Ïngrid sine Fretex skatter

I et sjarmerende hus i Bergen bor landskapsarkitekt Ingrid. Det er ikke så vanskelig å se hva hun jobber med, i hver ledig krok står en plante. Ingrid kjøpte leiligheten for et år siden og hun har innredet den med Fretex-skatter, arvede skatter og noen nye skatter.

I gangen har hun brukt en hylle fra Ikea som skohylle, en morsom og ikke minst en ryddig måte å oppbevare skoene på. Krakken har hun selv trukket om, både krakken og stoffet ble kjøpt på en bruktbutikk.

Kommoden i gangen kjøpte hun på Finn da hun var student. Den er håndlaget og oppi skuffene er det små rom som er spesialtilpasset. Den har fått noen skader og var strengt tatt altfor stor å ta med på flyttelasset, men hun bare måtte. Den var for fin til å la stå igjen.

Veggen i stuen malte Ingrid mange ganger før hun fant den perfekte fargen. Fargen er fra Jotun og heter sjøgløtt. På veggen har hun rammet inn bilder som hun har klippet ut fra ulike arkitektur- og interiørblader. På den måten er det blitt en helt unik bildevegg.

Kartverket.no er de historiske kartene digitalisert og lagt ut slik at de er tilgjengelig for alle. Ingrid har printet ut kart fra Bergensområdet og rammet de inn. Et lite tips om andre ønsker tilsvarende kart.

På veggen er grønne planter hengt opp på små grønne marmor knagger.

I stuen er små stilleben plassert i en hylle som ble funnet i billigkroken på Ikea. Selvportrettet på veggen har Ingrid malt selv. Med begrenset plass er det genialt å gjøre bruksting til dekor- som symaskinen i nederste hylle!

Kobberlampen er et bruktfunn fra Ramp42. En butikk som pusser opp og selger gamle møbler. Butikken ligger i Ingrid sitt nabolag, noe som i følge Ingrid selv er farlig for lommeboken.

 

På kommoden på soverommet pynter smykker og vesker opp, og blir en del av interiøret. Vesken er fra vintage-avdelingen på MagMalou i Oslo, som eies og drives av konen til Ingrid sin fetter.


Hvem sier at pop-pommer bare er til fest?:)

Kisten fra 1800-tallet og er arvegods fra Ingrid sin bestemor. Bestemoren kjøpte den i sin tid på bruktauksjon. Kjærlighet for bruktskatter ligger tydeligvis i familien:)

Både bord og stoler er fra finn. Spisestuestolene kjøpte Ingrid fra et firma som solgte 10 stykker. Selv om det bare er plass til 4 i leiligheten kjøpte hun like godt alle sammen. De er kjekke å ha når man skal ha fest- og det er Ingrid god på:)

Håndmalte søte små kopper fra japanske Osaka, kjøpt på Designtorget i Oslo.

Sofaen og teakbordet er også fra finn. Gustav Klimt bildet på veggen kjøpte hun på Ikea da hun bodde i Australia. Hun likte det så godt at hun monterte det av rammen da hun reiste til Norge og monterte det opp igjen da hun kom hjem.

I vinduskarmen på kjøkkenet er små planter plassert i glasskrukker med vann. Glasskrukkene er fra designtorget.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg