Hjemme hos arkitekten

Jeg tror mange har en formening om hvordan arkitektene har det hjemme hos seg selv, så da jeg før helgen skulle titte innom hjemmet til ikke bare en arkitekt, men to, så var det med en viss forventning. At det skulle se ut nøyaktig slik jeg så for meg ventet jeg imidlertid ikke. Uhøytidlig og intellektuelt med nøye utvalg kunst, noen designobjekter og skatter fra reiser rundt omkring i verden er det som fyller denne leiligheten. Når alt dette befinner seg i en gammel bygård hvor det er høyt under taket og vinduene fyller leiligheten med livet fra Bergen by, da er inntrykket komplett. Jeg drømmer om å bo akkurat slik som dette en gang. 

I et samfunn hvor det er blitt en dagligdags ting å style og imponere alle rundt oss gjennom sosiale medier, er det deilig å besøke et hjem med et helt annet fokus. Det er tydelig at de som bor her ikke er ute etter å imponere noen men omgir seg med ting de liker og som gir de glede. Og med øye for det vakre blir alt de tar i vakkert. Selv bøkene som ligger på bordet (og som ikke er der til pynt slik du kanskje skulle tro) ser helt perfekt ut. Og selvsagt er innholdet arkitektur og eksotiske reisemål. 

Vinduskarmene er fylt opp med figurer fra eksotiske reisemål og små skulpturer som trigger kreativiteten. 

I stuen har de ikke tv og det skjønner jeg godt. Det er mer enn nok å oppleve gjennom de store vinduene. 

Plantene er samlet sammen i et hjørne og det grønne blir dermed enda mer effektfullt enn om de står hver for seg. 

Siestastolene som ble designet av Ingmar Relling i 1965 er etter hvert blitt en designklassiker både i nasjonal og internasjonal sammenheng og den stramme, enkle formen passer perfekt inn. 

Kombinasjonen av kunst fra ulike tidsepoker og stilarter gir en utrolig fin effekt. Ulike motiver som overasker gir øyet noe å utforske i alle rom. 

Hjørneleiligheten slipper inn mye lys hele dagen og sol og dagslys er med på å skape stemning i stuen. 

Nye møbler og lamper blir enda mer interessante mot gamle antikviteter og varmt treverk. De vakre stolene er kjøpt hos Tit Bergen. 

Er det rart vi er glad i byen vår når den ser ut som dette? Frodig og vakker med bygninger som klamrer seg langs fjellsiden♥

 

Om du synes slike “hjemme-hos” innlegg er gøy så ta gjerne en titt her. Der ligger innlegg fra andre spennende hjem jeg har vært så heldig å besøke. 

3 kommentarer
  1. Helt enig – slike “ekte” hjem er så mye finere enn de som er gjennomstylet og ser ut som en utstilling på feks Illums. Mye mer personlig og spennende. Jeg er så lei av å se hjem som alle ligner på hverandre og alle har de “rette” tingene.
   Digger den kombinasjonen med det gamle spisebordet og den moderne lampen. Så kult! Og så fint nabolag de bor i – bare noen 100 meter unna meg ser det ut som..

  2. Rita: Kjenner på det selv også. Alle er blitt så opptatt av at alt skal se så rett ut hele tiden at det for meg blir helt feil. Det er slike hjem som dette som inspirerer meg mest.

   Den lampen er så kul og så ga den et så fint og dempet lys. Og det nabolaget er jo helt utrolig, for en stemning! Jeg fikk lyst å flytte til sentrum:)

  3. Ja, jeg trives godt i nabolaget. En aktiv velforening og nå et lite parselllag, og en overraskende stor andel av fastboende som har bodd her i mange, mange år. Noen i generasjoner, faktisk. Det syns jeg er veldig kjekt.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg