Her bør du reise på Santorini

Hvert år synes jeg det er like vanskelig å finne det perfekte feriemålet. Dere vet, det som har den rette stemningen og atmosfæren. Hvor det ikke er overbefolket av andre nordmenn og hvor du får se det “ekte” landet ikke det som er konstruert rundt ferierende skandinavere på tur. Derfor tenkte jeg at jeg kunne dele mine beste reisetips for Santorini. For på Santorini kan du reise til “syden” eller du kan reise til det ekte Hellas. Hellas slik du ser det på postkortene, med hvite hus og blåmalte tak som klorer seg til klippene og en utsikt du bare kan drømme om.

1. Lei bil! På denne måten blir du mye mer fleksibel og du får oppleve så mye mer. Vi reiste fra flyplassen i leiebil og hadde den hele uken vi var der. Veiene er ikke så gode på Santorini men farten er lav og det føles dermed trygt å kjøre. 

2. Bo i Thira eller Oia. Det er der postkortbildene tas og det er ikke uten grunn. Det er rett og slett nydelig. I Thira er det litt flere restauranter, kafeer, butikker og liv mens det er roligere i Oia. Det er restauranter og koselig butikker i Oia også men stemningen er mye mer nedpå. Spør du meg så er dette det “ekte” Santorini. Vi leide en leilighet i en av grottene langs klippen og det er uten tvil den fineste plassen jeg noen gang har bodd. Jeg kunne bodd der i ukesvis bare med en god bok og et glass vin. Det var nærmest meditativt å bo i disse stille, vakre og rolige omgivelsene og vi ble rett og slett målløse hver gang vi åpnet døren og gikk ut på terrassen. Isblått hav på dagtid, tusenvis av stjerner på natten. 

Det er dyrere å bo i Oia enn andre steder men det er vel verdt pengene og tenker du at du må bo en plass med strand eller basseng så er ikke det nødvendig. Dropp bassenget og det blir litt billigere. Med bil kjører du på 10-15 minutter til en av de mange strendene på Santorini, noe vi gjorde hver dag etter frokost. Å pakke med seg piknikpledd og lunsj og rusle oppover de trange gatene og trappene til bilen var en opplevelse i seg selv.

Vi leide en nydelig leilighet (suites superior Atalanta) på 45m2 hos Argo suites. Når du først har satt deg i solstolen så vil du ikke dra derfra. Utsikten og stillheten er helt magisk. 

3. Solnedgang. Solnedgangen i Thira er omtalt som den vakreste i verden og er verdt å oppleve. Det finnes egne sunset restauranter hvor du kan spise middag eller nyte en drink mens du nyter synet. Men det må sies at vi ikke lot oss trollbinde slik mange andre gjorde, vi er for bortskjemte med vakre solnedganger i Norge til det. 

4. Om du er ute etter det ekte Hellas så er ikke Kamari stedet for deg. Det var bare de første dagene vi bodde i Oia før vi flyttet videre til et hotell på Kamari. Hotellet var ok og det var fint med strand og basseng tilgjengelig, men den greske stemningen var ikke der.. Dette kunne faktisk vært hvor som helst i “syden” med innkastere på restaurantene, strandkiosker og masse turister. 

5. Strendene. Strendene er veldig forskjellige rundt om på øya. På sør-østsiden (ved Kamari og Perissa) er det lange fine strender, men det er mye folk. Red Beach er en spesiell strand som er verdt å se men ettersom den er en turistattraksjon er det også mye folk der. Har du lyst på litt mer ro er strendene i nord-øst et hett tips. Utforsk øyen og de små veiene og finn din favoritt. I løpet av uken vi var der var vi sikkert på 5-6 strender som var fine på hver sin måte.

Håper du fikk noen tips om du tenker på å reise til Santorini i sommer. 

4 kommentarer
  1. Takk for turen:))) Kjekt å lese og å se bilder. Jeg har vært mange ganger på øya – mest for å reise videre. I fjor sommer var jeg en uke – gå gjerne inn og les. Du finner innleggene i arkiver på ferie i utlandet (tror det er det det heter:))

  2. stavangerinmyheart: Det er så fint på Santorini. Gleder meg til å reise tilbake dit:) Skal titte innom bloggen din og lese om din reise. Alltid kjekt å plukke opp andres gode tips. Du må ha en nydelig dag!

  3. Vi bodde i Thira når vi var der. Ganske hektisk der til tider, ja, men vanvittig fint også da. Hotellet vi bodde på besto av små rom gravd inn i klippekanten. På toppen var et et basseng, som nesten ingen andre enn oss brukte. Det var jo luksus. I år skal vi tilbake til Kreta og hilse på de på utgravningen jeg jobbet på i fem år, og jeg gleder meg veldig til en liten Kretatur!

  4. Rita: å, der hørtes fint ut med eget basseng i Thira! Ser at det kunne være litt hektisk der med mye liv og trange gater. Var veldig annerledes i oia. Likte godt begge deler:) må ha vært spennende å jobbe med utgravinger på Kreta i 5 sesonger. Høres ut som en arkeologs drøm:)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg