De peneste gulvene

Hytta vår, den skal få noen skikkelig fine gulv. Planen er hvitoljede furugulv i heltre. Det blir varmt og lunt, og så er det så mykt å gå på! Hvert steg blir en påminner om at vi kan senke skuldrene, vi er på ferie. Perfekt til en hytte ment for kos og late dager. Men om vi skulle valgt fra øverste hylle da hadde vi valgt Douglas gran fra danske Dinesen. Brede, lange bord som er dyrere enn alt annet gulv, men også vakrere. De oser av eksklusivitet og kvalitet.  

Dette er fra en dansk bolig, av Emil Thorup for Kalmar- huse.  

Bilder fra Dinesen

6 kommentarer
  1. Ja, Dinesen er virkelig noe for seg selv, sikler på vinduet der hver gang vi er i København…
   Vi har furugulv i huset, og er ikke så veldig fornøyd. Det ene er jo utseendet, du vet jo hvor hekta vi er på ask, det andre er at absolutt alt lager riper og hakk. Det tåler virkelig ingenting. Disse er lakket, så man får ikke samme gode følelsen som å gå på et oljet gulv, men husk med bare oljebehandling så tåler det mindre skitt.

  2. Rita: jeg synes heltre furu kan være skikkelig fint men det at det er så sårbart for hakk er det som gjør at vi nøler i blandt. Synes det er skikkelig vanskelig å velge gulv altså. Skulle hatt råd til dinesen !;) men da hadde vi nok ikke hatt råd til hverken kjøkken eller møbler.

   Hvilke askegulv og leverandør gikk dere for i leiligheten?

  3. Vi gikk for parkett fra Boen. Veldig fornøyde med det, enkelt å legge, og tåler utrolig mye. Super kvalitet. Har lagt parkett av billigere typer hos andre, og der var det mye flisete kanter og litt skjeve bord som gjorde at de ikke gled helt sammen. Den vi kjøpte fra Boen var til og med andresortering, men endte opp med bare tre bord vi ikke kunne bruke. Men tror dessverre ikke de selger andresortering lengre. Vi kjøpte rett fra fabrikken på sørlandet.
   Er helt enig i at oljet heltre furu er supert å gå på, mine foreldre har det hjemme. Men man får altså mye hakk. Det kan enkelt slipes, da, eller man kan bare legge på en våt klut om det blir store hakk, så reiser det seg. Det blir bare et spørsmål om hvor godt man kan leve med hakk. Vi stresset veldig med det første vi fikk i parketten, men så bestemte vi oss for at det var ok, gulv skal jo brukes og leves med, og da må man tåle litt. Ser bare at det er utrolig mye hakk og riper i gulvet i huset nå, sånn i kontrast til på askeparketten.

  4. Rita: synes furugulv kan være så fine at de tåler en del hakk, men det er jo en grense der det går over til å bare se stygt ut… vi har furugulv på hemsen og i kjelleren og selv om de sikkert er 30 år synes jeg de er kjempefine. Kanskje spesielt fine fordi de er så gamle. Er blitt litt slitte og grålig. Det er ikke så mye hakk i de men det er nok fordi det er i rom som ikke brukes så mye, sånn som kjøkken og stue. Supert det tipset ditt om en våt klut! Det har jeg ikke hørt før så det må jeg ta med meg om vi går for furu. Og så tenker jeg at vi må sjekke ut den askeparketten. Det er skikkelig fine gulv det også, og litt mer slitesterkt;)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg