Lyst på noe godt i jula men ikke fullt så glad i tørre julekaker? Disse karamellene får bein å gå på! Fulle av kremfløte og sukker er det bare å glemme alt som heter diett for en liten stund. Men er det ikke det vi har januar til?:) Pass på å avslutte kokingen på nøyaktig 117 grader så får du de nydeligste myke karameller. Jeg synes de blir ekstra gode med litt Maldonsalt i men det smak og behag.
- 250 gram sukker
- 150 gram sirup
- 250 gram kremfløte
- 75 gram smør
- frøene fra 1 vaniljestang
- maldonsalt
Ha alle ingrediensene i en vid gryte. Kok opp på middels varme og la det putre i 40-50 minutter. Når temperaturen når 117 grader rører du godt rundt og heller blandingen over i en bakepapirkledd form (ca 20*20 cm). Bruk et sukkertermometer så er du sikker på at du når riktig temperatur. Når blandingen er tilstrekkelig avkjølt, skjærer du den opp i biter. Og så er det bare å nyte!
Oppskriften er hentet fra Trines matblogg (med små justeringer).
MMM, de så GODE ut! Trines matblogg slår aldri feil
God jul til deg og dine! : )
Sååå nydelig! 🙂
Heidi Gustad: Jeg bruker kun Trines matblogg når jeg skal lage noe. Hun lager bare de mest fantastiske oppskrifter:)
Du må ha en nydelig jul og takk for at du titter innom, Heidi!:)