Smart oppbevaring av leker

Dere som har barn vet akkurat hva jeg snakker om, dere som ikke har barn men har planer om å få det, vil skjønne det etterhvert. I starten er det bare noen få leker her og der som du kan rydde bort om kvelden, etter et par år er de overalt! Jeg føler huset vårt har gjennomgått en endring etter hver bursdag. For ikke å snakke om julen! Det som har overrasket meg er at markedet ikke har utviklet flere pene oppbevaringsløsninger til lekene. For vi kan vel være enig i at plastkassene fra Ikea som er ment til leker ikke er spesielt pene. Og de små kassene fra Lego er bare til å le av. De rommer tre bamser og en bil. For å få noenlunde orden måtte du hatt minst ti stykker! Så etter en del prøving og feiling og litt inspirasjon som jeg har plukket opp underveis tenkte jeg det var greit å dele litt erfaring. Slik kan du nemlig oppbevare lekene på en pen måte; på barnerommet, på lekerommet, men også i stua:

Disse skittentøyskurvene fra House doctor er store, billige og praktiske! Og så ser de bra ut også! Ha de på gulvet eller heng de opp på veggen som her.

Store kasser er en fin måte å oppbevare leker på. Lignenede kan du få tak i blandt annet på Lagerhaus og House doctor. Sett hjul på de eller plasser de i bokhyllen som vi har gjort (se her).

Kurver er en enkel og dekorative måte å oppbevare leker på. Og her sier jeg bare; jo større jo bedre! Har du en stor kurv er det gjort på 1-2-3 å slenge alle lekene oppi om kvelden uten å gjøre noen sorteringer underveis. Disse er fra House doctor, men Ikea og Home & Cottage har også fine varianter.

Jeg liker godt disse runde skapene fra Kartell. De finnes i to høyder og kan bli en fin del av interiøret. Og når tiden for leker er over har du fortsatt et fint møbel som kan brukes til alt fra nattbord, til avlastningsbord, til salongbord.

Noe som rommer mye og som er spesielt fint til spill, tegnesaker og andre hobbyting er et skap eller en skjenk. For ikke å gjøre et for stort innhugg i lommeboken er et tips å kjøpe de billig på Ikea (om de passer inn med stilen din hjemme) eller å kjøpe et brukt på finn. Vi hadde lenge en 50-talls skjenk til dette, inntil huset gjennomgikk en transformasjon etter en barnebursdag- da røk den ut:). Og når det er nevnt, vi bruker ikke en av løsningene over, vi bruker mange. Leker tar nemlig stor plass!

Bilder fra pinterest

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg