Hageinspirasjon

Det har blitt mye reiseprat de siste to ukene og jeg lover at det blir mer interiør og hage fremover. Men jeg vil vise noen siste bilder fra Dubrovnik, for med meg fra turen har jeg tatt med meg litt hageinspirasjon. Gode stemninger fra trange gateløp i gamlebyn og enkelt og elegant fra hotell og restaurantområder.

#hage #interiør #hverdag #stemning

Bambusknekk

Det ble seint i går og vi var ikke i seng før klokken tre. Huset ser rimelig kaotisk ut med alt som skal pakkes ut men vi kjenner at det er godt å være hjemme igjen.

Vi har hatt en liten økt i hagen i dag. Kjæresten min har slått plenen som ble lagt i fjor og vannet plenen som ble sådd for et par uker siden. Det er gøy å se at det som var en åker før vi dro er nå begynt å bli grønt og fint! Et par av bambusene som ble kjøpt før ferien har fått seg en liten knekk men jeg håper at de vil komme seg når de blir plantet i potter i dag. Om noen har tips til hva som gjør de fresh igjen setter jeg stor pris på råd.

Bambusen skal plantes i Elho-potter som ble kjøpt før ferien og i bakgrunnen er nysådd plen begynt å gro.

Til neste gang

De neste timene skal vi nyte til det fulle. I kveld forlater vi Dubrovnik for denne gang, og selv om jeg allerede fantaserer om når vi kan reise hit igjen er vi klar for å reise hjem igjen også. Det er liksom ekstra godt å komme hjem etter å ha vært på tur. Og spesielt når man har mange god minner med seg hjem.

Jeg håper dere har en fin dag! Hyggelig at dere er innom her på bloggen. Det setter jeg veldig stor pris på:) 

Sommer

Det nærmer seg slutten på en herlig ferieuke. I morgen kveld reiser vi hjem og fortsetter sommeren hjemme. Det ryktes at finværet er kommet der også. Hurra! Vi snakker om når vi skal ha den offesielle åpningen av det bittelille badebassenget vi har i hagen. Bading der blir i en helt annen skala enn her men jeg tror det blir vel så hyggelig:)

Med barn på ferie

Etter å ha vært her noen dager kan vi konstatere at Dubrovnik ikke er tilrettelagt for barn. Vi ble rett og slett ganske overrasket da et annet par med barn kunne fortelle at vårt (veldig lite barnevennlige) hotell er det mest barnevennlige hotellet i området. Det er nesten ikke lekeplasser i byen og den vi fant var full av hundeskit, det er trapper ned til hver eneste strand (upraktisk med barnevogn) og det er ikke mulig å oppdrive en eneste badebleie.  

Men selv om det ikke er spesielt tilrettelagt går det helt fint å reise med barn her, man må bare være litt oppfinnsom. Når vår lille har blitt lei av å bade har vi i mangel på lekeplass tatt turen ned til en kai hvor det er satt ut to mål. En ball og et mål så er han aktivisert en god stund.

Historiske Dubrovnik

Titter innom og ønsker god morgen! Vi har en morgenfugl med oss på turen så vi har vært oppe i mange timer allerede.

Vi er ikke den familien som klarer å sitte stille på stranda hele dagen så hver dag har vi en tur inn til gamlebyn. De gamle gateløpene og de koselige smugene gjør at atmosfæren her er veldig fin. Og du føler virkelig at du beveger deg i gammel historie. Dubrovniks historie begynte allerede på 600 tallet. Da den romerske byen Epidaurum ble angrep flyttet innbyggerne til det sikreste stedet de kunne finne. Etterhvert ble det satt opp bymurer for å beskytte mot angrep. Fra 1100-tallet var Dubrovnik å regne som et viktig handelssentrum. På 1600-tallet ble byen ødelagt av et jordskjelv men ble siden bygd opp igjen. I 1990-årene ble byen hart skadet i den jugoslaviske krigen. Formålet var å ødelegge turistmålet til det som skulle bli det selvstendige Kroatia. Etter krigen ble byen restaurert og i dag er den i god stand og er på Unescos liste over verdens kulturarv.

kilde Vagabond.no

Wining and dining

Jeg vært så heldig å få meg en middagslur etter en lang dag i solen. Det ble rett og slett slik at solreven tok både meg og småen i dag (et utrykk mamma alltid brukte da jeg var liten og som jeg aldri helt skjønte annet enn at jeg alltid var sliten når det skjedde). Vi er rett og slett ikke vant til så mye sol på en gang.

Vi har fått oss en fin liten rutine her nede. Vår lille styrer løpet hele dagen men når klokken begynner å bli to-tre er han så sliten at han sovner i vognen (han er egentlig så stor at han har sluttet med dagsoving men her i varmen trenger han en liten timeout) så da nytter vi sjansen til middag, vin og dessert i gamlebyn. Så vi har rett og slett snudd litt om på døgnet. Før vi fikk barn gikk vi for wining and dining når solen var gått ned, nå tar vi det midt på dagen, eller rett og slett når sjansen er der:)