på loppemarked i høst og jeg har prøvd å flyttet det litt hit og dit men oransjefargen det hadde passet rett og slett ikke inn.  Og ettersom jeg hadde litt gul restemaling (som jeg brukte i gangen og på stolen) ble det gult.

Mini-makeover bad

Med fare for stor fallhøyde viser jeg dere før-bilde uten å ha noen etter-bilder å vise til. Jeg har nemlig ikke begynt. Men hodet mitt bobler over av ideer og jeg har fått klarsignal fra min andre halvdel.

Fra vi flyttet inn har jeg hatt lyst å gjøre noe med dette badet. Det er helt ok altså, det fungerer fint og er faktisk, i følge prospektet, oppusset i 2005 (tro det eller ei), men det er bare litt kjedelig… Vi har ikke gjort noe med det før for vi har lenge vurdert å rive vegger og bygge et større bad. Nå har vi konkludert med at det ikke skjer de neste 5-10 årene så da får jeg gjøre en mini-makeover. Planen er å bytte ut innredningen og gjøre det litt freshere! Dette vil nok ta noen uker/måneder, men følg med! Jeg legger ut bilder når ting tar form:)

Og her er noen pinterestdrømmer for badet:

Hageinspo

I Norge har vi tradisjon for å ha mye plen i hagene. Grunnen til dette er ofte område til lek og ballaktivitet. Men det er ikke alle steder som er store nok eller egnet til plen. Jeg mener for øvrig at en hage som dette er vel så spennende og vil dekke flere behov. Overbygd spisområde, ulike nivåer og dekker som oppfordrer til aktivitet og et badekar som kan brukes til avkjøling på varme dager. 

 
bilde fra pinterest