Høstsolen

Ettermiddagslyset slik du bare ser det på sensommeren, helt i grensen mellom sommer og høst, når luften kjennes litt kvassere og du veksler annenhver dag mellom ullgenser og sandaler- eller av og til begge deler på en og samme tid. Jeg kan ikke si at det gjør noe, høsten er min absolutte favorittårstid. Jeg liker alt ved den, at de fine høstplaggene fylles i butikkene, at luften blir friskere, at fargene blir skarpere, at nøttene modnes på trærne, at vi er et hakk nærmere jul og at man kan tulle seg under et pledd og se en serie (gjerne alle episodene på en kveld) med god samvittighet. Jeg liker faktisk regnet og den sure vinden også- det betyr bare enda en god grunn til å kose seg inne. Så jeg nyter disse solstrålene og ønsker høsten velkommen.  

 

Rødt og eucalyptus blått

Rødt mot blått har alltid vært en favoritt, men rødt mot eucalyptus blått er kanskje en like stor favoritt. Langt fra diskret men veldig gøy og en skikkelig energibombe! Hvorfor kjøre safe når det finnes sånne fargekomboer som dette? Farger som dette gjør bare noe med humøret.

Takk for at du titter innom, jeg håper du får en nydelig dag:)

 

Hvitt, svart og kork

Siden jeg så en korkvegg på pinterest for et års tid siden har jeg ikke klart å slippe tanken på det så nå har vi fått en selv! Jeg vurderte lenge om den skulle dekke hele veggen men fant ut at den kom mer til sin rett som stor og dominerende (1,8 m * 0,9m) på en hvit vegg. Korken er 3mm “korkfliser” som kan settes sammen slik at man får den akkurat så stor (eller liten) som man vil. Så nå har denne kjøkkenkroken fått en helt ny look som står mye bedre til det svarte kjøkkenet vårt. Med litt egeninnsats er det mye som kan gjøres med litt maling og noen billige innkjøp. Som regel er jeg litt for optimistisk med tanke på hva som kan gjøres på kort tid men denne gangen tok det faktisk ikke mer enn tre dager å male veggene og spikre opp korken. Og er det noe jeg liker enda mer enn fornying så er det kjapp fornying:)

Og hvor bedårende er ikke dette lille fikentreet? Det er nesten sånn at jeg liker det hakket bedre enn det store som vi har i stuen. Det er bare noe med disse trærne. Kule og vakre på samme tid.

 

Retrokork

Titter innom for å ønske en god lørdag. Min består av små prosjekter, rydding og vasking. Ikke den mest spennende lørdagen kanskje men belønningen kommer i ferdigstilling av prosjekter som har stått på to do listen litt for lenge. Her er en liten sniktitt på hva jeg holder på med akkurat nå:) Har du troen?

 

Hammarby allè

Hvor deilig er ikke dette? Kork, marmor og lyse flater er fortsatt en innertier hos meg. Mykt mot hardt, varmt mot kaldt. Fantastic Frank kan liksom det der med å treffe spikeren på hodet når det gjelder trender. Og trenger jeg litt påfyll av inspirasjon er det bare å titte innom for å se hva som ligger ute til salgs på nettsidene. Og når vi snakker om kork… jeg har et aldri så lite korkprosjekt på gang og jeg håper mye skal skje i løpet av kvelden. Lover å holde dere oppdatert;)

Jeg kjenner jeg får en litt sånn MÅHA følelse hver gang jeg ser disse Aim lampene. AH! De er så fine! Om ikke disse ender opp som en klassiker så skjønner ikke jeg.

Og denne taklampen fra Flos er også en lampe som jeg helt sikkert kunne funnet en plass til her hjemme. God lampedesign er bare til å bli glad av!:)

Takk for at du titter innom! Det gjør meg virkelig, virkelig glad. Jeg håper du går en strålende helg i møte:)

Vertiplants

Denne uken har jeg en liten crush på denne veggpotten fra Vertiplants og den er faktisk på vei hjem i posten akkurat nå. Planen er å henge den på nymalte, hvite kjøkkenvegger og en kruspersille står på kjøkkenbenken og venter på å bli plantet. Det er bare noe superfresht med det irrgrønne mot det svarte og hvite! Og så blir middagslagingen så mye mer motiverende når du er omgitt med friske urter! Og hvis du lurer på hva du kan lage av persille så er her en superenkel oppskrift: Lag en saus med stekt biff, miks av ulike sopper, matfløte, blåmuggost, kruspersille, salt og pepper og hell det over nykokt tagitelle. Pynt gjerne med litt persille på toppen. Det tar ikke lengre tid enn det tar å koke pastaen og det smaker helt himmelsk!:)


Bilder fra pinterest
 

Svarte rammer rundt bassenget

Endelig er gjerdet rundt hagen og bassenget malt svart! Dette har jeg ventet på siden det ble oppført for to år siden! Jeg synes bassenget og treverket fremheves mye bedre nå og overgangen til naturen rundt er blitt mye mer naturlig. Det høres kanskje rart ut men da gjerde ikke var malt så det så hardt ut mot gresset og skogen rundt. Nå som det er svart glir det mer i ett med skyggene og virker dermed mer transparent. Nok en gang er svart en vinner her hjemme:)

Vi er forresten mer i bassenget enn ute av bassenget om dagen og titt og ofte har vi besøk av badeglade naboer. Og selv om det har tatt mye tid å få i stand dette bassenget er det uten tvil den beste investeringen her på tomten. Det er akkurat som om vi er en litt mer harmonisk familie når vi flyter rundt i det varme vannet og vi glemmer liksom at vi er slitne etter en lang dag:)


 

Villa av arkitekt Johan Christensen

Stramme linjer, maskuline detaljer og god design er noe jeg alltid faller fra. Og det er fryktelig lett å falle for denne arkitektegnede boligen fra 1950-årene! Med store vindusflater og alt på et plan er det rett og slett et drømmehjem.

Det er lett å la seg inspirere av denne boligen, hvor det er et klart skille mellom natur og bygningsmasse men hvor begge deler spiller på lag med hverandre. Den naturlige tilknytningen mellom ute og inne gjør at terrasse og hage blir en del av selve boarealet.

Arbeidsplass hvor eneste dekor er et lite fikentre. Så enkelt kan det altså gjøres.

Designklassikerne Barcelonastolen av Mies van der Rohe, sofabord av Isamu Noguchi og sofa av Erik Jørgensen passer perfekt inn.


Om du ble nysgjerrig og vil lese mer om de vakre møblene og hvordan huset ble renovert kan du gjøre det på bobedre.dk
 

Badet, trinn for trinn

Det er ikke mange bilder jeg har postet av det nye badet som vi jobbet med gjennom hele vinteren, rett og slett fordi det ikke er så lett å ta gode bilder i et rom uten vinduer. Men på oppfordring legger jeg ut noen bilder likevel. Etter å ha mast så mye om dette badet innser jeg at der er dårlig gjort å ikke vise dere resultatet:)

Vi gjorde altså en minimakeover med dette badet. Flisene var i en slags marmorflis som ble brukt på 90-tallet med en bord midt på veggen. Det var denne borden midt på veggen som irriterte meg så mye at jeg til slutt valgte å male (hva var det med disse bordene som gjorde at alle måtte ha de??). Flisene ble dermed malt med våtromsmaling i fargen klassisk hvit. Og hvis du tenker på å gjøre det samme så kan det anbefales men belag deg på MYE jobb. Jeg skrubbet så mange ganger på disse flisene at jeg mistet nesten håpet (og jeg som hater å vaske!). Når jeg tenker etter så tror jeg at jeg gråt litt underveis;) Med unntak av toalettet rev vi ut alle baderomsmøblene. Toalettet var såpass lite og nett at vi valgte å beholde det og med et nytt toalettsete ble det nesten som nytt. Jeg brukte timesvis på å lete etter nytt badekar på nettet for plassen det skulle stå er veldig begrenset. Med 4m² er badet ganske så lite og det dere ser på bildene er faktisk hele badet! Deretter fikk jeg mannen min til å støpe en benkeplate i betong som vi monterte vasken på. Benkeplaten er både montert på bakveggen og med støttende ben fra Ikea. Over vasken monterte vi et stort speil fra Ikea og på kortveggen et langt speil fra House doctor. Jeg hadde hele tiden sett for meg at jeg skulle ha en pendel med pære ved siden av vasken og denne fant jeg også hos House doctor.

Halve moroa var nok detaljene og med myke, hvite vaskeduker, gode produkter, marmor og fine krukker får jeg litt spafølelse hver gang jeg bruker badet. At ikke alle planter liker seg i mørket har jeg fått erfare underveis og grønne planter er blitt en slags forbruksvare. De må rett og slett byttes ut med jevne mellomrom.


 

Endelig sommer

Vi har virkelig ikke vært bortskjemt med fine og varme dager denne sommeren men i stedet for å akseptere at slik er det, har mannen min jobbet iherdig med å skape sommer likevel. I vårt bittelille badebasseng har han installert en sirkulasjons- og varmepumpe og hver gang det har vært oppholdsvær eller over 14 grader i luften har han fylt i bassenget for å teste ut hva pumpen er god for. Og i går fikk vi endelig den temperaturen som jeg bare har drømt om, med 36 grader uti var det nesten litt varmt der solen stod og steikte samtidig! Å duppe uti der, i frisk luft og naturen like ved- det kjenner jeg at jeg kan bli et lykkeligere menneske av. Nå kan høsten bare komme for vi skal bade samme hva!:) 

Og siden vi var så opptatt med å bade, reposter jeg noen bilder av bassenget fra i fjor.