Svensk inspirasjon

Er dere klar for å starte dagen lørdagen med litt deilig svensk inspirasjon? Det er jeg! Hos oss er det konfirmasjon til min manns nevø som står på tapetet denne helgen. Det er rart at denne gutten som jeg ble kjent med som sjuåring nå skal konfirmeres og det får meg til å innse at jeg og mannen min har vært sammen en god stund. Vi har faktisk 8 års jubileum på søndag (!). Mulig vi må ha en ørliten markering av det før vi fyrer løs med 4-års dag over helgen:)


Kilde FantasticFrank
 

Bolia Design Award

Bolia har plukket ut 9 nominerte i sin Bolia Design Award. I konkurransen kom det inn over 400 design-ideer med høyt nivå som imponerte juryen. De 9 nominerte har en variasjon i både utrykk og funksjon, fra daybed til workstation til søppelbøtte. I en årrekke nå har Bolia arrangert denne konkurransen og oppdaget flere dyktige designere. Noen av de har blitt en del av Bolia designteam mens andre har fått en åpning inn i designverden. Hvis du vil se og stemme på din favoritt kan du gjøre det her.

 

Hagehygge

For hver solstråle som kiler meg på kinnet så kjenner jeg gleden over at våren er her. Den store varmen har ikke kommet ennå men jeg har likevel tilbragt noen stunder på terrassen. Jeg har faktisk dristet meg til å gå barføtt i gresset for å plukke inn blomster fra hagen.

Været skifter fort her i Bergen og målet i år er å få til ordninger som ikke innebærer å dra puter og ting ut og inn av huset hver gang været skifter. Jeg drømmer dermed om en fiffig måte å oppbevare uteputene våre på og tenker på ting som kan står permanent ute i vær og vind. Enn så lenge drømmer jeg meg bort i andres nydelige hager. God torsdag alle sammen! Snart er det helg;)


Bilder fra pinterest

The kitchen

Denne kjøkkenforandringen tror jeg er pr dags dato mitt favoritt oppussingsprosjekt. Vel har det kostet en del tid og frustrasjon underveis men resultatet gjør det verdt det. Fra å være et helt ok, litt kjedelig kjøkken fra tidlig 2000 er det nå blitt hakket mer trendy.

Ved å velge supermatt maling kunne vi fint velge svart, den gjør nemlig fargen mer dempet enn den ville blitt med en glanset maling.

Skåler, kopper og fat er plassert i hyller og skap og selv om jeg fortsatt prøver stilen frem er rammene på plass. Svart, treverk, marmor, terrakotta og grønne planter danner basen og så blir nok flere detaljer tilført litt etter litt.

Jeg er svak for fine detaljer uansett hvilket rom det er i, og denne oppvasksåpen fra LaBruket måtte jeg bare ha.Jeg innrømmer gjerne at det er på grunn av pakken den kommer i! Når jeg har brukt opp såpen (om den er fra LaBruket eller Aesop) pleier jeg å etterfylle med en billigere såpe. En grei måte å kamuflere zalo på.

Denne kurven med 6 “melkeflasker” fant jeg på Clas Ohlson tidligere denne uken. Først og fremst skal de brukes til å ha saft i når små 3 og 4 åringen kommer på bursdagsfeiring neste uke, deretter har jeg planer om ha de med ut i hagen på varme dager og på stranden på enda varmere dager.

 

Feststemning på 1-2-3

Med en liten som blir 4 år neste uke er jeg i full gang med planleggingen. Jeg liker nemlig ikke å ha det travel den dagen gjestene skal komme så jeg prøver å forberede mest mulig i forkant. Så i går kjøpte jeg inn både godteposer, gaveposer og annen pynt. Forventningene til bursdagen er skyhøye og jeg har ikke tenkt å skuffe, og til min store lettelse har mange butikker gjort det superenkelt å planlegge til fest! Lagerhaus har for eksempel disse fine bokstav-vimplene. De koster 79 kr og med 89 vendbare bokstaver og 3 av hver bokstav vil jeg si at det er et lite røverkjøp. Med ferdig lagde hull og medfølgende snor til oppheng blir det lett å pynte huset. Et lite tips om du også planlegger fest ut over våren og sommeren:)


 

 

Vertikal hagedekor

Noe av det fineste fra Ikeas hagekolleksjon er disse espalierene i stål. Med disse nettene kan du dekorere en vegg eller et gjerde med planter, enten ved å la klatreplanter slynge seg rundt eller ved å henge opp små potter. Med ståltråd, tau, klyper eller kroker kan du feste hageredskaper eller det du måtte ønske i de. Jeg ser for meg at det må være fryktelig hyggelig og praktisk med urter hengende slik på terrassen. Eller hva med å ha en jordbærvegg like ved solsengen midt i juni?:)


Ikea
 

Alternativ til Oliventrær

Hvis du liker oliventrær kommer du til å elske Myrten! Den er ikke så ulik men Myrten er enda frodigere. Bladene sitter tett i tett og med den friske grønne fargen kan de minne litt om buksbomen. Et lite tips om du vil variere utvalget på terrassen i år:)


Jeg har lånt bilde fra Florentes instagramkonto, for det er faktisk den eneste plassen jeg har sette Myrt i denne størrelsen!

 

Vårens sporty look

En av stilene jeg ofte faller tilbake til er oppdressa sporty look. Skapene mine begynner å fylles opp med pene joggebukser som fint kan brukes til et par pumps eller en dressjakke. Der er hemmeligheten til å kunne gå med joggebukse på jobb. Pyntes det nok opp så er det lov! Denne våren kan det virke som det er mer og mer stuerent å ta på seg et par leggings og gå ut i offentlighet. Og hvis det er et plagg som er enda bedre enn joggebuksen så er det leggingsen- for ikke å snakke om kuler og mer flatterende på alle måter. Jeg kjenner at dette vil jeg også- kan jeg gå på jobb i leggings? Do I dare?;)


Bilder fra pinterest
 

Å male et kjøkken- trinn for trinn

Er det noen som lurer på hvordan det går med prosjekt kjøkken? Det går på frem, alle fronter er malt og i går kveld malte jeg de siste listene. Hurra! Til forskjell fra mange andre interiørbloggere så er jeg ikke spesielt glad i male. Faktisk liker jeg det ganske dårlig. Det som driver meg er tanken på resultatet. På slutten var jeg like motivert foran hver malingsøkt som er jeg er foran hver treningsøkt (jeg har trent en gang siden jul).

Grunnen til at det har tatt tid er at jeg har malt i flere omganger, først overskap, deretter skuffer, underskap og til sist underlister. Det hadde selvfølgelig vært mer effektivt å ta alt samtidig men for at jeg ikke skulle okkupere hele huset med skapdører overalt gjorde vi det på den måten. Og hvis du vurderer å gjøre det samme så husk på at overflatene må vaskes, tørkes, huller må sparkles (2-3 ganger), grunnes og deretter males med 2 strøk- på hver side (!). Med andre ord vi snakker ca 10 runder pr skapdør. Ja, og så glemte jeg at det må pusses før hvert strøk. På slutten var jeg nesten på nippet til å dra på trening- men bare nesten. Men nå som jobben er gjort kan jeg si at det var verdt det! Jeg føler jeg er i ferd med å få et 100 000 kroners kjøkken til bare et par tusen-lapper og det er verdt noen timers arbeid.  

Nå gleder jeg meg til å fylle skap og benkeplater med fine ting. Jeg har fortsatt noen flere tanker for kjøkkenet med flising, maling av gulv og vegger men det får vente. Akkurat nå ser jeg frem til å ha et ryddig hjem i en periode.

 

De deiligste peoner

En av vårens lille høydepunkter er når peonene er kommet i butikken, et annet høydepunkt er når de er kommet i hus! De er bare til å spise opp, de er så deilige! Etter en dag i blomsterbutikken i går er jeg bare full av vårlig inspirasjon. Jeg har snust inn de herligste lukter og stirret meg målløs på de grønneste planter og de blåeste hortensia. Og når hver eneste kunder som kommer inne utrykker begeistring om hvor vakkert det er der inne så blir man flere ganger om dagen minnet på at det er en ganske god plass å jobbe.