Mer lampeinspo

I drømmen om ny lampe tok jeg en tur på illums i dag og jeg fant et par nye favoritter. Eller det vil si nye variasjoner av gamle favoritter.

Jeg synes AJ bordlampen er utrolig flott, og spesielt i petroleumsblå. Alltid svak for blåtoner.  

Panthella-lampen har vi fra før som bordlampe. Jeg har jeg tenkt at det er litt kjedelig med både en bordlampe og en golvlampe, men den er uten tvil min lampefavoritt. Den er så kul og samtidig gir den veldig godt lys. Denne lampen er jeg 100% sikker på kommer til å være med oss livet ut (eller til den slutter å virke).

Den gule Muuto-lampen har jeg faktisk liggende i en hylle. Jeg klarer bare ikke å bestemme hvor den skal henge. Jeg digger det gule, men jeg er veldig redd for å henge den en plass hvor jeg synes den blir for gul. Vet ikke om jeg klarer å se på den hele kvelden (med andre ord: jeg vet ikke om den bør henge i stua…)

Bilder fra pinterest

Louse Pulsen AJ, bordlampe, 5245,-

Louis Poulsen Panthella, 5695,-

Muuto E27, 499,-

Ut med noe gammelt og inn med noe nytt.

Jeg vet ikke om dere har lagt merke til de to lounge-golvlamene vi har hatt i stuen? En fra 70-tallet og en fra Bolia. I kveld ble de uansett solgt. Vi har hatt de i mange år og nå er jeg klar for noe nytt. Det første jeg gjorde da de forsvant ut døren var å surfe på nett etter nye lamper. Jeg elsker lamper men jeg synes det er vanskelig å finne den som passer perfekt inn. Har uansett begynt med litt research.

Dere må gjerne komme med tips:) Og ikke noe i veien og dere har litt “rimeligere” tips. Jeg innser at jeg har relativt dyr lampesmak…

1. 2 stk Verner panton flower pot 3400,-

2. Arne Jaobsen vegglampe 2399,-

3. Louise Poulsen AJ golvlampe 5695,-

4. Louis Poulsen 2/1 bordlampe 4395,-

5. Arne Jaobsen, vegglampe 4145,-

 

 

 

Små forandringer

Påsken startet med at 2-åringen og jeg har blitt forkjølet. Vi blir jo alle forkjølet fra tid til annen men jeg må bare innrømme at jeg blir sur av det. Og med all elendighet i verden så burde man virkelig tåle å bli litt forkjølet av og til men jeg liker det bare ikke. Hva skal alt dette snørret være godt for?

På trass begynte jeg å flytte rundt på møbler og bilder i går. Det er noe med å ha ferie, da ser man alt som kunne vært annerledes i huset. I dag tidlig begynte vi å snakke om vinduene i stuen som burde skiftes. Og hvis vi først skal skifte vinduene så kan vi like godt ta karmene… og veggene… og så må veggene males… og gulvet skiftes… Vi drømmer litt og det blir ikke gjort med en gang, men kanskje i løpet av året:)

Bildet på veggen fant jeg på fretex for en stund siden. Akkurat nå lurer jeg på om jeg skal spraye rammen i sølv eller om det skal få være i gull. Hva synes dere?

Morgenkaffe og trash tv

God morgen! Har en rolig morgenstund mens kjæresten min bader småen. Han er vistnok en delfin. Når jeg er alene og har sjansen da ser jeg trash-tv, og det vil si The Kardashians. Min nr 1 guilty pleasure. Jeg er ikke akkurat stolt over at jeg ser på det, men jeg digger det likevel:) Så akkurat nå står tven på, jeg har funnet meg en kopp kaffe og jeg surfer litt på nettet.

Jeg var innom bloggen til Nordisk rom i går og har ikke klart å slutte å tenke på String-hyller siden. Jeg vil ha en!

Ønsker alle en fin-fin dag og god palmelørdag!

bilde fra pinterest

Vipp ferdighytte

Jeg trodde ikke mine egne øyne da jeg så dette bildet første gangen, men det er faktisk sant. Vipp har produsert en ferdighytte! Design fra ende til annen. Jeg liker spesielt godt løsningen med glass på begge sider. I denne hytten kommer du tett på naturen. Den er 55m² stor og koster 480 000 euro og den settes opp på 3-5 (!) dager. En rimelig stiv kvadratmeterpris med jeg liker konseptet:) Du kan lese mer her: www.vipp.com

Å sovne under stjernehimmelen må rett og slett være fantastisk.

Jeg er litt usikker på hva jeg synes om det svarte interiøret men jeg ser tanken bak designet. Hyttens stramme design som en kontrast til den organiske naturen og mye glass og svart innredning som gjør at den glir inn i omgivelsene.

Hello easter

I går var jeg innom Florentes på Paradis og kjøpte med meg noen påskeliljer og gåsunger og da jeg kom hjem laget jeg en påskedekorasjon til bordet. Hvert år drar vi bort i påsken, enten på hytta eller på besøk til familie, så jeg pleier ikke pynte så mye. Men litt pynt som minner om påske og vår er koselig, og nå som småen begynner å vokse til (snart 3 år) synes jeg det er viktig å markere at påsken er noe litt annet enn hverdagen.

Han forlangte straks å få to knopper i en liten bøtte og da han våknet opp i dag og så at den ene var blitt til en stor påskelilje jublet han. Nå springer han bort til påskepynten med jevne mellomrom for å sjekke om det har kommet flere blomster. Det er veldig morsomt å se på han som oppdager alt for første gang. Det minner meg også på hvor fantastisk disse tingene som vi tar for gitt er, som en blomst som spretter eller det å kjenne på en myk gåsunge. For å si som han sier: Det er veldig stilig!

Elsker hvordan vårlyset lyser opp stuen på helt nye måter:)

Snacks fra Finn

Jeg kommer ofte over fristelser på Finn. Og av en eller annen grunn så er de beste godbitene i Oslo. Med andre ord ikke så lett tilgjengelig for meg. Akkurat det kan av og til være greit for jeg innser at vi har nok spisebordstoler (hvor mange trenger man egentlig? Hvis jeg fikk bestemme- mange!:)! ). Så ikke har vi plass og ikke har vi råd men jeg kan jo tipse dere som bor i Oslo og IKKE har 13 spisebordstoler fra før:) Dette ligger ute nå:  

Vi har de hvite eames-stolene og jeg synes de er en tidløs klassiker. Men jeg må innrømme at ettersom “alle” har de frister det av og til med noe helt annet. Som disse blå! Fortsatt eames men ikke allemannseie og utrolig kule.

¨

Hadde jeg hatt dette skrivebordet fra Marcel Breuer kan jeg nesten garantere at arbeidslysten hadde økt 10 hakk:)

En gang… en gang skal jeg eie en sånn:) Disse er bare kule. Lougestol eames.

Vårnyheter

Vårklærene er kommet. Hurra! Det er alltid ekstra gøy å kjøpe klær om våren. Vinterklærne kan pakkes bort og noen nye freshe plagg kan få plass i skapet. Dette er noen av mine favoritter akkurat nå. De skriker gjerne ikke “vår” disse klærene her, men jeg tror det er plagg jeg kunne hatt i skapet lenge uten å bli lei og det synes jeg er viktig når jeg kjøper noe nytt (spesielt hvis det er litt dyrt).

 

genser/bukse/sko/klokke/jumpsuit/sneakers