The fallingwater house

Når jeg blir stor, da skal jeg ha et fossefall under huset:)

Frank Lloyd Wright designet dette bygget for Edgard Kaufmann og hans familie og det ble oppført i perioden 1936-1939. Kaufmann brukte huset som helge-hus (hytte) og har fått navnet “The fallingwater house”. Dette er Wright sitt mest kjente bygg og arkitekturen redefinerte måten å se forholdet mellom arkitektur, menneske og natur.


Bilder fra archdaily.com

6 kommentarer
  1. Fallingwater er noe av det vakreste jeg vet innen arkitektur! Elsker stilen til Frank Lloyd Wright, hvordan arkitekturen spiller på og harmonerer med omgivelsene.
   Og når det gjelder lampeinnleggene du hadde tidligere: Panthella som gulvlampe er min favoritt, får bare ikke samboeren med på den. Er også på lampejakt til stuen, trenger en stålampe der, men det er så vanskelig å velge… Og alle vi liker er av det dyre slaget, så da bør man være ganske sikker før man kjøper en lampe. Nettopp fått ny taklampe: PH Charlottenborg, den STORE utgaven!

  2. Rita: Det er rett og slett nydelig. Og måten utrykket forandrer seg gjennom årsitidene er utrolig spennende.

   Heldige deg! Den er virkelig flott. Tusen takk for lampetips, det setter jeg stor pris på. Jeg vingler fra den ene til den andre- jeg har jo helst lyst på alle sammen:. Men når de er så dyre så kan jeg bare velge en. Vi hadde heller ikke råd til en dyr lampe nå men så kom jeg på den geniale ideen å selge unna litt som vi ikke trenger og “investere” i 1-2 virkelig flotte ting så nå blir det lampe likevel.

   Og hvordan kan samboeren din ikke like Panthella? Det er jo ikke noe å ikke like ved den!:)

   Ønsker deg en riktig fin kveld!

  3. Nei, jeg lurer på det samme.. Han sier det er den lille knotten på toppen som ødelegger, uten den mener han den hadde vært flott!
   Vi var så heldige å få Charlottenborg-lampen, så der sparte vi oss jo noen tusenlapper vi ellers ville brukt på lamper… Kanskje vi skal se om vi har noe vi kan selge unna også. Trenger to lamper, en stålampe som kan brukes som leselampe, og en som kan gi litt mer belysning på veggen der vi har et stort maleri. Vurdere AJ gulv som leselampe, og Glow Ball som belysning i kroken – bare kulen liggende på gulvet, eller kanskje en Gregg. Tenker også på å kanskje heller finne noe mer klassisk bildebelysning, det er bare så vanskelig å finne noe fint. Og med en Charlottenborg i stua er det viktig å ikke ha en lampe som krever for mye oppmerksomhet.
   (Og ser linken jeg hadde lagt til min blog var helt helt feil…Hehe. Lagt inn ny nå.)

  4. Rita: Knotten er jo kronen på verket!

   Hvis dere skal ha en leselampe ville jeg absolutt gått for en AJ. Den vil funke fint sammen med PH lampen deres også. Jeg har så fryktelig lyst på en men begynner å innse at vi trenger lys til rommet og AJ gir strengt tatt kun leselys…

   Hehe. jeg prøvde å finne bloggen din men uten hell. Jeg har nå vært inne og lest og liker den veldig godt! Liker spesielt dine refleksjoner rundt interiørbloggerne. Jeg har bare blogget et lite halvår og har gått gjennom mange av de tankene: “skal alle ha det hvitt? Og hva mener de med at de har en fargeklatt i interiøret? Alt er jo hvitt. Er det den stilken i den vasen de mener? Og skal alle ha den vasen og det bildet? Er det virkelig så fint?” Jeg skjønte fort at jeg måtte tviholde på min egen stil og ikke la meg påvirke for mye (selv om jeg selvfølgelig finner mye inspirasjon). Og etter hvert fant jeg flere blogger som tør å være annerledes og de liker jeg.

   Har bladd meg gjennom hele bloggen din (interiørdelen) og ikke funnet så mange interiørbilder. Har lyst å se mer:)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg