Godt nytt år

Det er bare timer igjen av året og huset lukter av deilig pinnekjøtt. Jeg har gått rundt i stilongsen de siste dagene i skikkelig ferieånd og selv om vi ikke fikk hvit jul fikk vi jammen en hvit romjul. Småen har øvd seg på å gå på ski hver eneste dag og selv om det blir litt knall og fall er han kjapt på beina og klar for å prøve igjen og minstemann han har fått prøve akebrett for første gang. Og på kveldsturen i går, der snøen var eneste lyskilde, der dukket det jammen opp to hjort for å holde meg med selskap. Mer stemningsfullt blir det ikke. I morgen er det tilbake til hverdagen men før den tid skal finstasen på og vi skal ønske det nye året velkommen.

Jeg vil bare takke alle fine lesere, både nye og gamle, for at dere besøker meg her inne. Jeg setter uendelig stor pris på dere, bloggen er rett og slett ingenting uten dere! Jeg håper dere får en fantastisk feiring i kveld så ses vi i det nye året! Godt nytt år!

Vinter

Det norske landskapet tar pusten fra meg både titt og ofte. Hvor heldige er vi ikke som er omgitt av denne fantastiske naturen? Blikkstille vann og snødekte topper har møtt meg på hyttetomten de siste dagene. Det har vært bitende kaldt til tider og med korte dager har mannen min avsluttet dagene under stjernehimmelen…
 
 
 

 

 

Dagens inspo

Vi er i feriemodus om dagen. Det går stort sett i sjokolade, smultringer og mektige desserter og vi nyter hver eneste bit uten å tenke på en eneste kalori. Med julepyntet hus, unger som er kledd ut som smånisser og et snødekt vinterlandskap er det blitt skikkelig julestemning. Men selv om det er feriestemning ligger vi ikke på latsiden og mannen har trosset snøen og støpt noen ringmurer til hytta også i dag. Jeg tenker jeg må ut på tomten i morgen og inspisere litt, om ikke så mye på arbeidet som er gjort så kanskje litt på hvordan tomten ser ut i romjula. Vi drømmer nemlig om å ha første julefeiring på hytta jula om to år og bare tanken på det får det til å krible i magen:) Så selv om det er hyggelig med julepynt lar jeg meg inspirere av stilrene og tidløse løsninger. Her er dagens inspo fra pinterest.

Jeg håper dere har en fin romjul!

Juleforberedelser

God lille julaften! Begynner dere å bli klare for feiring? Her var der nærmest julaften stemning allerede i dag. Juletreet ble pyntet i går kveld og vi startet dagen med et glitrende tre og en superspent 5-åring. I fjor startet vi en ny tradisjon med å feire julen alene, bare oss to og de små, og det å kjenne på kosen uten alt styret med å komme seg ut av huset- det er deilig det! Nå skal vi bare gjøre de siste innkjøpene av god mat vi kan kose oss med så er vi klare for jul. Takk for at du titter innom og god jul!:)

 

Gavetips til deg selv

Hvis du skal unne deg en liten ting til deg selv nå før jul, hvorfor ikke la det bli et deksel til fyrstikkesken? Med et hus som ikke blir varmt nok med varmepumpe på kalde dager er fyrstikkesken aldri langt unna peisen her i hus. De er rasende gode de god gamle Nittedal fyrstikkene men ikke fullt så pene å se på, så etter å ha gjemt unna esken daglig hver eneste vinter i flere år har jeg nå gått til innkjøp av dette fine dekselet fra By lassen. Om krom ikke er din farge så finnes den i gull, svart og hvitt også. Dagens lille egotips:)

Myke karameller

Lyst på noe godt i jula men ikke fullt så glad i tørre julekaker? Disse karamellene får bein å gå på! Fulle av kremfløte og sukker er det bare å glemme alt som heter diett for en liten stund. Men er det ikke det vi har januar til?:) Pass på å avslutte kokingen på nøyaktig 117 grader så får du de nydeligste myke karameller. Jeg synes de blir ekstra gode med litt Maldonsalt i men det smak og behag.

  • 250 gram sukker
  • 150 gram sirup
  • 250 gram kremfløte
  • 75 gram smør
  • frøene fra 1 vaniljestang
  • maldonsalt

Ha alle ingrediensene i en vid gryte. Kok opp på middels varme og la det putre i 40-50 minutter. Når temperaturen når 117 grader rører du godt rundt og heller blandingen over i en bakepapirkledd form (ca 20*20 cm). Bruk et sukkertermometer så er du sikker på at du når riktig temperatur. Når blandingen er tilstrekkelig avkjølt, skjærer du den opp i biter. Og så er det bare å nyte!

Oppskriften er hentet fra Trines matblogg (med små justeringer).

Klar for jul

Det er jul her i huset. I hver krik og hver krok er det små spor som vitner om at den store dagen snart er her, og med det mener jeg ikke nødvendigvis et skinnende, nyvasket og nypyntet hus. Det er julepapir, julegaver, julekort og tegninger av små nisser og juletrær. Det er tomme esker fra årets julekalender, litt julepynt her, litt julepynt der, hengt opp av en liten barnehånd. Det er skjeve men gode pepperkaker, det er julemusikk og ønskelister til julenissen. Juletreet er hogget og gavene er i boks og før vi går all in med julepynten lar jeg meg inspirere av fjorårets julepynt. Det var koselig her da også. Jeg håper dere har fredelige dager nå før jul. Takk for at du titter innom!

Kalender og minner

I samarbeid med smartphoto

Hvert år lager min søster de fineste kalendere med bilder fra året som har gått. I tillegg til å henge den på egen vegg er den et fast tilskudd under juletreet til stolte besteforeldre, og hver gang jeg ser den hjemme hos mamma tenker jeg at dette er noe jeg burde gjøre selv. Det er så hyggelig å se hva de små har opplevd i løpet av året som har gått! Påsketur i gnistrende vintervær eller leting etter krabber i fjæra på deilige sommerdager. Så samtidig som fotokalenderen er en super måte å holde orden på dagene er det også en hyggelig liten minnebok for hele familien.

Hos smartphoto kan du lage den kalenderen som passer deg best. Du velger selv hvilken mal og hvor mange bilder du ønsker å bruke og om den skal starte i januar eller en annen måned i året, det velger du helt selv.

Veggkalenderen får du i ulike formater, blandt annet en smalere kjøkkenvariant som passer inn overalt. Denne tenker jeg ikke bare er fin på kjøkkenet men også på kontoret for en kjapp oversikt over kommende dager, avtaler, helligdager og ikke minst når neste ferie venter:)

I tillegg til de tradisjonelle som du henger på veggen får du kalendere i en rekke andre varianter, som kalenderbok, musematte, fødselsdagskalender, i fotoholder eller kanskje min favoritt- familiekalender! Hvor smart er det ikke med en egen kolonne til hvert familiemedlem? Vår gutt er bare 5 år men vi har allerede rukket å se konturene av travle dager med fritidsaktiviteter og lekeavtaler. En sånn kalender gjør det kanskje litt lettere å holde orden i en travel hverdag?

Om du vil se mer av smartphotos utvalg og lage din egen kalender kan du gjøre det her. Lykke til!

 

Hvordan få tven til å forsvinne i interiøret

Jeg innrømmer at tven er en stor del av livet vårt. Vi eeeelsker å se serier, sci fi- action- og superhelt filmer og når jeg er helt alene da har jeg mine guilty pleasures. Jeg kan min Kardashian for å si det sånn. Så om jeg vil det eller ei så er tven viktig i hjemmet og interiøret. Vi har hatt flere løsninger som jeg har gremmes over, der tven og store høytalere har vært midtpunktet i stua, og først nå har jeg landet på en løsning som jeg kan leve med. Jeg har nemlig fått det til å forsvinne. Eller i alle fall nesten. Det første vi gjorde var å bytte ut et enormt tv-møbel med en kul 60-talls skjenk i teak. Her har vi gjemt bort kabler, ledninger, kamerautstyr og dvder (som strengt tatt burde vært flyttet ned i boden). Det er bare å lukke dørene så er det borte. Det andre vi gjorde var å male veggen bak tven. Med en svart vegg forsvant nesten tven, høytalerne og dekoderen. Eller de blir i alle fall ikke så fremtredende lengre. Det er som natt og dag mot den hvite veggen vi hadde før. Et aldri så lite triks der altså om du er like glad i tven som meg men ikke fullt så glad i å vise den frem.

 

 

Advent

Desember er til å ta og føle på. Og det mener jeg helt bokstavlig. Han er 5 år og teller ikke bare ned 24 dager til jul, men 14 dager til julekalendere skulle begynne! De tre første nettene i desmber våknet han og lå våken og bare sitret av spenning etter å åpne julekalenderen. Litt frustrerende for to trøtte foreldre men også ganske deilig med denne barnlige gleden over julen. Det smitter jo over på oss voksne også:) Så vi klemmer inn så mye julesanger, julepynt, tegnefilmer, og julestemning vi bare kan om dagen, og 5-åringen lar oss ikke ligge på latsiden. Han har et rom som skal pyntes, pepperkaker som skal bakes, kort som skal tegnes, gaver som skal lages og en nordpol i lego som skal bygges. Jeg har bygget Rudolf bare så det er sagt. Og det er kanskje det fineste med dagene før jul. Det tvinger oss ut av hverdagsrutinene og inn i kvalitetstidmodus og det er jo så hyggelig!

Adventspynten blir mer og mer diskret for hvert år og jeg kjenner at det å ha en dempet vinterpynt gir en større ro. Hvite stjerner, snøfnugg og grønne planter gir en akkurat passe dose førjulsstemning. Det må jo ikke være lilla og julerødt for å gi god steming, eller hva?