Beni Ourain

I samarbeid med Sukhi

Den klassiske nordiske stilen, den vi er kjent for i det store utland, den gjør seg best sammen med ekte tekstiler i dempede farger. Berber teppene som vi har lange tradisjoner for å bruke her hjemme er like aktuelle i dag som de var på 50 og 60-tallet. De har faktisk vært med oss så lenge at vi nærmest regner de som en del av den nordiske stilen. Det de færreste tenker over er at disse teppene faktisk er fra Marokko!

 

Beni Ourain stammen holder til høyt oppe i Atlasfjellene i nord Afrika og i dette fjellområdet lever en helt spesiell sauerase med ull av enestående kvalitet. Av denne ullen veves de nydeligste tepper med naturlige farger og unike mønstre. Mønstrene har ofte referanser til dagliglivet fra fødsel, fruktbarhet, natur og femininitet, men det de er mest kjent for er nok det rutemønstrede berber teppe.

Når hytta vår en gang blir ferdig tenker jeg at vi skal ha et slikt i stua. Et teppe som vi vil ha glede av i 10-20-30 og 40 år. For dette er et teppe for generasjoner. Selv om jeg synes det er spennende med trendene som endrer seg fra år til år ønsker jeg at hytta vår skal være tidløs. Vi skal ha late dager med bena på bordet og rødvinsglasset i hånda og vi ønsker derfor ikke å bruke tid på oppussing. Vi kommer derfor til å gå for den tradisjonelle nordiske looken med varmt treverk, glass, skinn og varme tekstiler.

Men disse teppene er ikke bare tidløs design, de siste årene har de blitt mer populær enn noen gang. Fokuset på det ekte, de gode materialene og en personlig innredning er nok litt av grunnen til at interiørmagasiner, moteblader og fashionistaer verden over har lagt sin elsk på teppene.  I tillegg gjør den gode kvaliteten, det eksklusive utrykket og de dempede fargene at de harmonerer med det meste. Det gir varme i et minimalistisk hjem, det poengterer den sofistikerte looken i et mer luksuriøst hjem og det binder sammen elementene i et fargerikt hjem. Hvor kult er det ikke med en knall gul sofa på et mykt teppe i svart og hvit? Eller harde materialer som grønn marmor og messingdetaljer mot den fine ullen? Uansett hvilken stil man har passer det inn, og ikke bare passer det inn, det fremhever møblene og gir en helt spesiell lunhet.

Om du vil lese mer om Beni Ourain teppene kan du ta en titt på Sukhi sin hjemmeside. Under er en video av hvordan de produseres fra bestilling til ferdig produkt. 

227033913

 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg