10 tips Scandinavian style!

Starter dagen med en liten get the look scandinavian style. Det er ikke alltid så lett å vite hvor man skal begynne og hvordan man skal få det til, og så er det lett for å tro at man må ha en tykk lommebok for å få det til- det stemmer ikke. Det er hvordan du setter sammen tingene som avgjør om det blir bra og her er noen tips til hvordan det kan gjøres.

1. Start med en hvit base. Hvite vegger, hvite tak og lister skaper den perfekte rammen for en skandinavisk look. Parkett- eller tregulv er det beste til denne looken men om du ikke har fine gulv kan du vurdere å male de hvite, grå eller svart om du er skikkelig modig.

2. Bøker enten i hardcover, pocket eller blader gir en lun følelse. Og har du ikke stabler med dette kan du ta en tur på Fretex hvor gamle interørblader selges billig eller gå på loppemarke de siste timene på søndag- da er det ofte posesalg av bøker.

3. Bilder i rammer. Her er det litt økonomien og interessen som styrer. Jeg er optatt av kunst og invisterer av og til i noe som jeg har tenkt å ha livet ut, men det finnes en rekke andre måter å gjøre dette på. A) Kjøp billige rammer på Clas Ohlson og klipp ut svart/hvitt fotografier fra blader (se her) , B) Kjøp gamle rammer på Fretex, bruktbutikker og loppemarkeder. Ofte er det fine gamle fotografier inni de fra før, eller så kan du putte inn egne fotografier, eller klippe ut fra blader. C) Kjøp trendy svart/hvitt postere (se her).

4. Lune materialer som saueskinn, lin og skinn. Helst en kombinasjon av flere materialer.

5. Grønne planter. Dette passer stilen godt og er veldig i tiden. Ha de i terakotta-potter, papir- eller gummipotter (se her og her) eller ha de i en glasspotte. Å se jorden gjennom potten gir en organisk følelse.

6. Invister i en eller to designstoler. Dette gir en eksklusiv følelse og sammen med billige bruktstoler blir det utrolig kult. Prøv å få tak i de billige stolene på Finn eller Fretex. Sjekk også ut “gis bort” på Finn. Du vil ikke tro hva folk gir bort! Rimelige designstoler kan du også finne på Finn. Den hvite Eames-stolen har vært i vinden i flere år nå, og flere begynner å bli lei den og selger den dermed rimelig på Finn. Jeg synes fortsatt den er en vakker klassiker og jeg har ikke tenkt å kvitte med med mine. Her er eksempler på salg på finn: her, her og her. Det er en del som selger kopier av møblene så sjekk at de har originalmerke under setet. Om det er en bestemt stol du er ute etter anbefaler jeg å legge inn autosøk på Finn og smøre deg med tålmodighet:)

7. Levende lys. Enkle hvite lys gir en god stemning.

8. Rotting, hamp, bambus, kork og treverk er et fint innslag. Her kan du velge hva du kjøper: kurver, treskåler, fjøler eller min favoritt: Sinnerligbordet i kork fra Ikea (her), som ikke er så ulik i stilen til benken du ser over.


9. Hold fargepaletten rolig. Hvitt, grått, svart, brunt og innslag av grønne planter, gull og sølv. Miks materialer for den perfekte looken.

10. Invester i en designlampe. Jeg mener at hvis det er noe man kan bruke penger på så er det lamper og så kan annet være rimelig, arvet eller brukt. Med en fin lampe vil alt annet rundt komme til sin rett.

Og da gjenstår det bare å ønske lykke til og en riktig fin start på helgen!:)
 

Bilder fra Avhemmakleri.se

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg