Luftige grove rundstykker

Hvor mange husmorpoeng får man ikke av å bake granola OG rundstykker på en søndag? Granolaen laget jeg etter oppskrift fra Trines matblogg (her). Jeg har laget den et par ganger før og den er skikkelig god.

Grove rundstykker er det eneste bakverket jeg faktisk vil påstå at jeg kan. Men det tok mange forsøk før jeg fikk det til. Jeg har faktisk prøvd å kopiere svigermor sine rundstykker, og det var enklere sagt enn gjort. Da jeg spurte henne om oppskrift fikk jeg bare en liste med ingredienser. Det fantes altså ingen oppskrift, hun tok det på rutinen hver gang.

Jeg skal prøve å dele den med dere, så gjør dere klare for her kommer en helt håpløs oppskrift. Ved å følge svigermor sin fremgangsmåte har jeg også endt opp uten oppskrift. Men jeg lover dere at hvis dere får det til så blir det luftige, smakfulle rundstykker! Da sønnen vår på tre fikk smaken på de nektet han å spise annen brødmat på et år.

Grove rundstyker (ca 20-25 stykker):

  • Ha 5-6 dl lunket vann (37 grader) i en kjøkkenmaskin.
  • Ha i 3-4 ss smeltet smør og 3-4 ss solsikkeolje
  • Bland inn en halv pose tørrgjør (25 gram)
  • Ha i 2 ts salt, 2 ts sukker og 2 ss honning
  • Ha i en god neve havregryn og fyll på med grovt mel av rug og hvete. Når røren har tykkelse som en pannekakerøre går du over til fint hvetemel. Ha i litt og litt hvetemel i bollen. Når deigen begynner å løsne fra bollen er det nok mel. Deigen skal være litt klissete.
  • La deigen heve til dobbel størrelse (1-2 timer). Ha solsikkeolje i hendene og rull ut rundstykkene i hendene.
  • Legg de på et bakepapir, la de etterheve i en halv time og stek de midt i ovnen i 10-12 minutter på 210 grader.

Bon appetit!

Hvitt sengetøy

I årevis har min søster påstått at hvitt sengetøy er best, så da vi giftet oss i høst kjøpte hun et luksuriøst hvitt sengetøy til oss. Etter først natten var jeg overbevist og jeg gikk ut og kjøpte et sett til. Dette må være den enkleste måten å oppnå hverdagsluksus på! Det er som å legge seg i en hotellseng hver kveld.

Og hvis du lurer på hva skoene har å gjøre på et soverom så er svaret absolutt ingenting. Men de er nye og kule så de fikk være med:)

Blå leoparder

En lite dykk i arkivet og jeg fant disse blomstene som jeg tok bilde av hos Florentes på Paradis i vinter. Jeg aner ikke hva de heter men jeg synes fargene i de er så vakre. Som små gule og blå leoparder.

Det er snart helg og vi har ingen planer. Akkurat det kjenner jeg er helt greit, så kan vi fylle den med det vi vil etter hvert.

Rundtur

I løpet av våren tror jeg det har kommet noen nye lesere og det synes jeg er utrolig stas! Så gøy at dere titter innom! Jeg legger ut bilder fra huset vårt med jevne mellomrom men for nye lesere tenkte jeg å gi en liten rundtur:)

Den ene delen av stuen kaller vi “biblioteket”. Ikke fordi det blir lest så mye, men på grunn av den flotte bokhyllen som min kjæreste bygde da vi flyttet inn for 4 år siden.

På kjøkkenet henger PH-lampen som jeg kjøpte på Lauritz. På veggen har jeg montert en korktavle laget av gryteunderlag fra Ikea.

I løpet av vinteren ble en liten gang malt i hvitt, svart og gult!

I spisestuen står 6 Scandia-stoler.

Selv om grunnfargene går i nøytrale farger har dere sikkert skjønt at jeg liker litt farge. Etter å ha sett en blå vegg i et fransk interiørmagasin måtte jeg bare male denne veggen lyseblå.

På soverommet vårt har vi et gult sengeteppe fra Hay. Gulvet i underetasjen er originalt og i heltre. Jeg drømmer om å få et sånt gulv i hovedetasjen også…

Korriander

Dette er deler av middagen i dag. Når den er så dekorativ som dette så kan den gjerne stå på benken en dag eller to. Friske urter fresher virkelig opp kjøkkenet, det er bare så synd at jeg ikke klarer å holde liv i de. Hos oss må de brukes samme dagen som de kjøpes.

Dagens middag blir Thaisuppe med kylling og red curry (oppskrift her).

Jeg har lenge skammet meg over hvor mye mat vi kaster så denne uken har jeg laget en ukesplan og småen og jeg har handlet inn for hele uken. Målet er at vi skal spare tid (ved å slippe å tenke på hva vi skal ha til middag hver dag), spare penger og kaste mindre mat.  Vi har prøvd dette før men det skjærer seg hver gang. Ofte ved at en av oss plutselig får lyst å gå på butikken og kjøpe biff (og dermed boikotter planen) eller ved at vi ikke gidder å lage mat og ringer Dollys. Denne gangen har jeg innført forbud mot å gå på butikken og siste dagen før ny handling skal være restedag. Denne sitter langt inne. Vi er glad i mat og vil helst ha noe nytt hver dag!

På Askvoll

På Askvoll i Sogn og Fjordane bor et vennepar med sine tre barn. Mens de fleste jeg kjenner kjøper gamle hus og leiligheter har disse funnet drømmetomten og bygd sitt eget. Det er et stort og luftig hus med fantastisk utsikt mot fjorden. Selv på en gråværsdag er utsikten imponerende. Det er et stort hus så på besøk i helgen snek jeg meg til å ta bilder av en liten del.

Fargene i huset er nøye gjennomtenkt. I første etasjen går fargene i ulike gråtoner som gir variasjon til rommene samtidig som de bindes sammen. Under vises arbeidsbord med tv-stue i bakgrunnen.

På et av jenterommene henger en kjole til pynt. Mamma sitt bilde fra hun var liten henger på veggen. Eos fjærlampe fikk hun av bestemor til jul så interessen for interiør går tydeligvis igjen i generasjonene. I bakgrunnen er den yngste jenten i huset sitt rom. Mellom rommene har de walk-in-closet. Heldige!

I loftsstuen er en ny sofa satt sammen med et nydelig gammelt trebord. Fra stuen er det dør ut til en balkong med utsikt mot fjorden.

Sunfjord

Vi er nettopp kommet hjem fra pinseferie i Sunfjord. Når jeg er der glemmer jeg (nesten) alt som heter blogg, instagram, telefon og datamaskiner. Og med omgivelser som dette er det verdt å ta en pause fra den digitale verden noen dager.

I dag fikk vi besøke verdens søteste små alelam/kopplam