Hyttekonstruksjonen er på plass

En liten update fra hyttebyggingen, for her skjer det ting hver eneste dag snekkeren er på byggeplass. Hele konstruksjonen er på plass og for første gang kan vi se omfanget av det vi har planlagt og hvordan det ligger i landskapet. Jeg har vært litt spent på akkurat det, for en ting er hvordan det ser ut på papiret, en annen ting er hvordan det ser ut i virkeligheten.

Jeg har fortsatt ikke vært på tomta siden de startet så det er like spennende hver gang det tikker inn en melding med et nytt bilde. Ettersom bildene er tatt med mobil er de ikke verdens beste men jeg synes det er gøy å dele prosessen med dere, gode bildere eller ei.  For dere som kjenner plantegningene kommer bad, soverom, gang og hems på nærmeste halvdel. Stue og kjøkken vil ligge i enden som er lengst borte.

I dag fikk jeg bilde av solnedgangen fra der altanen utenfor soverommet vårt skal ligge og det ser helt magisk ut. Her kan vi nyte utsikten i nord mens solen går ned i vest. At dette skulle bli den fineste plassen å nyte kveldssolen visste vi faktisk ikke. Ikke visste vi at vi hadde solen så lenge heller! Og plutselig fikk vi nye ideer. Det er mulig altanen her må bli litt større enn vi først hadde tenkt og granskog som er blitt litt for stor, den må ned.

Vi kan planlegge så mye vi vil, og det har vi virkelig gjort også- ned til hver minste detalj, men det er noe med å stå i døråpningen og kjenne på følelsen. Hvordan er stemningen fra stua? Hvordan er det å åpne skyvedørene om morgenen og gå ut på terrassen med en brødskive i hånda? Hvordan føles det å lukke gardinene på soverommet og nyte en siste gang sjøen og de steile fjellene i det fjerne? Hvordan er luktene? Og hvor blir favorittplassen? Det stedet du kjenner at skuldrene senker seg og feriefølelsen fyller kroppen. Jeg kjenner at jeg gleder meg skikkelig til å dra opp dit og oppleve alt selv. Mannen min og jeg har jobbet så mye med dette i flere år og det er liksom blitt babyen vår dette også.  

 

Jeg håper at du nyter århundrets mai måned og at du har det fint:)

Takk for at du titter innom.

@holstedhanne

Om ikke du har fått med deg denne er dette instagramkontoen du bør legge til i dag. Hanne og Rune bor i Oslo og har bygd seg en hage i skrånende terreng som har alt. Utestue, basseng, spisested og flere loungeområder. Det er bare så gjennomført kult, med stram møblering og grønne vegger. En unik perle av en hage som i mars vant Årets uteplass 2018 av Gullfjæren Interiør awards. Hvorfor dra på ferie når dette venter utenfor døra? Sjekk ut @holstedhanne

Norsk jungel

Det ser visst ikke ut til å ta noe ende dette finværet og det blir ikke mye interiør på denne interiørbloggen. Vi har flyttet ut! Vi spiser alle måltider ute og tar bare små pauser inne når det blir for varmt. For der er nesten for varmt til tider. Ungene storkoser seg og tar løpefart fra trampolinen og ut i bassenget før de hopper opp igjen og løper rundt på gresset for å lufttørke. De har bare så vidt tid til å stoppe og ta seg en is eller rive med seg et eple i farten. Vi rusler små turer i nærområdet og nyter at sommeren er her. Plukker de største bukettene med markblomster og kjenner på hvor deilig det er å være til. På denne årstiden finnes det ikke bedre plass å bo, det er som en norsk jungel i skråningen der vi bor.

Eføyen som jeg aldri får til å trives inne storkoser seg utendørs og har funnet veien gjennom gjerdet i hagen. Så fin at han jeg deler hus med lurte på om jeg hadde hjulpet den på plass, men dette har den klart helt på egenhånd. De varme dagene har gjort at den har blitt større og grønner bare på noen dager.

Bambusen jeg hadde i elhopottene tålte ikke den harde vinteren og det var bare å innse at bambus ikke trives i potter. Nå håper jeg disse fine buksbomene vil trives bedre. En ny type som jeg ikke har sett før, med små, tette blader, som skal være enda mer hardfør enn vanlig buksbom.

I potten som gir stemningslys ved bassenget (som strengt tatt ikke er nødvendig å ha på med disse lyse kveldene) har jeg som i fjor plantet sommerblomster. En ampel som jeg i stedet for å henge opp, plukket ut av potten den kom i og plantet om. Elsker hvordan den lekent slenger seg over kanten på potten og kommer med nye blomster hver eneste dag.

Og her ser dere jungelen utenfor. Grønt så langt øyet rekker.

 

Håper du også nyter de fine dagene.

En milepæl i hyttebyggingen

Dette går inn i boken som en merkedag, for hytta er ikke lengre bare en plate. Ettersom vi har fått precutet stenderverket til hytta har noen av stenderverket kommet opp allerede, og det bare på en dag. Det går skikkelig unna! Endelig kan vi se konturene av alt vi har planlagt. Og så er det litt gøy å endelig kunne dele det med dere også. Jeg har snakket så mye om denne hytta og endelig begynner den å ta form.

Ser dere de to store åpningene på veggen mot sjøsiden? Det nærmeste er vinduet på badet og det lengst borte er vinduet på soverommet vårt. Soverommet skal faktisk ha glass og glassdør fra gulv til tak på hele veggen. Det blir deilig det! Gjennom prosessen har jeg flyttet rundt på rommene, funksjonene og vinduene og det var absolutt ikke slik det så ut for et år siden. Jeg kommer helt sikkert til å oppdage ting underveis som jeg skulle ønske vi hadde gjort annerledes men akkurat nå føles det veldig riktig. Ja, så blir det mye glass og muligens en del innsyn og vi får helt sikkert en utfordring med tanke på dosituasjonen (for det kommer en smal altan i forkant) men det løser seg nok på en eller annen måte. Det ville bare vært for dumt å stenge ute den fine utsikten med frostet glass eller mindre vinduer. Vi får vi heller ta den utfordringen når den tid kommer. 

På veggen til høyre i bildet ser dere hvor inngangsdøra og to av vinduene, et langt og smalt og et høyt og smalt, skal komme. På kortveggen i forgrunnen (som ikke er på plass ennå) vil soverommene til guttene komme. Lengst unna er veggene ikke kommet opp ennå men der skal det store allrommet med kjøkken og stue plasseres.

Det skjer nok litt av hvert i dagene og ukene fremover og jeg lover å legge ut oppdateringer fra byggeplassen etterhvert.

Ha en nydelig kveld og takk for at du titter innom!:)

Her bør du reise på Santorini

Hvert år synes jeg det er like vanskelig å finne det perfekte feriemålet. Dere vet, det som har den rette stemningen og atmosfæren. Hvor det ikke er overbefolket av andre nordmenn og hvor du får se det “ekte” landet ikke det som er konstruert rundt ferierende skandinavere på tur. Derfor tenkte jeg at jeg kunne dele mine beste reisetips for Santorini. For på Santorini kan du reise til “syden” eller du kan reise til det ekte Hellas. Hellas slik du ser det på postkortene, med hvite hus og blåmalte tak som klorer seg til klippene og en utsikt du bare kan drømme om.

1. Lei bil! På denne måten blir du mye mer fleksibel og du får oppleve så mye mer. Vi reiste fra flyplassen i leiebil og hadde den hele uken vi var der. Veiene er ikke så gode på Santorini men farten er lav og det føles dermed trygt å kjøre. 

2. Bo i Thira eller Oia. Det er der postkortbildene tas og det er ikke uten grunn. Det er rett og slett nydelig. I Thira er det litt flere restauranter, kafeer, butikker og liv mens det er roligere i Oia. Det er restauranter og koselig butikker i Oia også men stemningen er mye mer nedpå. Spør du meg så er dette det “ekte” Santorini. Vi leide en leilighet i en av grottene langs klippen og det er uten tvil den fineste plassen jeg noen gang har bodd. Jeg kunne bodd der i ukesvis bare med en god bok og et glass vin. Det var nærmest meditativt å bo i disse stille, vakre og rolige omgivelsene og vi ble rett og slett målløse hver gang vi åpnet døren og gikk ut på terrassen. Isblått hav på dagtid, tusenvis av stjerner på natten. 

Det er dyrere å bo i Oia enn andre steder men det er vel verdt pengene og tenker du at du må bo en plass med strand eller basseng så er ikke det nødvendig. Dropp bassenget og det blir litt billigere. Med bil kjører du på 10-15 minutter til en av de mange strendene på Santorini, noe vi gjorde hver dag etter frokost. Å pakke med seg piknikpledd og lunsj og rusle oppover de trange gatene og trappene til bilen var en opplevelse i seg selv.

Vi leide en nydelig leilighet (suites superior Atalanta) på 45m2 hos Argo suites. Når du først har satt deg i solstolen så vil du ikke dra derfra. Utsikten og stillheten er helt magisk. 

3. Solnedgang. Solnedgangen i Thira er omtalt som den vakreste i verden og er verdt å oppleve. Det finnes egne sunset restauranter hvor du kan spise middag eller nyte en drink mens du nyter synet. Men det må sies at vi ikke lot oss trollbinde slik mange andre gjorde, vi er for bortskjemte med vakre solnedganger i Norge til det. 

4. Om du er ute etter det ekte Hellas så er ikke Kamari stedet for deg. Det var bare de første dagene vi bodde i Oia før vi flyttet videre til et hotell på Kamari. Hotellet var ok og det var fint med strand og basseng tilgjengelig, men den greske stemningen var ikke der.. Dette kunne faktisk vært hvor som helst i “syden” med innkastere på restaurantene, strandkiosker og masse turister. 

5. Strendene. Strendene er veldig forskjellige rundt om på øya. På sør-østsiden (ved Kamari og Perissa) er det lange fine strender, men det er mye folk. Red Beach er en spesiell strand som er verdt å se men ettersom den er en turistattraksjon er det også mye folk der. Har du lyst på litt mer ro er strendene i nord-øst et hett tips. Utforsk øyen og de små veiene og finn din favoritt. I løpet av uken vi var der var vi sikkert på 5-6 strender som var fine på hver sin måte.

Håper du fikk noen tips om du tenker på å reise til Santorini i sommer. 

A45 hytte

Drømmer du om hytte? En fin trend er små hytter med bare det høyst nødvendige. Tett på naturen som om du er på telttur men med alle fasiliteter tilgjengelig. Dette bygget er et samarbeid mellom arkitektene Bjarke Ingles og Søren Roses studio og er designet for Klein som produserer og leverer i hele verden på bare 6 måneder. Tanken bak har vært å designe et bygg der form, funksjon og frihet er i samspill. I utformingen har det vært fokus på bærekraft og hytten er blandt annet utsyrt med solceller og er selvforsynt med vann.  Skikkelig fin er den og utrolig lekker.

Bilder fra produsenten

 

 

Solfylte dager

Dette har vært en av disse fantastiske maihelgene. De som vi lengter etter når vinteren er som mørkest og som vi drømmer om når løvet begynner å falle på trærne. Solfylte, varme dager der du har lyst å gjøre alt… og ingenting. Jeg har gjort begge deler. På en fjelltopp det ene øyeblikket, på brostein med solbriller og småsko i Bergens gater det neste. Og så har jeg brukt mye tid på terrassen med kaffekoppen, utallige is og en god bok. Kroppen er fylt opp med ny energi og jeg er klar for en ny uke. Uken når snekkeren starter arbeidet med hytta og alle planene skal bli til virkelighet. Det er julaften og bursdag på en og samme dag.  

Jeg håper du også har hatt en god helg. Takk for du titter innom♥

Moscow Mule

Frisk, enkel og veldig god. Denne drinken er min favoritt om dagen. Jeg har nettopp fått øynene opp for Moscow Mule og jeg skjønner at jeg har gått glipp av noe. Den er skikkelig god! Det fine med den er at den krever ingen ferdigheter, mål litt på slump og den blir god uansett. Ettersom den er så lett å lage er den perfekt å servere når du har gjester og skal slenge sammen noe kjapt, eller bare når du har lyst på noe godt å kose deg med:)

Moscow Mule:

En dæsj vodka, en skvis lime, en håndfull isbiter, fyll opp med ingefærøl og voila! Da er det bare å nyte.

Enkel borddekking

17-mai bordet trenger ikke nødvendigvis bestå av norske flagg og farger i rødt hvitt og blått (selv om det er veldig fint det også), men det er hyggelig å gjøre litt mer ut av det enn til hverdags. Du kommer langt med en fin serviett og noe grønt på bordet og du trenger absolutt ikke kjøpe dyre planter på butikken. Hagen, skogen og grøftekantene i full blomst om dagen og det er ingenting som sier vår mer enn nyplukkede grener og blader fra skogen.

Linserviettene er fra Kid (de er forresten på -40% akkurat nå og finnes i hvitt og grønt også) og er med på å gi et moderne og mykere utrykk til det tradisjonelle 17-mai bordet.

En enkel borddekking som strengt tatt passer like godt hele året. Har du lyst å gjøre litt mer ut av det er det fint å dekke midten av bordet med små glassvaser fulle av grønne blader, kvister og gjerne noen hvite blomster.

Håper du fikk litt inspirasjon til den store dagen. Bare en uke igjen nå:)!

Ha en strålende onsdag!