Tid for hage

Når våren kommer kjenner jeg at kreativiteten og lysten til å gjøre det fint rundt meg vekkes til live. Akkurat som de fleste andre nordmenn virker det som. Det har i alle fall vært liv og røre i nabolaget den siste tiden.

Hyttebyggingen har fått mye fokus den siste tiden, og selv om det er gøy så er det også morsomt å gjøre noe som gir umiddelbar glede og ikke minst resultater. Som å fylle bilen med planter og gjøre uteplassen vakker igjen. En time på hagesenteret i mai, da nyter jeg. Luktene, fargene og de uendelige mange valgene. Jeg tror nesten det ligger på min topp ti liste over hverdagsting som gjør meg lykkelig.

De siste årene har jeg konsentrert meg om inngangspartiet og terrasse men i år fikk jeg lyst å gjøre det fint nede i hagen også. En platting som strengt tatt ikke har vært i bruk og et par bed som var helt overgrodd, har fått en liten oppgradering. Her er noen bilder fra plattingen.

Disse solcelledrevne og dekorative lampene har jeg hatt lyst på et par år nå, og i år fant jeg rett sted til de. På kveldstid har jeg skimtet et svakt lys i de men det har vært for lyst ute når jeg har lagt meg til at jeg har sett hvor mye lys de egentlig gir. Enkle å håndtere er de i alle fall. Det er bare å ta ut solcellebatteriet og sette på “on” og så lader de på dagen og lyser på kvelden. Stort enklere blir det vel ikke.

Denne persillen er ganske ensom her nede da jeg har de fleste urtene på terrassen. Terrassen ligger nærme kjøkkenet så da er det lett å gå ut og plukke urter til matlagingen sommeren gjennom. Hvit pizza er noe som går igjen i sommermånene og den smaker ekstra godt med fersk oregano i.

I den store potten har jeg plantet Salix. Et tre som er veldig hardfør og som det er mulig å få til i potter. De fleste trær trives ikke i potter hvor de utsettes for frost og tørke gjennom vinteren men denne tåler en trøkk. Jeg plantet en på terrassen for et par år siden og på tross av lite jord og altfor lite stell trives og vokser den godt og ser finere ut for hvert år som går. På våren har den fine gåsunger og på sommeren får den grønne blader på hengende grener.

Disse stolene har du helt sikkert sett før men om du skulle lure på det så er de fra Ikea. En rimelig stol som ser både eksklusiv og kul ut. Umiddelbar lounge feeling.

Jeg håper du har det fint og at du også tar deg en pust i bakken av og til og gjør det som gir deg hverdagslykke. Det fortjener du!

Takk for at du titter innom.

5 kommentarer
  1. Så flott du har gjort det 🙂 Likte godt de solcelledrevne lampene. Både dekorativt og smart. Ellers så noterer jeg meg navnet på Salix. Har ahtt noen misslykkede forsøk med bambus som ikke har klart vinterene. Da er det på tide å prøve noe nytt.

   Alltid inspirerende å besøke bloggen din 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg