Julekalender for voksne

Med bare en måned til jul og 1 uke til 1 desember er det snart tid for å begynne årets julekalender, og om du mener at julekalender ikke bare er for barna så finnes det mange gode alternativ for oss voksne også! Og de er faktisk både lekre og smaksfulle!  Utvalget av julekalendere til voksne begynner å bli stort så om du vil unne deg en liten godbit samtidig som du teller ned til jul er det mye å velge mellom. Hva med en tekalender, lakriskalender eller kanskje en med Rom?! Det er ikke sikkert du får tak i alle disse på nett men jeg anbefaler å titte innom de fine interiørbutikken, delikatessebutikkene eller noen av de kule kafeene der du bor.

Tekalender 295,-


Lakriskalender 365,-


Julekalender med Rom 895,-

Sjokoladekalender 448,-

Denne kransen lager du enkelt selv

En krans er noe av det som hører julen til og i år har jeg laget en litt moderne variant med olivengrener. Og denne her lager du enkelt selv! Form en litt tykk ståltråd til ønsket sirkel (jeg hadde ikke en stor så jeg skjøtet flere sammen), deretter klipper du opp olivengrener i biter og surrer rundt med en litt tynnere ståltråd. Siden min ble stor og dermed litt tung for den tynne ståltråden, festet jeg den med en spiker både oppe og nede for å få den riktige formen. Du kan også lage denne kransen med eucalyptus, og hvis du vil være helt sikker på at du får den helt runde formen kan ståltråden byttes ut med en rokkering! Det er ikke alltid at blomsterbutikkene har fremme eucalyptus og olivengrener men om du spør så har de ofte bak på kjølen. Lykke til!:)

 

Ny vri kan gi nytt liv til dine favoritter!

I løpet av helgen har jeg rotet frem noe av julepynten fra loftet, klippet grener fra skogen og bundet krans med en god venninne og jeg kan konstatere at det så smått begynner å ligne på jul her hjemme. I alle fall i deler av stua. Jeg lar meg ofte inspirerer av bilder på pinterest og instagram og gang på gang opplever jeg at det som ser fint ut hos andre ser ikke fint ut hos oss. Jeg skjønner liksom ikke hva som blir feil, men det er vel noe med settingen det er i? Først når jeg begynner å leke med egne ideer og med det vi har her hjemme begynner det å bli gøy! Og når ting settes sammen på nye måter eller gis ny funksjon kan utrykket plutselig bli noe helt annet. Denne skålen fant jeg på loppemarked tidligere i høst. Det er nok egentlig en sukkerskål men spør du meg fungerer den vel så godt som blomsterpotte. Eller hva sier dere?:)   

 

Vinterdekor

For å unngå at førjulspynten (eller vinterdekoren om du vil) blir rotete synes jeg det er fint å holde den litt nøytral, og kanskje spesielt med tanke på at vi allerede har en del farge i hjemmet vårt på kunst, puter og møbler. Hadde vi tilført mer farge tror jeg det lett kunne blitt mer stressende enn koselig. Og om du lurer på hvordan jeg tenker så er her litt inspo på veien. Hvor hyggelig er ikke denne tiden som vi er på vei inn i?

SONY DSC


Bilder fra pinterest

 

Klar for førjulstid

Denne helgen tenker jeg at noe av det som vanligvis står fremme på bord og skjenker skal pakkes bort og erstattes med litt lunere pynt. Jeg tenker litt dempet pynt i svart og hvitt og natur, og kanskje noe av det grønne skal erstattes med noe annet grønt? Som litt gran og eucalyptus? Jeg vurderer sterkt å pensjonere den stor monsteraen (bakerst i bildet). Monsteraen har de nydeligste blader og er superenkle å holde men det er bare å innse- når de vokser tar de helt overhånd, de vokser nemlig minst like mye i bredden som i høyden og det siste halvåret har den vært mer til irritasjon enn til glede. Det er faktisk ikke mulig å gå rundt bordet uten å lette på noen blader på veien! Så hva tror dere? Er det på tide å bytte ut den ville grønne?

 

Hanneli for Sandnes garn

Dette er uten tvil den morsomste strikkenyheten på mange år! Den 18 november lanserer nemlig Sandnes garn sitt nye samarbeidsprosjekt med ingen ringere enn Hanneli Mustaparta! Sammen med Sandnes garn har hun designet en rekke plagg og tilbehør, og resultatet er både trendy og sexy. Jeg kjenner at jeg klør i strikkefingrene og jeg forbanner alt garnet som har hopet seg opp hjemme, for med så mange prosjekter som må ferdigstilles så rekker jeg ikke begynne på noen av disse på lenge. At strikk er kulere enn noen gang er det ingen tvil om!  

Bilder fra Sandnes garn

DIY julegave for barn

Vi har en 4-åring som har gledet seg til jul i månedsvis og som allerede i august var klar for å begynne å lage årets julegaver. Han koste seg nemlig sånn med å lage gaver at han hadde en produksjon ut av en annen verden i fjor da vi laget enkle dekorasjoner til å henge på treet (eller en annen plass) ved å perle store kuler i kork og tre på en snor. Det ga han en enorm mestringsfølelse og i tillegg var de ganske fine å se på også! Og ikke minst var det en superhyggelig førjulsaktivitet:) Nå har jeg søkt pinterest rundt etter ideer til årets julegave og jeg tror valget faller på disse. Hvit julepynt i leire. Trendy, pene og enkle å lage for en liten gutt. Vinn-vinn!:)


Bilder fra pinterest

 

Lamper i papir

Disse helgene går så alt for fort og vi har knapt rukket å få i oss tacoen før mandagen er her igjen. Denne helgen har jeg ferdigstilt tegningene for hytta- i alle fall for denne gang (jeg regner med det blir noen endringer etter hvert) og håpet er å sette i gang en byggesøknad om ikke så lenge (hurra!).

Jeg bladde litt i bildearkivet i går og fant dette bildet som jeg lenge har tenkt å dele med dere. Designbutikken Norden og verden hadde de nydeligste lamper utstilt under interiør og boligmessen tidligere i høst. Skulpturelle lamper, formet i papir i ulike former og fasonger, vakre hver for seg men ekstra vakre sammen slik som her!

 

Allergivennlig adventstid

Selv om jeg ikke har planer om å sette i gang med å julepynte huset helt ennå er jeg klar for å tilføre litt stemning i form av blomster og planter. Sønnen vår har en rekke allergier, deriblant pollen, og selv om han ikke har fått påvist at han er allergisk mot blomster tenker jeg det kan være lurt å være på den sikre siden. Det er nemlig ikke uvanlig å ha kryssallergier når du har pollenallergi. Jeg har derfor googlet meg frem til nei-blomster og ja-blomster, og dette tenker jeg kan være relevant for mange. For selv om ikke noen i din nærmeste familie har allergi så skal du ikke se bort fra at noen av de som stikker innom på julebesøk vil reagere. Så hvorfor ikke bare droppe verstingene og gå for de safe så slipper du nysende gjester? 

Disse bør du droppe:

Dropp sviblene

En av verstingene er julestjernen og spør du meg er ikke det så farlig, selv om det er en av de tradisjonelle juleblomstene så klarer jeg meg fint uten. Noen som er finere, men som ikke er så heldig for allergikerne er løkplanter som svibler, tulipaner og liljer. I tillegg bør du holde deg unna juleglede. Enn så vakre sviblene er, så er det ikke verdt å ha de i hus om de kan gjøre folk syke.

Disse er safe:

Julerose er en av de sikre

Min absolutte favoritt i julen er julerosen og denne er en av de safe sortene! Hurra! Denne skal få pynte bordet hjemme hos oss i adventstiden. I tillegg er  julekaktus, ildtopp og azalea allergivennlig. De tre siste er ikke og har aldri vært favoritter hos meg, men det dreier seg mer om smak og behag. Når jeg skal pynte til jul foretrekker jeg nemlig å pynte med kvister, kongler og grønne planter, og sammen med et par juleroser tenker jeg at jeg har det som trengs.  

Så hvorfor ikke bytte ut blomster med juletrær som lerk, stuegran, gran og einer? Bare husk på at dersom du finner noen av disse ute (og ikke hos blomsterbutikken) så bør du ikke ta de direkte inn men spyle de og la de stå i boden eller garasjen for å tørke noen dager. Dette for å bli kvitt pollen og muggsopp.

Stuegran

De som er fryktelig allergisk kan reagere på noen av grantypene også og da kan det safeste være å gå for plasttrær. Det finnes en rekke fine juletrær i plast og så kan jeg tipse om at illums har noen små som ligner på lerk som er utrolig dekorative!

Lerk

Jeg håper du fikk noen god tips og så ønsker jeg en allergivennlig jul!:)

5 fine farsdagsgaver til under 200 kr

Farsdagen er like om hjørnet og jeg har samlet noen gode gaveønsker for den stilbevisste pappaen. Jeg er litt opptatt av at denne gaven ikke skal koste all verden og grunnen til det er at jeg synes både store og små barn skal ha råd til å kjøpe det. Og så synes jeg det er et riktig signal å gi til de alle minste, det er tanken som teller og da trenger det ikke koste så mye.

Her er 5 gavetips til under 200 kroner:

Ryggsekk fra Adidas/ Beanie fra Weekday / kopp fra Arne Jacobsen/ Caps i fløyel fra Weekday /Eva Solo drikkeflaske

Ettersom det bare er tre dager til farsdag er det for sent å bestille på nett men alt kan kjøpes i butikkene, og har du ikke en Weekdaybutikk i nærheten har Zara og HM gode alternativer til luer og capser.