House T

Vi er stadig på jakt etter detaljer til hytten vår som gjør det lille ekstra. Detaljene som man kanskje ikke tenker over men som er med på å løfte helhetsinntrykket. Dette huset har mange av detaljene som jeg er på jakt etter. De gode materialene, det sømløse utrykket, de skreddersydde løsningene. Jeg lar meg inspirere.

Glass fra gulv til tak

Spesiallaget seng (mannen har allerede fått beskjed om at dette er på ønskelisten)

Transparente løsninger

Riktig belysning og hyggelige uteplasser hvor man kan drikke rødvin på kveldene

Skap fra gulv til tak

Enkelt, rent og delikat

Vakkert treverk mot grov betong og et så godt håndverk at lister er overflødig.


Om du vil mer av dette delikate huset kan du gjøre det her.

Kilde Archdaily
 

Dype blåtoner

Dype, matte blå vegger i ulike nyanser med litt svart eller grønt i seg er en av fargetrendene som jeg er spesielt glad i om dagen. Jeg går tradisjonelt for hvite vegger og hadde nok aldri turd å male den store stuen vår i en slik farge men kanskje et annet rom, som et soverom, kjellerstue eller et lite bad? Og når interessen (og lysten) til å gjøre noe i huset igjen skal jeg vurdere det. Akkurat nå nyter jeg deilig inspirasjon hos andre som har fått det til. Og at det ser sofistikert og eksklusivt ut, det er det ingen tvil om…

EPSON MFP image


Bilder fra pinterest
 

 

Pause

Det er en liten pause i prosjekter i huset for tiden og det er godt. Det er ingen malingsspann som venter når jeg kommer hjem fra jobb og det er lite rot rundt i huset (om du ser bort fra det daglige rotet) og når kvelden kommer da strikker jeg eller så planlegger vi hytte. Og akkurat nå kjenner jeg at det er godt å bare planlegge og ikke gjøre noe og heller nyte de rolige høstkveldene.

 

 

Sun mirror på budsjett

Om du vil pimpe opp interiøret denne høsten med gulldetaljer er dette ukens tips. Speil er hot-hot-hot akkurat nå og er et godt alternativ til bilder. Hva med å sette sammen flere speil i ulike fasonger, eller kombinere de med bilder du allerede har på veggen? Superfint til høstens it farger i blått, grønt, burgunder, rust og rosa! Og det beste av alt: prisen, dette får du nemlig til 129,- hos Indiska!

 

Design på budsjett

Noe av det beste fra Ikea dette året er denne hyllen. Med det stramme designet i glass og metall kunne den lett gått for for å være et eksklusivt designmøbel. Den finnes i ulike høyder og størrelser og har et ubegrenset bruksområde. Jeg har fylt den med pynt i hvitt, brunt og natur men jeg tror den hadde vært like fin  med grønne planter eller pene magasiner. Eller hva med å ha den på lekerommet full av leker? Dekorativt og praktisk.

 

Strikk din egen flettegenser

Til alle strikkeglade der ute så er denne boken et must denne høsten. Jeg har allerede sikret meg den og jeg gleder meg til å ta fatt på denne fine flettegenseren. Dette blir høstens strikkeprosjekt for min del. Boken er skrevet av Ellen Wessel og inneholder en rekke fine plagg og jeg kjenner at jeg er ekstra glad i de store chunkye plaggene med fletter. Det er noe hyggelig med å bruke høstkveldene på å strikke noe eget, og så er det verdens beste følelse når du kan ta den på etterpå og vite at dette- det har du laget.


Jeg får ikke noe mindre lyst på den etter å ha sett den på fine Camilla Phil…

Kilde Haugenbok.no og CamillaPihl.no

De unike bruktfunnene

Vi har virkelig nytt disse varme dagene denne helgen. Det er så fint med disse dagene på høsten som plutselig blir til sommer igjen. Når man må kaste av seg sokkene, grave frem sommerklærne og finne frem badelekene igjen. Vi har badet, gått tur og spist lunsjen vår ute og det eneste som har minnet om høst  er loppemarkedene. Jeg koser meg sånn med å lete gjennom gamle lopper så på søndag snek jeg meg unna en liten time for å lete etter skatter. Å kunne dra hjem fra loppemarkedene med bilen full av godbiter- det er bare verdens beste følelse! Og klarer du se potensiale i noe som ser litt lurvete og slitt ut så kan du fort få med deg de beste funnene. Denne stolen, og to andre som var helt lik, fant søsteren min på loppemarked for 6-7 år siden og ettersom hun bare hadde plass til to, fikk jeg den tredje (heldige meg!). Den gangen var stolen i slitt oransje kordfløyel men etter en kveld med symaskinen ble den god som ny!  


Jeg har ikke sett disse stolene noe annet sted men måten rørene former stolen gjør at de minner om Bauhaus stolene. Enkelt, funksjonelt og stilrent.

Jeg håper du har hatt en nydelig helg og tusen takk for at du tar deg tid til å titte innom her, det blir jeg så uendelig glad for:)

Happy tray

Det første av to små bord er på plass på hemsen og det første måtte bare bli dette Hay tray bordet. Det er et sånt bord som man har sett 100 ganger før men som man aldri blir lei av ( i alle fall bli ikke jeg det). Faktisk liker jeg det mer og mer for hver gang jeg ser det. Det er bare noe med det sylskarpe designet som gjør at det skaper en sånn herlig kontrast uansett hvilken setting det settes inn i. Så mens jeg vurderte andre alternativer gikk tankene alltid tilbake til dette og konklusjonen ble at dersom vi noen gang skulle finne på å ommøblere (innser at sjansene for at det skjer en eller annen gang er rimelig stor…) kan dette bordet brukes så mange andre steder i huset, feks til å ha en plante på i et hjørne, som nattbord eller som avlastningsbord for å nevne noen muligheter. På den måten er det et innkjøp som er litt mer varig og som kan følge oss lenge. Brukte ting bytter jeg gjerne ut fra tid til annen men når vi kjøper inn nye ting, og spesielt hvis det er god design, liker jeg tanken på at de er kommet for å bli.

Jeg elsker det kritthvite metallet mot det varme tregulvet! Slike kontraster fremhever liksom det beste i begge deler.

 

Ikea hack

Mitt litt sene bidrag i NIB sin konkurranse Ikea-hack (eller tilpass ditt Ikea produkt) er like enkelt som det er genialt. Og strengt tatt er det ikke min hack engang. Ved siden av den lille hulen på hemsen har vi nemlig et lite kott og ettersom mannen min laget og tilpasset dette kottet selv fantes det ikke noe A4 dør å oppdrive. Han tilpasset dermed åpningen til kottet slik at den passet perfekt til to Ikea-dører fra Bestå serien. Videre malte han dørene med matt sort maling fra Jotun, som er den samme fargen som vi har på vinduskarmene her oppe. Og spør du meg er slike skreddersydde løsninger prikken over i`en. Det viser liksom at man har lagt inn den ekstra lille innsatsen for å gjør det fint.


Hvis du vil se andre bidrag i denne konkurransen kan du gjøre det her