hits

Hvordan lykkes med å plante i potter

Det er straks tid for å transformere terrassen og uteplassen til en grønn oase. Spør du meg er det et aldri så lite høydepunkt. Så snart det er oppholdsvær er det uteplassen jeg helst vil tilbringe sommehalvåret. Om du velger å fylle terrassen med urter, grønne planter eller blomster i alle reinbuens farger er det lurt å gi de en god start. Å planter i potter er ingen sak men det er lurt å ha noen triks i bakhånd før du starter så dermed tenkte jeg å gjenta noen av tipsene for å plante i potter fra i fjor. Men dersom du skal plante sommerblomster så vent til nattefrosten har gitt seg så unngår du døde planter før sesongen i det hele tatt har kommet i gang.

1. Når du skal velge potte bør du tenke på hva du skal ha oppi. Velger du sommerblomster (blomster som kun er beregnet til å vare en sesong) kan du velge den potten du vil, men om du velger en hardfør plante som du vil ha i flere år må du velge en potte som er frostsikker, evt huske å flytte potten inn i en bod eller garasje hvor det ikke blir minusgrader. Eksempel på vintergrønne planter som kan stå ute i potter hele året er buksbom og bambus, eksempler på planer du kan ta inn er oliventrær, fikentrær og andre sitrustrær.

2. Skal planten stå i friluft må du ha potte med hull i bunn slik at overflødig vann kan renne ut. Er det ikke hull i potten kan planten drukne. Det er gjerne unødvendig å si at her på vestlandet er dette ekstreeeemt viktig. Og er det ikke hull i potten så kan du borre hull!

3. Skal planten stå under tak må du huske å vanne jevnlig og skal du reise bort bør du flytte den ut i friluft eller ordne med selvvanningssystem.

4. Begynn med å fylle lecakuler i bunn av potten (er det store hull i krukken bør du ha et lag med småstein først). Ha i godt med jord og plasser planten i midten av potten. Fyll på med jord både under og rundt planten slik at røttene får god plass. Avslutt med å vanne, og gi den gjerne litt plantenæring.

5. Står planten i friluft er det ikke mye du trenger å stelle med den gjennom sesongen, men pass på å gi litt ekstra vann dersom det er lange tørkeperioder.

Da gjenstår det bare å ønske lykke til og god vår!

4 kommentarer

Victoria Larsen

02.04.2018 kl.15:53

Supert innlegg!

eklektiskminimalisme

02.04.2018 kl.18:48

Victoria Larsen: så fint å høre at du likte det! Greit å ha noen triks i erme nå før plantingen skal til:) du må ha en fin kveld!

Rita

03.04.2018 kl.15:15

Byttet ut vinterpynten med stemor, krokus og påskeliljer i går. Koselig med litt vårstemninig i trappa!

eklektiskminimalisme

04.04.2018 kl.08:10

Rita: Å, så deilig! Må minne oss selv på at det er vår med det vi kan for det er jammen ikke mye som ligner på vår ute ennå:)

Skriv en ny kommentar

eklektiskminimalisme

eklektiskminimalisme

38, Bergen

Jeg er 38 år og bor i Bergen sammen med min fine mann, en 1 åring og en 6 åring. Denne bloggen handler i hovedsakelig om interiør. Jeg har alltid vært opptatt av kunst, estetikk og kreativitet og da vi flyttet inn i huset vårt for 8 år siden våknet virkelig interessen for interiør. For meg er interiør spennende design, gode materialer og ikke minst det som skaper et hjem! Om du ønsker å komme i kontakt med meg kan dette gjøres via eklektiskminimalisme@gmail.com

Kategorier

Arkiv