Tokimeku

Det er rydding og orden som er pri en hjemme for tiden. Jeg skjønner ikke hvordan vi har klart å samle opp så mye rot og skrot på så kort tid og nå gjelder det å kaste med hard hånd. Vi har alltid små og stor oppussingsprosjekter på gang noe som er kjempegøy men som også betyr at det alltid er rot en eller annen plass. Så målet denne sommeren må være å få litt orden. Jeg ble nylig gjort oppmerksom på den japanske ryddekunsten. Ikke at det er noe spesielt eller kontroversielt med denne metoden, den er faktisk veldig logisk. Du skal legge tingene du har foran deg, løfte opp en og en ting og spørre deg seg “gir det meg glede?” Er svaret ja, skal du beholde det. Er svaret nei, skal du kaste det (eller gi det bort). Etter å ha kvittet deg med gledesløse ting skal man kunne kjenne på en frihetsfølelse. Så årets rydding blir “tokimeku” som betyr gnist av glede. Jeg hater å rydde men dette gleder jeg meg faktisk litt til.

 

Potteinspo

Det regner ute om dagen- akkurat slik en sommer i Bergen pleier være. Terrasseplanter og andre planter har jeg inne, på den måten er jeg sikker på at jeg får nyte de hver dag. Jeg duller og steller med de grønne plantene og snitter opp nyplukkede peoner fra hagen. Hagen har rett og slett flyttet inn og da gjør det ikke så mye at det regner ute. Jeg tenkte å vise dere litt potteinspo, for en potte trenger ikke nødvendigvis være av glasert keramikk, den kan like gjerne være en korg, en sinkbøtte, en krukke, eller laget av pappmasje. Hurra for kreative løsninger!:)

 

Ukens beste marmortips

Når jeg trenger litt inspirasjon tusler jeg ofte inn i nabohuset. Naboen vår er nemlig minst like opptatt av interiør som det jeg er og hun har alltid nye prosjekter. Og har vi vært bort en uke kan vi være sikker på at det har skjedd noe mens vi har vært borte. Enten har noe gammelt flyttet ut og noe nytt flyttet inn eller så har gamle ting fått nye funksjoner. Hun er en mester i å selge og kjøpe på finn og finner ofte rimelige løsninger som ser helt smashing ut! Så at hun har funnet årets marmorkupp er heller ingen overraskelse.

Det er svart, rundt og har et utrolig lett og fint utrykk og det beste av alt- du finner det hos Skeidar til 1279,-!

Jeg elsker de elegante og lette føttene som gjør at det nesten ser ut som bordflaten svever. Og der vi lenge har sett marmor i grønt og hvitt er det forfriskende å se marmor i svart utførelse! Hakket med edgy og perfekt mot det elegante designet!

 

Middelhavsstemning

Det pågår en liten plantebonanza i stuen for tiden. Det er grønt ute- det er grønt inne. I helgen ble dette fikentreet plantet i en stor italiensk urtepotte (som for øvrig er fra Bergs potter). Håpet er at den skal trives så godt oppi der at den begynner å vokse. Og kanskje, kanskje vi kan gå inn i mørketiden med et stort tre og litt middelhavsstemning.  

 

3 tips til et billig interiør

Jeg er glad i å fornye hjemmet vårt men vi har ikke en økonomi som gir rom for store utskeielser. Jeg har dermed funnet noen smutthull som gjør at dette kan gjøres på en billig måte. Heldigvis passer det stilen vår perfekt!

1. Kjøp brukt! For 500-1000 kr får du mye fint på finn! Og følger du med på gi bort på finn dukker det faktisk opp godbiter der også! Jeg er ikke så glad i billige masseproduserte møbler så jeg kjøper mye heller brukt. De gamle møblene er ofte av heltre, solid bygget og har et vakkert design. Og så er det akkurat som de har litt mer sjel i seg enn de nye møblene. Og er du ikke fornøyd med fargen eller treverket men liker formen så er det bare å finne frem malerkosten!

2. Plukk inn grener og blomster fra hagen eller skogen. Billigere blir det ikke.


3. Hvis du har lyst på en stor plante men ikke har råd (de store koster ofte fryktelig mye) har jeg et tips. Kjøp en mindre plante og flytt den over en i større potte. Gi den godt med jord og litt plantenæring i ny og ne så vil den vokse seg stor og fin! Og jeg synes det er ekstra stas å vite at det er jeg som har klart å få den til å bli slik.


Jeg håper dere nyter helgen og lørdagen! Jeg skal jobbe noen timer men deretter skal jeg plante om noen store planter som skal få lov å bli enda større!;)

Bilder fra Alvhem Mäkleri

Terapi på jobben

Det er travle dager for tiden med mye som skal gjøres både på jobben og på privaten, men jeg er så heldig å ha et lite avbrekk midt i uken fra min “vanlige” jobb. Og å dra fra kontoret og inn i blomsterbutikken hver onsdag er rett og slett litt terapi. Misforstå meg rett, det er knallhard jobbing! Jeg går, står, løfter og bærer i 8 timer og når dagen er slutt har jeg knapt sittet nedpå. Jeg har faktisk opplevd flere ganger å våkne opp torsdagen med gangsperr i lårene! Så denne dagen kan neste gå under kategorien trening;) Men det å rusle rundt i lukter av syrin, roser og eucalyptus er bare deilig! Jeg oppdager nye sorter hver uke, for etter hvert som sesongen endrer seg endrer også utvalget i butikken seg. Og hjemmet vårt har utviklet seg i takt med tiden min i butikken, fra 3-4 planter før jul til en liten jungel nå i sommermånedene. 

I løpet av dette halvåret har jeg bare blitt enda mer glad i planter og blomster og det er gjerne ikke så rart når du en gang i uken får pusle på med ting som å lage vakre buketter og fine sommerkranser:)  


 

Apivita

Det er ikke ofte jeg bytter ut skjønnhetsprodukter. Jeg bruker de gode gamle til det kjedsommelige. Altså- hvorfor bytte ut noe som funker? Men da vi bodde i luksusleilighet i Santorini for et par uker siden og disse stod på dusjkanten ble jeg først fryktelig begeistret for designet og deretter fryktelig begeistret for innholdet. Body tonicen kjennes ut som silke og lukten er det mildeste og mest behagelige jeg har kjent på lenge. At de er fine å ha stående fremme er heller ikke feil! Et lite søk på nettet og jeg oppdaget at dette merket er å få tak i her hjemme også. Et lite tips der altså om du er klar for å løsrive deg fra dine gamle favoritter.

 

10 tips til en industriell stil

Av og til kjenner jeg at jeg går meg litt vill i min egen interiørstil. Det er så mange stiler jeg liker, så mange elementer jeg ser verdien i og så er det ikke alltid så lett å sette det sammen på riktig måte. Noe av det jeg liker best med instagram er muligheten til å sniktitte på andre sine stiler. Ikke nødvendigvis en som er lik min egen, kanskje heller en som er ulik, da er det tross alt mest inspirasjon å hente! En av kontoene jeg liker godt er Huisje met Spulletjes, med hovedvekt på det industriell og med innslag av grønne planter og marokkanske elementer.

Det rustne gym-skapet er bare helt nydelig og ekstra vakkert er det mot de grønne plantene. Og selv om denne personen mikser og trikser med stiler holdes den helhetlig ved å bruke de samme gjennomgående fargetonene.

Jeg elsker denne terrassen som er hakket med bohemsk enn interiøret. Som skapt for late sommerdager! Noe man ofte ikke tenker over er hva som rammer inn og gjør stemningen lun og fin. Det er litt som fargen på en vegg, den bare er der uten at man tenker over den. Hvis du ser etter så er det faktisk de florlette hvite gardinene som rammer inn “rommet”. Uten de hadde stemningen vært en helt annen. Det er bare så lett å overse det med alle de fine detaljene som finnes her.

Akkurat nå er jeg litt småhekta på gammel keramikk og jeg har faktisk vært så heldig å få tak i en lignende vase som den som står på skapet her, men min er med hank og er blitt delvis svart etter å ha blitt brukt til matlaging i gode gamle dager! At den er godt brukt gjør den faktisk enda penere, for kontrasten mot de strammere elementene rundt blir så fin.  

Hvis du liker denne stilen men ikke helt vet hvordan du skal oppnå den har jeg 10 tips. For ettersom den inneholder en del gamle elementer er det ikke bare å gå i butikken og kjøpe tingene. Og det er kanskje noe av det som gjør det ekstra morsomt! Det du får tak i har ikke andre!

  1. Gjør et søk på finn. Noen er helt bevist på hva de har og selger fine ting. De koster gjerne litt men da får du fine ting også. Er du litt kreativ leter du gjennom antikvitetssidene og gi bort på finn. Prøv å se kvaliteter der andre ikke ser det! Er det slitt og rustene og det kanskje helt perfekt!
  2. Lauritz selger spesielt mye pene møbler. Hva med å kjøpe en skinnsofa eller stol herfra? Husk å regne med toll og frakt.
  3. Det finnes en rekke vintage møbelbutikker i Norge. Sjekk blant annet ut Utopia Retro modern og Futura Oslo
  4. Gå på loppemarkeder! Og ikke følg strømmen ved å kjøpe det andre kjøper, finn dine egne ting- som en gammel kjøttkvern, en slitt trekrakk eller en gammel arbeidslampe. Prøv å se for deg hvordan det kan bli hos deg.
  5. Gå på antikvitetsbutikker. Her er ofte tingene håndplukkede. Du må regne med at de koster mer enn på loppemarkedene men så er de gjerne helt perfekte også!
  6. Kjøp grønne planter og bruk utradisjonelle potter- som en korg, en gammel bøtte eller urne.
  7. Noen av kjedebutikkene har en del av denne stilen, som Kremmerhuset. Det går an å supplere med ting herfra men for å få din helt unike stil bør du tilføre noen “ekte” rustikke elementer.
  8. Holde deg til en dempet fargetone som svart, hvitt, beige, brunt, men du kan godt mikse inn andre farger som dempet grønt og burgunder.
  9. Miks materialer som skinn, ull, tre, metaller og keramikk.
  10. Lek deg! Og kjøp ting som gjør deg glad:)

 

Teak i ny setting

Noe av det som gjør gamle nye møbler helt nye igjen er å sette de inn i moderne hjem og i nye settinger. Men hva med å tillegg gi de en liten upgrade? Teakmøblene må ikke nødvendigvis stå i stua og fylles med servise, hvorfor ikke bruke de som baderomsmøbel med en stram porselensvask? Det varme treverket mot det hvite gjør det både fresht og lunt på en og samme tid. Jeg elsker slike kreative løsninger og skulle nesten ønske at jeg hadde et bad til som skulle pusses opp!:)


Bilder fra pinterest
 

Gått helt bananas

En av de viktigste accessoriene i interiøret synes jeg er grønne planter. Det er akkurat som om de grønne plantene myker opp og binder sammen det som er rundt og det blir hjemmekoselig med en gang. Jeg er kanskje mest av alt glad i de store plantene som gjør mye ut av seg og det var liksom ikke noen tvil om at jeg måtte ha dette banantreet da jeg oppdaget det tidligere i uken.

Jeg synes det er helt perfekt slik det er nå med sine store fine blader, men jeg kjenner at jeg kribler litt etter å plante det over i en større potte og se hvor stort det faktisk kan bli! På det høyeste er det nesten 5 meter under taket hos oss så rommet tåler fint et tre på 2-3 meter. Så hva sier dere? Skal jeg beholde det som det eller skal jeg la dette herlige banantreet vokse seg vilt og stort?:)