Spencer Tunick- Bodø

Den mye omdiskuterte nakenkunsten i Bodø resulterte i 12 kunstfotografier i høst. Kunstner Spencer Tunick reiser rundt i verden og isenesetter landskapsmotiver med nakne mennesker. Bildene er kraftfulle, vakre og mystiske og viser kropp på en helt annen måte enn vi er vant til i dagens samfunn. Bildene er stilt ut rundt i Bodø og kan ses frem til 21 oktober.

Fra nrk.no

4 norske hyttearkitekter det er verdt å merke seg

Om du går med en hyttedrøm i magen er her 5 arkitektkontorer som det er verdt å merke seg. Om du er ute etter en storslått hytte eller en liten, sjarmerende en så finnes det en rekke norske arkitekter som kan tilpasse seg deg, dine behov og ditt budsjett. Om jeg ikke hadde hatt et så stort behov for å skape selv så er her 4 stykker jeg ville sjekket ut.

Snorre Stinessen er opptatt av å gi følelsen av åpenhet mot naturen samtidig som det gir en lunhet. Prosjektene hans har dermed ofte en glassfasade og en lukket fasade. Han eksprimenterer ofte med skrå flater og bruker dette som en effekt for å forsterke et utrykk. Her fra “Manshausen”.

 

Lund Hagem utformer nydelig, moderne arkitektur med en stor ydmykhet ovenfor naturen. Hvert byggverk tilpasses dermed det unike landskapet det ligger i. Her fra “Cabin lille Arøya”.

 

Jensen & Skodvin har en helt egen råhet i byggene sine. Elegant, rått og nyskapende er beskrivende for byggene deres. Her fra “Sommerhus i Storfjord”.

 

Saunders architecture har vakt stor oppmerksomhet i inn og utland. Her fra Fogo Island på Newfoundland, Canada. 6 kunstnerstudioer som hver er på 30m².

Innervegger

Prosessen fra stenderverk til tett hytte, da snekkeren jobbet, den gikk ganske raskt. Nå derimot, når vi skal gjøre mye av jobben selv, går det saktere og det tenker vi er helt greit. Vi har ikke press på oss og vi har heller ikke en absolutt dato for når den skal være ferdig så det får ta den tiden det tar. Vi har kjent den siste tiden at hverdagen krever mye og da er det fremdriften på hytta vi først roer ned på.

Mannen og ungene har imidlertid vært hos svigers i helgen og i går fikk jeg bilde av at innerveggene er tegnet opp. Et lite steg men et veldig spennende et også. Ettersom vi kun har sett hytta på papiret vet vi jo ikke hvordan den kommer til å se ut til slutt og hvordan rommene vil føles. Vi har prøvd få mest mulig ut av arealet og ettersom stua og kjøkkenet, som er hjertet i hytta, har fått det arealet det trenger er det noen rom som har fått mindre. Jeg kan ikke si annet enn at jeg er kjempespent på å se innerveggene på plass, det er da vi virkelig får føle hvordan resultatet blir. Jeg håper dere liker slike små oppdateringer og at dere vil følge med videre. God søndag!

HM Classic collection

HM home presenterer denne høsten en Classic Collection. Med en dempet fargepalett og et eksklusivt, nordisk utrykk er dette dagens inspirasjon. Kanskje dette er helgen du faktisk skal rydde hjemme, tenne noen stearinlys og finne frem til kosen? Kombiner gjerne tekstiler og gode materialer med gamle møbler med fin patina. Et lite tips er å sjekke ut hvor det er loppemarkeder nær deg, det er nemlig loppemarkedsesong og tid for å kapre noen godbiter. Og du- glem ikke å ta en titt utenfor døren også, for nå er Norge på sitt vakreste. God helg til alle fine og trofaste lesere♥

Bilder fra hm.no