5 barnestoler som passer inn i interiøret

Med små barn fylles huset med ting som ikke helt passer inn i interiøret. Lekegrinder, vugger, vippestoler, babygymer og leker tar helt over, men for at det ikke skal gå helt på bekostning av interiøret så finnes det noen pene produkter der ute. Alt trenger ikke være i plastik og fullstendig julgelbonanza. Her er 5 barnestoler som vil ta seg godt ut i de fleste hjem:

7ern av Arne Jacobsen:

Acapulco stol:

Verner panton:

 

Ferm living:

Oliver furniture:

Bilder fra pinterest og drommebarn.no

Baderomsplater

Innlegg i samarbeid med bygghjemme.no

Vi har vært fullstendig inni babyboblen den siste tiden og på et blunk var sommeren over. Ikke at det gjør noe, jeg elsker høsten! Det er noe med å starte en ny sesong og denne høsten blir mer spennende enn på lenge!

Hytteplanene har lenge vært en drøm men med byggingen på nyåret betyr det at vi for alvor må tenke gjennom løsningene. Og selv om vi har landet mye, er det mange detaljer som gjenstår. Noe av det morsomste med å tegne sin egen hytte er at vi kan designe akkurat de løsningene vi vil, og badet er et av de rommene jeg gleder meg mest til! Vi har nemlig planer om å ha et stort vindu der slik at vi kan nyte den vakre utsikten også når vi pusser tenna. Det er ferielykke!:)

Planen er å få til et delikat og eksklusivt bad uten at det blir for kostbart. For å fremheve naturen utenfor ønsker jeg et sømløst utrykk på badet. Jeg tenker matte grå vegger, grå fliser og grå innredning i samme nyanse og så kan enkelte av detaljene gå i svart for å bryte opp. Som svarte lamper og blandebatteri. Ved å bruke samme nyanse på ulike teksturer og materialer tror jeg badet vil fremstå dempet og eksklusivt.

Vi har vært innom flere ideer for badet og det jeg tror vi lander på er å flislegge gulv og dusjsone og ha slette vegger, for eksempel ved bruk av baderomsplater.  Platene fra Fibo hos bygghjemme er et godt alternativ og gir et tett resultat uten skjøter og stygge overganger. De er godkjent i henhold til våtromsnorm og er enkle og billige å montere. I tillegg finnes de i over 600 størrelser, farger og mønstre slik at det er mulig å finne den looken vi er ute etter. Ettersom de kan monteres direkte på stenderverk sparer vi også arbeid med gips, membran og flislegging. Det blir mer enn nok arbeid med hytten så om vi kan spare tid og penger er det ingenting som er bedre enn det!

Baderomsplater og paneler er på full fart inn i det norske markedet og ettersom det hele tiden kommer inn nye produkter kjører bygghjemme ofte kampanjer og tilbud for å gjøre plass til nyhetene. Om du vil lese mer om utvalget og fordelene med baderomspaneler kan du ta en titt på bygghjemme.no.

 

Bilder fra Fibo.no 

Nordisk hyllesystem

Om du har sett deg litt lei på de klassiske Stringhyllene så har Ikea nå kommet med en ny variant. I slitesterk bambus er den nye hylleserien Svalnäs både bærekraftig og stilren. De mange kombinasjonene og det det nordiske utrykket gjør at den egner seg like godt i stua, som på soverommet og kontoret. Dette liker jeg!

Smart oppbevaring av leker

Dere som har barn vet akkurat hva jeg snakker om, dere som ikke har barn men har planer om å få det, vil skjønne det etterhvert. I starten er det bare noen få leker her og der som du kan rydde bort om kvelden, etter et par år er de overalt! Jeg føler huset vårt har gjennomgått en endring etter hver bursdag. For ikke å snakke om julen! Det som har overrasket meg er at markedet ikke har utviklet flere pene oppbevaringsløsninger til lekene. For vi kan vel være enig i at plastkassene fra Ikea som er ment til leker ikke er spesielt pene. Og de små kassene fra Lego er bare til å le av. De rommer tre bamser og en bil. For å få noenlunde orden måtte du hatt minst ti stykker! Så etter en del prøving og feiling og litt inspirasjon som jeg har plukket opp underveis tenkte jeg det var greit å dele litt erfaring. Slik kan du nemlig oppbevare lekene på en pen måte; på barnerommet, på lekerommet, men også i stua:

Disse skittentøyskurvene fra House doctor er store, billige og praktiske! Og så ser de bra ut også! Ha de på gulvet eller heng de opp på veggen som her.

Store kasser er en fin måte å oppbevare leker på. Lignenede kan du få tak i blandt annet på Lagerhaus og House doctor. Sett hjul på de eller plasser de i bokhyllen som vi har gjort (se her).

Kurver er en enkel og dekorative måte å oppbevare leker på. Og her sier jeg bare; jo større jo bedre! Har du en stor kurv er det gjort på 1-2-3 å slenge alle lekene oppi om kvelden uten å gjøre noen sorteringer underveis. Disse er fra House doctor, men Ikea og Home & Cottage har også fine varianter.

Jeg liker godt disse runde skapene fra Kartell. De finnes i to høyder og kan bli en fin del av interiøret. Og når tiden for leker er over har du fortsatt et fint møbel som kan brukes til alt fra nattbord, til avlastningsbord, til salongbord.

Noe som rommer mye og som er spesielt fint til spill, tegnesaker og andre hobbyting er et skap eller en skjenk. For ikke å gjøre et for stort innhugg i lommeboken er et tips å kjøpe de billig på Ikea (om de passer inn med stilen din hjemme) eller å kjøpe et brukt på finn. Vi hadde lenge en 50-talls skjenk til dette, inntil huset gjennomgikk en transformasjon etter en barnebursdag- da røk den ut:). Og når det er nevnt, vi bruker ikke en av løsningene over, vi bruker mange. Leker tar nemlig stor plass!

Bilder fra pinterest

 

Utforsk ditt eget nabolag

Jeg hadde besøk fra Fredrikstad denne uken og hun minnet meg på noe jeg ofte glemmer. Hver gang hun er her legger hun en av trilleturene forbi denne perlen av et ut hus, som faktisk ligger i mitt eget nabolag, og denne gangen ble jeg. Og sammen kjente vi på den boblende følelsen av glede som vi får av å se arkitektur som er så god og så gjennomført. Vinkler og praktiske løsninger som tyder på at arkitekten har forstått tomten, omgivelsene og klima. Estetikk som tyder på at han elsker faget sitt. Rene linjer som viser til det moderne utrykket, materialer som peker bakover i tid til omgivelsenes gamle arkitektperler. Det er så lett for å tenke at en må reise langt for å nyte vakker arkitektur at en glemmer det som ligger like om hjørnet. Jeg vet jo at Bergen er full av byggverk som har fått anerkjennelse i både inn- og utland men jeg vet ikke hvordan det er med dere, men jeg glemmer i alle fall å være turist i min egen by. Så dagens oppfordring er egentlig å ta en titt i ditt eget nabolag, kanskje den inneholder mer enn du har tenkt over?

Hvis du vil lese mer om denne boligen og arkitekt Todd Saunders, som selv bor i huset med sin familie, så har jeg skrevet et innlegg om det her.

Bilde dn.no

Modulbasert lysestake

Et morsomt samleprosjekt jeg har gående er disse Nagel lysestakene fra Stoff. Lysestaken er opprinnelig fra 60-tallet og finnes i både krom og messing. Jeg synes den er nydelig slik den er nå med tre deler men jeg tror den blir fantastisk med 6 eller 9 eller kanskje 12 deler! Det er altfor dyrt å kjøpe alle på en gang men det er veldig gøy å se den vokse frem litt etter litt:)

 

Midlertidig fargekick i interiøret

Om du er en som liker farger men ikke helt føler at det passer med din interiørstil, er blomster en fin måte å tilføre farge på. Det endrer utrykket umiddelbart og ettersom de kun varer noen dager kan du leke deg med farger uten at du gjør noen permanente endringer hjemme. Sett gjerne sammen energirike fargekomboer som rødt mot oransje, rødt mot rosa eller rosa mot oransje. Jeg lover at det vil gi deg et lite fargekick! Og så lukter det jo så godt også!  

 

Praktisk med små skåler

Små skåler er noe av det mest praktiske å ha på kjøkkenet, de tar liten plass i skap og oppvaskmaskin og kan brukes til så mye! Vi bruker våre hver dag, til kaffekapsler, sukker, syltetøy, lørdagsgodt, fredagstacoen og små grønnsaksporsjoner til småen. Små barn liker å få ting servert hver for seg, og ikke blandet, slik at de ser hva de spiser og da er slike små skåler perfekt. Pasta i en, paprika i en og kjøttboller i en. Våre er fra Lagerhaus men de fleste interiørforretninger har slike små skåler. Som her og her og her.

De kan også brukes til en rekke andre ting, som å holde orden rundt om i huset. Her samles det ofte på bittesmå ting som kindereggfigurer, fine steiner og lego og da er det greit å ha små skåler å putte de i slik at det ikke blir liggende over alt. Dagens lille interiørtis der altså:)