Kul(e)lampe fra 70-tallet

Vi har fått ny lampe. Eller det vil si en gammel lampe fra 70-tallet. Den har noen skramme, et par bulker, det er kun den ene lampen som virker og malingen på stativet har skallet av. Jeg håper en lampebutikk kan fikse den ødelagte lampen (til en ok pris vel og merke…) og så har jeg tenkt å spraye stativet i gull. Litt arbeid, men jeg synes den er verdt det.

Gode naboer

I dette huset tilbringer vi mye tid. Naboene våre har en sønn som er like gammel som vår sønn så mens de leker drikker vi kaffe. 

Det er veldig gøy å se hvordan de har det hos seg for de har nøyaktig samme hus som oss. De har helt andre løsninger men vi liker mye av de samme tingene. Noe nytt, noe gammelt og en forkjærlighet for god design fra 60- og 70-tallet.  

Jeg kan like godt innrømme det. Da jeg kom inn og så at de hadde fått seg en Barcelona-stol ble jeg misunnelig. Stolen byttet de til seg fra et familiemedlem. Han fikk et gammelt veggur. Jeg vet hvem som vant den byttehandelen. I hyllen bak sofen er bøker plassert i de øverste hyllene og leker i de nederste. Lett tilgjengelig for småen og veldig dekorativt. Flere av lekene er fine treleker eller morsomme gadgets som de har funnet på loppemarkeder.

Gul salong fra 70-tallet. Hyllen på veggen er laget av en hylleplate og et gammelt skinnbelte.

Denne lampen har de kjøpt hos en dame som kaller seg “Embla” i Fredrikstad. Hun restaurerer og selger gamle lamper og møbler.

På kjøkkenet henger en PH-lampe. I gangen i bakgrunnen står en gammel skjenk.

Som hos oss er det god takhøyde og høyt oppe på peiskanten har de plassert tre eføyer som kan slynge seg ned i rommet under.

I denne lekebilen/kassen står alle bøkene til mistemann. Så praktisk og veldig, veldig søt:)

Teppe-inspirasjon

Gulvteppet er ikke nødvendigvis det første vi legger merke til i et rom, men det er ofte med på å avgjøre om ting “stemmer” i rommet.

Min erfaring er at det er kjempevanskelig å kjøpe teppe! Da vi skulle ha nytt i stuen for noen år siden var jeg innom alle møbelbutikkene og lånte med meg x-antall hjem. Jeg hadde en formening om at ensfarget var enklest, da jeg trodde det ville harmonere med det meste. Det var IKKE riktig. I alle fall ikke hos oss. Jeg så at fargetonen fort ble feil og hvis det var floss-teppe forandret utrykket seg gjennom dagen alt etter hvordan solen sto på.

Det endte med at jeg hentet et persisk teppe som vi hadde fra før og prøvde det under sofabordet. Tidligere trodde jeg at det var vanskelig å tilpasse ting til et teppe med så mye liv og så mange farger men faktisk er det motsatt. Om du har tilbehør med ulike farger i rommet (som puter og bilder) er det veldig mange farger som tas igjen i teppet og dersom det ikke gjør det (som neonrosa eller hva det skulle være) er det bare en fresh kontrast!

I denne delen av stuen har vi et svart/hvitt-teppe fra Ikea. Svart/hvitt-tepper synes jeg funker til det meste fordi det alltid gir en kontrast og til det som er rundt.

 

Her har jeg hentet litt teppe-inspirasjon fra Pinterest. Håper du blir inspirert:)

 

Disco fever

Når jeg har sjansen da stikker jeg på en av gjenbruksbutikkene rundt Bergen, så da jeg var på besøk hos mamma på lørdag ble småen plassert der en liten stund men jeg dro på skattejakt.

Gjenbruksbutikken i Knarvik er full av ting og enkelte ganger klarer jeg ikke finne noen fordi det er så vanskelig å få oversikt. Du må rett og slett ha litt god tid når du er der for å se potensialet i ting. På lørdag fant jeg en kopp, en lampe, en lysestake, tre kuler og en diskokule. Ja, dere hørte riktig, en diskokule. Jeg har en plan for den, og jeg tror/håper det blir kult.

Jeg vet faktisk ikke hva som er meningen med disse kulene, men jeg ble bare så glad av den freshe blåfargen at de måtte bli med hjem.

Bittesmå ting

Jeg har sagt det før: vår lille er fryktelig opptatt av “bittesmå” ting. Og det er så gjenomført at dere vil ikke tro det. Lekene skal være små, ballongene skal være små, vedkubber, blomster, tegneblyanter, tepper- alt skal være bittelite. Maten skal være oppdelt i bittsmåbiter og de skal spises av bittesmå fat, gjerne med en bitteliten gaffel. Det kan av og til være litt frustrerende for oss som foreldre for disse tingene- ja de er ikke så lette å finne igjen når de forsvinner. Men så kan jeg ikke si så mye på det heller. Mamma sier jeg var akkurat lik da jeg var på hans alder:)

Naboene våre har en liten porselenskopp og når han er på besøk skal han alltid ha den. Jeg har lenge vært på leting etter en tilsvarende og på lørdag fant jeg en på en bruktbutikk. Nå skal alt drikkes fra denne bedårende lille porselenskoppen.

Japansk kirsebærtre

Visste dere at det går an å kjøpe greiner fra Japansk kirsebærtre? Det gjorde ikke jeg, så da jeg fant disse i blomsterbutikken i går ble jeg så glad! Det er noe av det vakreste jeg vet og jeg klarer ikke slutte å se på de. Hver vår gleder jeg meg til at trærne skal blomstre og dere som bor i Bergen har sikkert sett de når dere har gått langs lille Lungårsvann eller Ladegårdsgaten. Når de blomstrer da er det vår.

Det skal sies at det er ikke mye som sier vår ute i dag, men hva gjør det når våren kan komme inn hit:)

Nye klassikere

Jeg er veldig glad i god design fra 60- og 70-tallet. De er gjennomtenkte og gode. I tillegg har jeg blitt vant med de gjennom et helt liv og jeg vet med sikkerhet at jeg liker de. Men jeg prøver å utvide horisontene mine. God design som skapes i dag vil jo også bli klassikere med tiden. Kanskje trenger man bare tid til å venne seg til de slik at man kan glede seg like mye over de nye klassikerne som de gamle?

Kan dette bli nye klassikere?

Nemo Crown Major lamp

Bordlampe fra Jonathan Adler

Lykkelig lampe

Lampe fra Diesel med Foscarini