hits

4 norske hyttearkitekter det er verdt å merke seg

Om du går med en hyttedrøm i magen er her 5 arkitektkontorer som det er verdt å merke seg. Om du er ute etter en storslått hytte eller en liten, sjarmerende en så finnes det en rekke norske arkitekter som kan tilpasse seg deg, dine behov og ditt budsjett. Om jeg ikke hadde hatt et så stort behov for å skape selv så er her 4 stykker jeg ville sjekket ut.

Snorre Stinessen er opptatt av å gi følelsen av åpenhet mot naturen samtidig som det gir en lunhet. Prosjektene hans har dermed ofte en glassfasade og en lukket fasade. Han eksprimenterer ofte med skrå flater og bruker dette som en effekt for å forsterke et utrykk. Her fra "Manshausen".

 

Lund Hagem utformer nydelig, moderne arkitektur med en stor ydmykhet ovenfor naturen. Hvert byggverk tilpasses dermed det unike landskapet det ligger i. Her fra "Cabin lille Arøya".

 

Jensen & Skodvin har en helt egen råhet i byggene sine. Elegant, rått og nyskapende er beskrivende for byggene deres. Her fra "Sommerhus i Storfjord".

 

Saunders architecture har vakt stor oppmerksomhet i inn og utland. Her fra Fogo Island på Newfoundland, Canada. 6 kunstnerstudioer som hver er på 30m².

4 kommentarer

Victoria Larsen

15.10.2018 kl.09:50

Wow, så utrolig stilig!! :-)

Laila MA - Rundt Ekvator

16.10.2018 kl.22:38

Ah... de ser herlige ut alle sammen. Men skjønner tanken om å skape noe selv :)

eklektiskminimalisme

17.10.2018 kl.13:47

Laila MA: hytta vår blir gjerne ikke like spennende som en arkitekttegnet hytte kunne blitt men den kommer til å føles helt som vår og det kjenner jeg er skikkelig fint:)

Rita

18.10.2018 kl.08:37

Jeg er jo veldig glad i Todd Saunders' arkitektur, men Lund Hagem så også veldig spennende ut!

Gøy med sånn fremgang på hytten, da kan du virkelig starte å se for deg hvordan det blir. Vi skal over fjellet til min hytte noen dager i morgen, og jeg gleder meg veldig! Har litt planer der også, men vi får se hvor mye som blir gjort denne gang. Skal jakte også, og det har nok større prioritet foreløpig.

eklektiskminimalisme

18.10.2018 kl.10:38

Rita: Lund Hagem består av blant annet Svein Lund og Einar Hagem som begge er helt fantastiske arkitekter. Husene og hyttene de tegner ligger så fint i landskapet.

Heldig du er som skal på jakt! Det er så kjekt. Jeg gikk på Landåsfjellet i går og da jeg så alle de vakre høstfargene innså jeg plutselig at nok en høst er gått uten at jeg har vært på jakt. Det er en så fin måte å oppleve høsten på. Lykke til!

Skriv en ny kommentar

eklektiskminimalisme

eklektiskminimalisme

38, Bergen

Jeg er 38 år og bor i Bergen sammen med min fine mann, en 1 åring og en 6 åring. Denne bloggen handler i hovedsakelig om interiør. Jeg har alltid vært opptatt av kunst, estetikk og kreativitet og da vi flyttet inn i huset vårt for 8 år siden våknet virkelig interessen for interiør. For meg er interiør spennende design, gode materialer og ikke minst det som skaper et hjem! Om du ønsker å komme i kontakt med meg kan dette gjøres via eklektiskminimalisme@gmail.com

Kategorier

Arkiv