Let spring begin

I dag er jeg tilbake på kontoret hvor jeg tilbringer det meste av arbeidsuken min. Jeg kjenner at kroppen er støl etter å ha stått og jobbet i blomsterbutikken i går og det er ingen tvil om at kroppen på alle måter har godt av denne ene dagen ute av kontoret!  Og hvis du lurer på hvilke blomster du skal kjøpe inn til helgen vil jeg anbefale blomsterløker. Det er fortsatt vinter ute og da er det så deilig å tjuvstarte litt på våren med blomstrende løker inne. Disse bildene tok jeg i butikken og jeg får vårstemning bare av å se på de:)

Flower power

Det er snart en måned siden jeg starter en dag i uken hos Florentes, og selv om jeg bare har vært der noen ganger føler jeg at jeg har lært mye allerede. Kanskje ikke så rart med tanke på at jeg kunne minimalt om blomsterdekorering i utgangspunktet;) I dag har jeg lært hvordan en bukett settes sammen og det er jammen ikke så lett som man skulle tro (ikke at jeg trodde det heller). Jeg må fortsatt spørre mye om hva de ulike blomstene heter men jeg tror jeg begynner å huske noen. Jeg vet blandt annet hva en voksblomst er og en krysantemun er nå!!

Med frie tøyler til å bruke akkurat de blomstene jeg ville, laget jeg denne tidligere i dag. Jeg er blitt helt hekta på eucalyptus og bruker de helst i alt jeg lager. Den duse grå-blå grønnfargen gjør liksom enhver bukett eller dekorasjon mer edgy.

Det er nesten komisk hvor revet med jeg blir etter hver onsdag! Der jeg før brukte en frilørdag på å ligge strak på sofaen- bruker jeg de nå på å lage blomsterdekorasjoner:)!

Spiral staircase

Husker dere at jeg fortalte om venninnen min som ønsket ny trapp i huset? Nå er den på plass og den er helt vilt kul! Den står mellom stue og kjøkken og er det nydeligste smykke i rommet.

Etter timesvis med leting på pinterest fant hun den perfekte trappen. Det viste seg at ingen leverandører leverte en slik trapp, men i stedet for å gi opp tok hun saken i egne hender. Med bildet i hånda og en drøm om en flaskegrønn trapp tok hun kontakt med et lite sveiseverksted i Halden. De syntes det var et spennende oppdrag og resultatet er helt fantastisk! Jeg er opptatt av å finne små ting som sprer hverdagslykke (for det er bare å innse- det er flest hverdager) og jeg innbiller meg at å ha denne i sidesynet x antall ganger for dagen bidrar til litt hverdagslykke:)

Til salgs Danmark

Når det kommer til interiør og boligstyling vender jeg ofte blikket mot svenskene og danskene. Det virker så stilsikre i sitt utrykk og for meg virker det ikke som de prøver så hardt å få det kult, det bare blir det.

Denne leiligheten som er til salgs på boligsiden.dk er enkelt innredet men inneholder alt jeg sette pris på: litt nytt, litt gammel, litt kunst, noen designklassikere, nydelige heltregulv og ikke minst et par fargeklatter:)


kilde boligsiden.dk

Interiør Blogger Awards 2015

Saleduck har startet kåringen av Interiør Blogger Awards 2015 og jeg er nominert! Hurra!:)

Dette året med blogging har vært utrolig morsomt. Jeg har følt meg litt frem når det gjelder mitt utrykk her inne og jeg har satt i live en rekke prosjekter både inne og utenfor huset. Til min store glede er det mange som liker det jeg gjør og som er innom her hver eneste dag og dere aner ikke hvor mye jeg setter pris på det! Det er dere som gir meg gleden med blogging.

Bare det å være nominert til en pris er utrolig morsomt og om noen har lyst å stemme på meg i tillegg blir jeg kjempeglad:) For å se de andre nominerte eller gi meg en stemme kan du gjøre det her.

Nordic details

Jeg har fått noen nye deler til Nordic-serien fra Broste Copenhagen og jeg synes detaljene i de er helt nydelige. Det er små variasjoner i hver del og det er nettopp det som gjør de så vakre. Hver og en er litt unik.

Hver del er håndlaget og under brenning forandres fargen og glasuren seg, noe som gjør at den grå-grønne fargen får ulike sjateringer. Jeg synes denne serien er spesielt fin å kombinere med andre ting, som gull, hvitt og treverk. De er ment som servering men jeg synes de er så fine at de får stå fremme på bordet hele tiden.

En annerledes blomst

Jeg ser ofte etter blomster som har det lille ekstra og som får meg til å trekke på smilebåndet. Tistelen er en slik en. Jeg liker godt blomster som ikke er for “fin”, og med stikkende nåler er de alt annen enn sukkersøt. Setter du de sammen med vakre blomster i rosa eller hvitt blir kontrasten utrolig kul:)

All black

Når ting flyttes på i huset melder ofte lysten seg til å gjøre små tilpasninger. Da vi flyttet den svarte skinnsofaen inn i “tv-stuen” ble plutselig bord, tepper og alt rundt feil. Men med litt nytt, litt gammelt og litt makeover ble stuen ganske så annerledes.

Det satt langt inne å male dette gamle bordet. Det har vært en av loppemarkedskattene som jeg aldri har funnet plass til. Jeg har flyttet det hit og dit men det har aldri passet inn noe sted. I det siste har det vært stuet bort i kjelleren og der gjorde det jo ingen nytte. Så til slutt fant jeg frem penselen og malte det svart! Med litt glans i malingen er det nesten ikke til å kjenne igjen. Under bordet har et lite bord fra ByLassen fått plass og sammen synes jeg de er superfreshe! Updated 60 tall møter 2016.

Nok en gang har jeg plantet om en Vindusblad eller Monstera delicosa som de også heter. Det er ikke lenge siden denne stod liten, grønn og fin på kjøkkenbordet. Jeg kjenner at det nesten går sport i å se hvor store de kan bli, for disse tåler en trøkk og likevel bare vokser de! Kurven fra Ferm har hatt mange funksjoner her i huset, men aldri som blomsterpotte. Funker fint til det også, eller hva?

Stuen er fortsatt in progress, og vil forandres litt til ut over vinteren. Jeg har noen konkrete planer som snart skal settes ut i live så det er bare å følge med:)

Kamelone

Jeg er stor fan av å bruke små nisjebutikkene og spesielt de som ligger i sentrumsområdene. De bidrar til et variert tilbud, spennende opplevelser og en levende by. Jeg synes opplevelsen av å handle er så mye mer givende i lokaler der eieren har lagt ned en innsats for å gjøre den unik og der du finner produkter du ikke finner overalt. 

Å drive små butikker er hardt arbeid, ikke spesielt lukrativt og krever en iherdig innsats av de som driver. Jeg vil for alt i verden ikke oppleve at de legges ned fordi kjøpesentrene og netthandel tar over så hvis det er noe jeg planlegger å kjøpe “sparer” jeg ofte disse kjøpene til jeg skal inn i en av disse butikkene. Jeg legger gjerne ikke igjen så mye penger med det er i alle fall et lite bidrag til å holde butikkene i gang.

En av Bergen sine nisjebutikker er Kamelone. I tillegg til å føre kjente merker som Bloomingville, Kinfolk og Gubi har de en rekke merker med unike produkter. En av tingene jeg drømmer om er en liten vintage krakk i tre. Den hadde vært perfekt for en liten gutt som skal nå opp til vasken for å pusse tennene.  

Butikken holder til i Strandkaien i Bergen, og for dere som ikke har mulighet til å dra til Bergen så har Kamelone en nettbutikk med et nydelig utvalg.


Bilder fra Kamelone sin facebookside.